Verhart Groen: “Centix maakt het werk een stuk gemakkelijker”

In de groene sector en grond- weg en waterbouw (GWW), zijn efficiëntie, overzichtelijkheid en flexibiliteit van cruciaal belang. Daarom werkt Verhart Groen samen met Centix, waarmee het bedrijf mooie resultaten heeft bereikt. “Centix maakt het werk een stuk gemakkelijker”, aldus Coördinator Werkplaats Linda Sluijs. “Ik heb alles in één overzicht. Dat is ideaal.”

Digitaal Registreren van machines en gereedschap

Oude, tijdrovende methoden van handmatige registratie heeft Verhart Groen alweer enige tijd achter zich gelaten. De specialist in groen en GWW koos voor Centix Online om efficiënter te werken. Met de QR-code van Centix Online heeft Verhart Groen een krachtig hulpmiddel in handen. Wanneer een medewerker een QR-code scant, wordt hij of zij onmiddellijk voorzien van een schat aan informatie over het desbetreffende materiaalstuk. Machinist Nick laat zien hoe hij een QR-code scant op een tractor. “Zo krijg ik alle informatie die ik nodig heb over deze trekker.”

 

Door het gebruik van QR-codes kunnen machines en gereedschappen snel en nauwkeurig worden geregistreerd. Het zorgt er ook voor dat de medewerkers van Verhart Groen geen papierwinkel meer hoeven doorzoeken om die informatie boven tafel te halen.

Linda Sluijs - "Ik heb alles in één overzicht. Dat is ideaal.”

Efficiënt melden van storingen en serviceverzoeken

Een van de meest revolutionaire aspecten van Verhart Groen’s gebruik van Centix Online is het gebruik van serviceformulieren. Deze formulieren stellen medewerkers in staat om snel storingsmeldingen en serviceverzoeken in te dienen met hun mobiel. Na het scannen van de QR-code kan de medewerker video’s en foto’s toevoegen om het probleem of eventuele schade in detail te tonen. Linda zegt: “Als er wat defect is, dan kunnen we het heel makkelijk melden via het schadeformulier. Dan scannen we de QR-code en daarmee krijgen we alle informatie binnen. Op deze manier kan ik gelijk alle informatie inzien.”

Directe toegang tot historische gegevens

Bij het scannen van de QR-code krijg je niet alleen technische specificaties en actuele informatie in beeld, maar ook een overzicht van historische gegevens als eerder ingediende meldingen. Dit stelt de medewerkers in staat om snel te begrijpen welke problemen in het verleden zijn opgetreden en welke oplossingen zijn geïmplementeerd. Nick zegt: “Op mijn telefoon zie ik ook wat er de vorige keer is gemeld. Als er nog geen melding is gemaakt, moet ik er een maken met een foto of video. Aan de hand van de melding kijkt de chef werkplaats wanneer die naar binnen moet komen.”

Stroomlijning van werkprocessen

Na het indienen van een melding via Centix Online komt deze binnen in het systeem, waar meldingen zorgvuldig worden geëvalueerd. Heeft de melding spoed of kan het wachten? Het systeem wijst de melding toe aan de juiste persoon of team voor opvolging. Dit kan een interne monteur zijn of een extern bedrijf. Het gebruik van Centix Online heeft de communicatie en coördinatie aanzienlijk verbeterd, waardoor onnodige vertraging en verwarring worden voorkomen.

Ultiem Overzicht en Gemak

Het werken met Centix Online heeft het werk van de medewerkers bij Verhart Groen vereenvoudigd. Alle informatie, van registratie tot historische gegevens en meldingen, wordt centraal bewaard in een overzichtelijke interface. Dit levert voor Verhart Groen een ongeëvenaard niveau van overzicht op, wat cruciaal is in een sector waarin tijdsbeheer en efficiëntie van het grootste belang zijn.

 

Kortom, de implementatie van Centix Online heeft Verhart Groen in staat gesteld om hun operationele processen te stroomlijnen en te optimaliseren. Het gebruik van QR-codes, serviceformulieren en de overzichtelijke interface van Centix Online heeft het bedrijf geholpen om efficiënter te werken, beter te communiceren en snel en adequaat op meldingen te reageren. De groene sector en GWW kunnen een voorbeeld nemen aan Verhart Groen’s slimme aanpak van technologie om de werkzaamheden naar een hoger niveau te tillen.

Voor meer informatie over de Verhart Groen: Bezoek de website van Verhart Groen.

Wilt u zelf Centix uitproberen? Vraag uw eigen demo account aan!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u Centix zelf eens uitproberen voor uw organisatie? Vraag dan snel een demo aan! Het is vrijblijvend en gratis!