Planbord

Efficiënt en papierloos plannen? Centix biedt een planning voor zowel personeel als materieel. De planning biedt daarnaast een overzicht van beschikbaarheid en verlof. Geen onoverzichtelijke Excel bestanden, met de planbord inclusief werkbonnenmodule is de planning altijd en overal beschikbaar in de Cloud en in de Werkbonnen App. Gemakkelijk de werkbonnen slepen in het planbord en direct realtime informatie.

Plannen in Centix

Efficiënt plannen

Wanneer er meerdere items op de planning worden gesleept worden deze gebundeld in één werkbon zo blijft het voor de monteur en de planner overzichtelijk. De grootte van de werkbon wordt berekend aan de hand van voorcalculatie, transporttijden en werktijden. Veranderd de planning; geen probleem, versleep de werkbon naar een andere medewerker en de planning wordt zowel op het planbord als in de app automatisch bijgewerkt.

Realtime informatie

Na synchronisatie vanuit de werkbon App wordt de planning gelijk bijgewerkt. De kleur van de werkbon verandert afhankelijk van de status, de starttijd verschuift met behoud van duur zodra de werkbon wordt geactiveerd en bij het afwikkelen verschuift eventueel de eindtijd.

Door de tijdlijn op het planbord kan de planner exact bijhouden of er ‘op schema’ gewerkt wordt. Als werkbonnen elkaar overschrijden is dat duidelijk in de planning te zien. In de Werkbon App verschijnt er een pushmelding zodra er een overlapping van werkbonnen plaatsvindt.

Planning weergave

De weergave kan in verschillende varianten getoond worden. Centix biedt weergaven in Gantt-diagrambalken in dag, week en maand modus en een ‘Outlook-stijl’. Tussen de verschillende varianten is makkelijk te wisselen met één klik op de knop.

Door teams te definiëren per regio of competentie indeling kan er per team gepland worden, werkbonnen verschuiven tussen medewerkers in een team wordt zo een stuk eenvoudiger.

Uw voorkeuren en de instellingen van het planbord kunnen eenvoudig worden aangepast en worden automatisch opgeslagen zodat het planbord altijd met dezelfde instellingen opent. Navigatie tussen data kan met de voor- en achteruit navigatie of door een dag op de kalender te kiezen.

Persoonsoverzicht

Liever een outlookstijl? Het persoonsoverzicht laat elke dag zien welke werkbonnen er per persoon zijn ingepland. 

Teams

Maak verschillende teams per regio of district en plan per team de werkbonnen in. Schuif de voorlopige werkbonnen tussen de monteurs binnen een team, ideaal om een strakke planning te maken. Wissel snel tussen teams of voeg je collega’s toe aan verschillende teams. Er zijn zoveel opties mogelijk!

Personen en objecten

Sleep en drop de werkbon op de juiste persoon en de werkbon wordt ingepland! Heeft u de uren voor gecalculeerd? Dan past hij deze automatisch aan in de planning. Geen voorcalculatie? De werkbon kan altijd aangepast worden door deze met de rechtermuisknop te openen. Heeft uw organisatie roulerende auto’s? Dan kunnen zelfs deze worden ingepland onder de objectenplanning!

Ontdek wat Centix voor uw organisatie kan betekenen

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten? Graag neem ik u mee door de mogelijkheden die Centix u te bieden heeft in een productdemonstratie. Afhankelijk van uw wensen, praat ik u in een half uur tot anderhalf uur bij zodat u een duidelijk beeld krijgt van onze beheeroplossing!

 

Bekijk meer workflowmanagement in Centix