Workflow

Beheers de processen van uw organisatie met onze workflow module. Krijg één duidelijk overzicht van alle meldingen en aankomende keuringen. Blijf op de hoogte van alles wat er speelt en anticipeer op wat er komen gaat. De workflowmanagement module is de ideale module voor het (automatisch) genereren van meldingen. Maar ook voor terugkerende workflows om jaarlijkse werkzaamheden automatisch in te plannen.

Workflow in Centix

Detail

In het detail staan alle velden overzichtelijk getoond. Afhankelijk van de ingeschakelde modules en instellingen zijn de hiernaast getoonde velden beschikbaar. Links de navigatie en in het midden de details.
 
Vorige slide
Volgende slide

Uren

Leg per persoon de gemaakte uren per uursoort vast. Vergelijk deze eventueel met de voorcalculatie. De gemaakte uren kunnen eventueel doorbelast worden aan een project of gefactureerd worden.
 

Producten

Inzicht in welke verbruiksmaterialen voor de betreffende klus zijn ingezet. Eventueel wordt de voorraad van het juiste magazijn afgeboekt. En natuurlijk weer 100% in control door de voorcalculatie.

Conversaties

Notities, e-mails en documenten zijn bij te houden in de conversaties. Mailen vanuit Centix? Dat kan ook! Met een eenvoudige klik is het mogelijk om privé, voor de organisatie of voor iedereen een notitie op te slaan. Ook het importeren vanuit Outlook is een mogelijkheid, er bestaat geen completere manier om conversaties bij te houden.

Gerelateerd

Hoe makkelijk is het om bijvoorbeeld vergelijkbare werkzaamheden aan verschillende machines aan elkaar te linken. Met de tab gerelateerde workflowitems is dat eenvoudig!

Standaard werkzaamheden

Per workflowgroep en subgroep zijn er lijsten met standaard werkzaamheden vast te leggen. Hiermee kan de monteur / inspecteur met weinig inspanning tikfouten voorkomen en inspiratie opdoen om snel tot een oplossing te komen.

Handel

Heeft u klant een offerte aanvraag gedaan of zijn er specifieke onderdelen nodig en/ of besteld? Voeg gemakkelijk bestaande of nieuwe handel toe aan uw workflow item zoals orders, inkoop orders of facturen. 

Documenten

Voeg documenten toe aan het workflow item zoals certificaten, technische tekeningen of de laatste technische handleidingen. De monteur zelf kan ook documenten toevoegen vanuit de Work Order app.

Statuslogs

Veranderingen in de status van het workflow item, personen, workflowgroepen en prioriteringen worden in deze log bijgehouden. Indien nodig wordt er automatisch een mail verstuurd. Met Centix bent u 100% in control!

Dashboard

Dit aantrekkelijke dashboard geeft in één oogopslag het overzicht van de melding weer. Controleer hoeveel dagen een melding open staat, hoeveel uur er aan gewerkt is en hoeveel medewerkers eraan hebben gewerkt. Snel inzien welk uursoort erop geboekt is? Daar zijn de eenvoudige grafieken voor gemaakt.

Ontdek wat Centix voor uw organisatie kan betekenen

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten? Graag neem ik u mee door de mogelijkheden die Centix u te bieden heeft in een productdemonstratie. Afhankelijk van uw wensen, praat ik u in een half uur tot anderhalf uur bij zodat u een duidelijk beeld krijgt van onze beheeroplossing!

 

Servicemeldingen met de workflow module

Verbeter uw service organisatie met simpel te scannen QR- code formulieren. Met de dynamisch instelbare service formulieren kunnen gebruikers een servicemelding indienen waarna er automatisch een ‘workflow’ wordt aangemaakt.

De formulieren zijn zelf in elkaar te slepen met content zoals standaard Centix velden en zelf gedefinieerde invoervelden en zijn uiterst flexibel. Zo kunnen labels worden aangepast, per invoerveld bepaald worden in welke rol ze getoond worden en vertalingen worden toegevoegd.

Verhart Groen werkt met Centix Online serviceformulieren

Een van de meest revolutionaire aspecten van Verhart Groen’s gebruik van Centix Online is het gebruik van serviceformulieren. Deze formulieren stellen medewerkers in staat om snel storingsmeldingen en serviceverzoeken in te dienen met hun mobiel. Na het scannen van de QR-code kan de medewerker video’s en foto’s toevoegen om het probleem of eventuele schade in detail te tonen. Nick zegt: “Op mijn telefoon zie ik ook wat er de vorige keer is gemeld. Als er nog geen melding is gemaakt, moet ik er een maken met een foto of video. Aan de hand van de melding kijkt de chef werkplaats wanneer die naar binnen moet komen.”

Bekijk meer workflowmanagement in Centix