NEN 3140 apparaten keuringen, inspecties & certificering

Voor NEN 3140 keuringen van apparaten (alles met een stekker) en het keuren van lasapparatuur volgens EN IEC 60974-4 werken wij samen met leidende fabrikanten uit de markt. Wij ondersteunen de volgende fabrikanten: Fluke, Gossen Metrawatt, Megger, Metrel en Nieaf Smitt. Het keuren volgens NEN 3140, DIN VDE 0701-0702 en DGUV regulation 3 (BGV A3) wordt kinderspel met onze software.


Naast de koppeling met de meetinstrumenten welke in Centix eenvoudig tot een keurrapport of keurcertificaat leidt zijn klanten ook gemakkelijk in staat om het keurrapport via het Centix klantenportaal d.m.v. het scannen van een QR-code in te zien. En ook dat maakt deel uit van de wetgeving (er moet aantoonbaar bewijs zijn). 


Daarnaast kunnen betrokkenen eenvoudig via hun mobiel, tablet of pc opvragen wat er nu wel gekeurd is, wat binnenkort gekeurd moet worden, wat afgekeurd of te laat gekeurd is. En dat is het grote verschil met de meegeleverde software van de fabrikanten zoals ETC en Patmanager. Deze softwarepakketten hebben allemaal als doel om de meetgegevens voor de instrumenten van een bepaalde fabrikant te beheren. En Centix is een totaaloplossing en merkonafhankelijk. Dus als u meer wilt dan alleen het certificaat maken na een meting dan is Centix de oplossing!

 

Door onze jarenlange ervaring bij een zeer breed aantal klanten zijn wij ervan overtuigd ook uw organisatie op een efficiënte manier te laten keuren met een minimale inspanning aan administratieve taken en verwerkingen. Lees onze best practise aanpak of neem contact met ons op. 

NEN 3140 keuren met Centix Mobile

In Centix kunt u elk type arbeidsmiddel keuren. Hiervoor zijn er kant en klare checklists beschikbaar. Deze voldoen aan de normen en wetgeving. Onze Centix Mobile App maakt het mogelijk om snel en simpel een periodieke visuele keuring uit te voeren.

 

Wanneer een medewerker keurt wordt eventuele schade direct vastgelegd. Met de Centix Mobile App maakt de medewerker simpel foto’s en voegt deze toe aan het document. Afgekeurd gereedschap wordt direct vervangen met behulp van QR-codestickers.

Alle gegevens zijn automatisch direct te zien en herbruikbaar in Centix.

Centix in de praktijk
Gemakkelijk en snel keuren
Geschikt voor elk type arbeidsmiddel
Inspecties direct vastleggen
Vorige slide
Volgende slide

Benieuwd hoe dit werkt in de praktijk?

Vraag een online demo aan en we demonstreren u graag de mogelijkheden over het uitlezen van de metingen in Centix.

Welke PAT testers ondersteunen wij?

Per merk is er een lijst met meetinstrumenten te lezen. Hier staan bijzonderheden zoals uitlees mogelijkheden, verbinding of additionele QR-code scanners die te koppelen zijn. Voor ieder meetinstrument is er een eenvoudige best practise document beschikbaar! Is dat de enige ondersteuning die wij bieden? Nee, zeker niet! Van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur staan onze support specialisten voor u klaar. 

Bekijk hieronder per merk alle ondersteunde meetinstrumenten