Orders

Beheers de orderstromen uw organisatie met onze ordermodule. Beheer en organiseer de inkomende verhuur- en verkoop orders en maak vervolgens een picklist aan. Pick de producten met de Centix Logistics App en zet de bestelling klaar! Maar ook na het afleveren biedt de module tal van mogelijkheden om bijvoorbeeld het retourproces te ondersteunen. Van het indienen van een retouraanvraag tot het direct retourneren van materieel of gereedschap aan de magazijnbalie. De module biedt uitgebreide mogelijkheden voor de meest uiteenlopende doelgroepen. Afhankelijk van uw modulesamenstelling zijn er mogelijkheden voor samengestelde producten, koop-terugkoopregeling, alternatieven, snelkeuzes voor toebehoren / verbruiksproducten enzovoort.

Orders in Centix

Detail l

In het detail staan alle velden overzichtelijk getoond. Zo is het mogelijk om aan te geven aan wie en waar er geleverd dient te worden maar is het ook mogelijk om een verwachte retourdatum en bijvoorbeeld een scoringskans van een offerte aanvraag op te geven.

Aan de linkerkant is door middel van tabbladen te navigeren naar de onderstaande functionaliteiten. Ook kunt u vanuit een order eenvoudig navigeren naar onder andere de picklijsten en de pakbonnen welke bij deze order horen. Zo kunt u alle informatie vanuit één scherm eenvoudig ophalen.

 

Detail ll

Vul de aflever locatie, administratie, project en kostenplaats in om de order compleet te maken. De benodigde producten kunnen eventueel doorbelast worden aan een project of gefactureerd worden.

Per order is het mogelijk om de contactpersoon, betaalmethode en conditie te kiezen. Is dit op de relatie ingesteld? Dan worden deze automatisch voorgevuld.

Detail lll

Leg eventuele interne- en externe aantekeningen vast op de order. Deze kunnen later op de picklijst worden getoond bij het picken van een order via de Logistics App. 

Order regels

Efficiënt navigeren, duidelijke informatie en snelle invoer door tal van handigheden, dat is wat Centix biedt aan de backoffice medewerker. Voor de invoer door bijvoorbeeld uitvoerders en projectleiders is een frontoffice beschikbaar.

Door gebruik te maken van de ordersjablonen kan bijvoorbeeld een gehele uitrusting voor een nieuwe medewerker of bepaalde klus worden toegevoegd. Tijdens de invoer wordt u automatisch gewezen op bijzonderheden zoals bepaalde extra benodigdheden behorende bij het ingevoerde product. Met functies zoals ‘importeer verhuurde objecten’ kunnen complete verhuurorders van het ene naar het andere project geplaatst worden.

Workflow

Ook kunnen er producten zijn waarbij er extra werkzaamheden zijn zoals transport of installatie zijn vastgelegd. Voor dit soort producten kunnen er door één druk op de knop workflowitems (werkorders) gemaakt worden.

Status logs

In de statuslog is het verloop van de order terug te zien. Ook wordt deze statuslog gebruikt om geautomatiseerd e-mails te versturen naar betrokken medewerkers. Het versturen van berichten is op allerlei manieren in te richten door middel van systeeminstellingen. 

Dashboard

Met  dashboard geeft in één oogopslag het overzicht van de order weer. Controleer hoeveel orderregels er openstaan, uitgeleverd moeten worden, openstaande workflow items en afgeronde workflow items. 

Catalogus / webshop

Met behulp van de catalogus kunnen uw klanten of medewerkers producten bestellen en in de winkelmand zetten. Vervolgens kan hier een offerte aanvraag of bestelling van worden ingediend en kan de backoffice medewerker aan de slag. De indiener wordt op de hoogte gesteld door middel van een mailtje.

Ontdek wat Centix voor uw organisatie kan betekenen

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten? Graag neem ik u mee door de mogelijkheden die Centix u te bieden heeft in een productdemonstratie. Afhankelijk van uw wensen, praat ik u in een half uur tot anderhalf uur bij zodat u een duidelijk beeld krijgt van onze software inclusief ordermodule!


Centix Logistics app

Centix Logistics

De Logistics app maakt deel uit van de order modules en wordt gebruikt door magazijn-, werf en transportmedewerkers. De App ondersteund orders aanmaken, order picking en retourneren. Maar ook het inspecteren van materieel en gereedschap en registreren van reparaties- of reinigingsacties.

Bekijk ook de overige modules

Algemene uitbreidingen

De algemene modules zijn toepasbaar in alle branches. Dit omvat meertaligheid, competenties en nog veel meer.

 

Inkoop, verkoop & verhuur

De handelsmodule is toepasbaar voor zowel inkoop, verkoop- als verhuurproducten. Het gehele proces van factuur tot afwikkeling is beheersbaar in Centix.

Werkorders & ticketing

Met de werkorders en ticketing module wordt uw serviceorganisatie optimaal ingericht. Van werkplaats tot het plannen van monteurs en nog veel meer.