Tristan: “Ik heb mij echt ontwikkeld in de afgelopen twee jaar.”

We timmeren al heel wat jaren aan de weg, maar wie zijn de mensen die het bedrijf maken. Wat drijft ze en waar gaat hun hart sneller van kloppen? Meet Centix.

 

Even voorstellen... Tristan Karssen

Tristan kwam ruim twee jaar geleden binnen bij Centix als trainee. Niet precies wetend wat hij wilde, maar zoekende. Binnen Centix kreeg hij de vrijheid om op meerdere afdelingen ervaring op te doen. Zo deed hij ervaring op in sales, support en marketing. Nu houdt hij zich onder andere bezig met support, het onboarding proces van nieuwe werknemers en nog veel meer!

Hoe kom je bij Centix terecht?

“Twee jaar geleden hadden we de laatste nasleep van corona. Ik was net afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool. Er was een hoop dicht en nog veel onzeker. Waar ik aan het begin van mijn opleiding had geroepen dat ik graag mijn eigen restaurant wilde beginnen, zag ik door mijn bijbaan in de horeca dat het een enorme impact had op je privéleven. Uiteindelijk wist ik dus zeker dat ik de horeca uit wilde, maar wist ik niet precies wat ik dan wél wilde gaan doen.”  

 

“Uiteindelijk had ik diverse mogelijkheden als eerste baan na het afronden van mijn studie en heb ik voor Centix gekozen. Centix voelt voor mij als vertrouwde omgeving, waarin ik de vrijheid krijg om op meerdere afdelingen ervaring op te doen en vooral te ervaren hoe het is om bij een softwarebedrijf te werken. Inmiddels zit ik hier meer dan twee jaar en heb ik het erg naar mijn zin!” 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Geen dag is hetzelfde. Over het algemeen help ik klanten met gebruikersvragen rondom de software. Ik kijk dan met klanten mee via TeamViewer om een goed beeld te krijgen van de situatie en probeer het dan direct op te lossen, als dat mogelijk is. Om een klant verder te kunnen helpen, dat geeft voldoening. Zeker als je dan van die klant hoort dat het daarna opgelost is of dat zij weten hoe zij het nu zelf kunnen doen. Naast de supportwerkzaamheden test ik de software en print ik ook nog de QR-codes voor klanten.”

“Om een klant verder te kunnen helpen, dat geeft voldoening!"

Wat zijn jouw (persoonlijke) mijlpalen bij Centix?

“De Gebruikersdag vond ik fantastisch om mee te maken. Vanuit mijn achtergrond ben ik gewend om mensen te zien. Daaruit haal ik veel meer dan uit ‘platte tekstberichten zoals mail. In het begin moest ik daar even aan wennen, omdat het contact voornamelijk per mail of telefonisch was in combinatie met TeamViewer. Je ziet de klant dus nauwelijks. Juist daarom vond ik de Gebruikersdag en het bezoek aan Brandweer Twente heel erg leuk!”

  

“Een persoonlijke mijlpaal voor mij is toch wel dat ik mij echt heb ontwikkeld in de afgelopen twee jaar. Ik merk dat ik nu meer weet wat ik wil. Die werkervaring – het leren werken – is wat mij betreft ook echt anders dan studie. Ik ervaar het als heel prettig dat ik hier bij Centix vanaf het begin goede ondersteuning heb gekregen. Fouten maken mag. Zolang je er maar van leert.” 

Waar kunnen we je voor wakker maken?

“Uiteindelijk komt het neer op voetballen. Dat is mijn grootste passie en hobby wat ik doe. Ik voetbal al vanaf mijn vijfde en geef al vanaf mijn zestiende training. Dit seizoen ga ik verder met het behalen van mijn trainerspapieren. Ik ga namelijk de cursus UEFA C Youth volgen, dit is het vervolg op een eerder behaald diploma. Uiteraard blijf ik zelf ook nog voetballen in mijn vriendenteam.” 

Wat zeg je tegen iemand die overweegt bij Centix te solliciteren?

Gewoon doen! Het is een prettig bedrijf, waarin ontwikkeling voorop staat. Hier kun je jezelf en je eigen talenten verder ontwikkelen. Zijn er dingen waar je nog niet goed in bent? Dan krijg je de ruimte om die te verbeteren. Je krijgt voldoende vrijheid en eigen verantwoordelijkheid en wordt tegelijkertijd goed begeleid.”

 

“Ik zou zeggen: kom kennis maken en ervaar het zelf! Als je meer wil weten, stuur mij dan even een berichtje op LinkedIn!

* Acquisitie naar aanleiding van dit medewerker interview wordt niet op prijs gesteld