Materieelbeheer met Centix

Centix biedt iedere gewenste oplossing voor materieelbeheer. Van klein tot groot en van eenvoudig tot complex. Het is de software met vele modules voor een breed scala aan toepassingen.

 

Een belangrijke trend in de bouwsector is het steeds nauwer op elkaar afstemmen van de verschillende bouwfasen, met als doel de looptijd van een project zo kort mogelijk te houden en de totale bouwkosten te reduceren. Strikte planning en just-in-time delivery zijn daarbij gevleugelde begrippen. Efficiënt en effectief materieelbeheer is een belangrijke factor in deze ontwikkeling. Op de juiste tijd en plaats het juiste, goedgekeurde, gereedschap ter beschikking hebben. Een factor die vraagt om adequaat materieelbeheer.

GWW kraan

Materieelbeheer in drie locatiestructuren​

Graag laten wij u kennismaken met de basisprincipes van Centix en een aantal belangrijke aspecten die de efficiëntie, veiligheid en beheer van materieelbeheer sterk vergroten. Aan de hand van de drie meest voorkomende locatiestructuren kunt u in een oogopslag zien welke wensen leven bij branche genoten en hoe Centix deze vorm geeft in software voor materieelbeheer.

Modulaire oplossingen voor elke branche geschikt!​

In een groot aantal bouwstenen zijn de kennis en ervaring ondergebracht die wij in 25 jaar hebben opgedaan bij bouwbedrijven van klein tot groot in uiteenlopende branches. Dat wil zeggen dat wij naar gelang uw wensen en behoeften de bouwstenen kiezen om voor u een bewezen effectief en zeer eenvoudig te bedienen oplossing voor uw materieelbeheer creëren.

Ontdek wat Centix voor uw organisatie kan betekenen

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten? Graag neem ik u mee door de mogelijkheden die Centix u te bieden heeft in een productdemonstratie. Afhankelijk van uw wensen, praat ik u in een half uur tot anderhalf uur bij zodat u een duidelijk beeld krijgt van onze complete materieelbeheeroplossing!

 

Persoonlijke uitrusting

Vanzelfsprekend kunt u de persoonlijke uitrusting (zoals klein gereedschap, mechanisch gereedschap en veiligheidsmiddelen) van de werklieden op naam of voertuig registreren in Centix. Dit werkt met Centix simpel, snel en eenvoudig waardoor u er nauwelijks omkijken naar heeft. Jaarlijkse keuringen zijn nodig en deze heeft Centix ook allen beschikbaar voor u.

Automatiseren van NEN 3140 keuringen

Elektrisch gereedschap is onderhevig aan de jaarlijkse keuringsplicht volgens NEN 3140. Voor de materieelbeheerder is dit, als verantwoordelijke voor de keuringen, een arbeidsintensieve taak. Centix maakt het mogelijk door overzichtelijk de gereedschap staat weer te geven. Daarnaast is hiervoor een geautomatiseerde taak met het versturen van meldingen op verschillende escalatieniveaus aan de werklieden over de keuringsplicht. Deze meldingen worden automatisch per e-mail verstuurd en besparen materieelbeheerders dus veel tijd.

Gemakelijk nen 3140 keuren met Centix

Automatische meldingen voor inleveren

Tevens is het mogelijk om Centix te koppelen aan HRM-software, waardoor een medewerker die uit dienst gaat een melding ontvangt over het inleveren van de persoonlijke uitrusting. Ook dit is op verschillende escalatieniveaus in te stellen, waarbij naarmate de dag van uitdiensttreding dichterbij komt de toon van de meldingen dringender wordt en ook de materieelbeheerder en de manager worden gekopieerd. Met deze voorzieningen bespaart Centix u veel tijd voor het versturen van e-mails en het plegen van telefoontjes.

Projectmaterieel

Materieel selecteren en bestellen in een webshop

Ook het aanvragen van materieel dat niet tot de standaarduitrusting van werklieden behoort voor op de bouwplaats, zoals containers, schaftketen, stelconplaten, steigers, zwerfkasten en kubels, wordt ondersteund in Centix. U kunt eenvoudig een webshop inrichten waarin uw werklieden en uitvoerders kunnen ‘winkelen’. Zij kunnen zoeken in een catalogus met het beschikbare materieel en vervolgens verschillende typen selecteren om de specificaties overzichtelijk in te vergelijken.

Van aanvraag tot retour

De uitvoerder of werkvoorbereider kan het materieel bestellen in de catalogus wanneer er extra materieel nodig is voor een project. Daarna wordt dit klaargezet voor transport met behulp van de Centix logistics app. Nadat het materieel is uitgegeven, kan het eenvoudig doorbelast worden op het project. Is het materieel niet meer nodig of is het project klaar? Dien een retouraanvraag in waarna een backoffice medewerker het transport om het materieel op te halen in werking zet.

Alles eenvoudig en overzichtelijk met de Centix Mobiele apps

Centix biedt een drietal mobiele apps die het gereedschapbeheer simpel, snel en eenvoudig maken. Bijvoorbeeld Centix Mobile waarmee een werkman op zijn smartphone zelf direct ingehuurd gereedschap kan registreren. Daarnaast biedt Centix in de app ondersteuning voor het overdragen van gereedschap tussen werklieden onderling, zonder tussenkomst van de beheerder. Het inspecteren van gereedschap is eveneens kinderspel met Centix Mobile.

Werf- en magazijnbeheer

Centix biedt een ruime ondersteuning bij het beheren van de voorraad materieel en gereedschappen. Het is mogelijk het verbruik te analyseren waardoor inzichtelijk wordt of het zinvol blijft dit soort materieel nog op voorraad te houden of voortaan te huren. Voor elk soort locatie type kan er een magazijn aangemaakt worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld magazijnen, buiten locaties, voertuigen, personen et cetera. Het verplaatsen en toewijzen van materieel kan snel en eenvoudig met Centix!

Efficiëntere keuringsplanning

Ook de jaarlijkse NEN 3140 keuringen van elektrische gereedschappen zijn met Centix uitermate efficiënt te beheren. Bij artikelen die bij binnenkomst zijn gekeurd en lang op de plank hebben gelegen, kan zelfs met een beperkte inspectie bij uitgifte worden volstaan.

Onbemande magazijnen

Centix maakt bovendien het werken met onbemande magazijnen mogelijk. Ieder artikel wordt dan voorzien van een RFID chip, dat de werklieden moeten scannen bij het ophalen en terugbrengen van materieel. Alle mutaties worden automatisch in Centix vastgelegd.