Vacature support

Wil jij als (beginnend) supportmedewerker getraind worden in het beantwoorden van vragen van klanten? Ben je gestructureerd en werk je netjes? Dan is de vacature bij Centix voor een helpdesk medewerker op jouw lijf geschreven. Horen we van je?

Wat ga je doen?

Als beginnend supportmedewerker wordt je getraind in het, zowel telefonisch als per mail, beantwoorden van vragen van klanten. Je werkt in een team waar in een goede sfeer ruimte is om jezelf te zijn. Je kunt goed luisteren en vraagt door daar waar nodig. Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is dan ook essentieel. Als er problemen met de software zijn dan vorm je met een tweedelijns medewerker een team om de klant, al dan niet met een workaround, zo snel als mogelijk te helpen.

Je werkt gestructureerd en netjes en bewaakt je eigen tickets. Je communiceert als servicedeskmedewerker met een brede klantengroep en vele verschillende soorten mensen met verschillende opleidingen. Er is specialistische kennis benodigd welke je bij Centix leert. De klant ziet jou als zijn kennispartner. Je IT vaardigheden zijn wel belangrijk maar zeker niet doorslaggevend bij je dagelijkse werkzaamheden. Klanterichtheid en een servicegerichte instelling en makkelijk kunnen communiceren zijn dat wel.

Wat vragen wij?

Wat bieden wij?

Solliciteren

Heb je interesse? Neem dan snel contact op met onze HR!