Gereedschapsbeheer met Centix

Weten waar het gereedschap zich bevindt, of het gekeurd is, maar ook gemakkelijk gereedschap kunnen keuren en verplaatsen? Met de gereedschapsbeheersoftware van Centix heeft u dé ideale oplossing binnen handbereik. Met Centix Online kunt u moeiteloos gereedschap registreren, lokaliseren en keuren, zowel visueel als elektrisch, volgens de NEN 3140 norm en aan de hand van standaardchecklists. Zeg vaarwel tegen papieren keuringen, één vaste werkplek en administratieve rompslomp aan het eind van de dag! Door met de Centix Mobile App in combinatie met QR-codes te werken, kunt u overal eenvoudig en snel uw gereedschap beheren.

Centix biedt een complete softwareoplossing met best practice template voor uw gereedschapsbeheer.

Voordelen van Centix

Organisaties die al gebruik maken van Centix

Maak kennis met de Centix gereedschapsbeheersoftware

Rondklikken in Centix om een beeld te krijgen van onze gereedschapsbeheeroplossing? Vraag dan nu een gratis demo-account aan. 

Binnen drie simpele stappen kunt u zelf in Centix Online rondkijken:

  1. Vraag een gratis demo account aan via de knop hieronder
  2. Ontvang binnen werktijden binnen 1 uur uw inloggegevens.
  3. Kijk zelf rond in Centix Online en probeer het uit

Het demo-account is geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast en wij hebben geen betalingsgegevens nodig. Het demo-account bevat functionaliteiten die onderdeel zijn van Centix Online Basis.

Profiteer tijdelijk van een gratis overstap t.w.v. € 1.750,-!

Wij begrijpen dat u niet zit te wachten op overstapkosten. T/m 30 juni 2024 verzorgen wij daarom de volledige overstap van uw huidige pakket naar Centix. Volledig gratis. Dit omvat het overzetten van de huidige gegevens en de implementatie van Centix. 

 

Claim t/m 30 juni 2024 vrijblijvend de gratis migratie. U zit nergens aan vast en bent zeker van een kosteloze overstap.

Beheren van gereedschap

Uitlenen van gereedschap als gereedschapsbeheerder

Als gereedschapsbeheerder of magazijnmedewerker kunt u in Centix eenvoudig gereedschap, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en andere benodigdheden registeren op monteurs, projecten, magazijnen of voertuigen. Zo heeft iedereen in uw organisatie een overzicht van wie wat in bezit heeft. Voor projecten is het mogelijk om projectlocaties aan te maken en voor het centrale magazijn met voorraad kunt u magazijnlocaties creëren. Met behulp van de gebruiksvriendelijke Mobile App is gereedschap gemakkelijk tussen de verschillende locaties te verplaatsen. Wilt u het nog eenvoudiger maken voor iedereen? Plak dan een Centix QR-code sticker op het gereedschap, zodat iedereen direct handleidingen en certificaten kan opvragen, maar ook zodat het verplaatsen nog sneller gaat.

Het doorlenen van gereedschap

Een veelvoorkomend probleem bij gereedschapsbeheer is dat gereedschap onbedoeld zoekraakt of uit het zicht verdwijnt door het doorlenen tussen monteurs. Met de Centix Mobile App kan de monteur die het gereedschap in bezit heeft, en dus wordt weergegeven in de app, het gereedschap via een verplaatsmand naar een collega verplaatsen. De betreffende collega kan de verplaatsing digitaal tekenen, waardoor het gereedschap vervolgens direct op zijn naam komt te staan. Wilt u deze optie of andere niet gebruiken? In Centix is het mogelijk om verschillende beveiligingsrollen aan te maken die tot in detail kunnen worden ingesteld. Zo bepaalt u zelf wie wel of niet gereedschap mag verplaatsen.

Gereedschapsbeheer brochure

Ontdek hoe onze gereedschapsbeheeroplossing uw bedrijf kan helpen. Vereenvoudig het beheer, verhoog de productiviteit en minimaliseer verlies. Download nu de brochure en zet de eerste stap naar geoptimaliseerd gereedschapsbeheer!

Centix Mobile App

Met de Centix Mobile App krijgt u moeiteloos toegang tot al uw gereedschap, waar u ook bent. Of het nu gaat om het lokaliseren van gereedschap, het opvragen van gegevens voor keuringen of het verplaatsen van gereedschap, deze app regelt het allemaal. Door standaardchecklists wordt ook het uitvoeren van keuringswerkzaamheden u gemakkelijk gemaakt. Bovendien kunt u dit alles doen, zelfs zonder internetverbinding, dankzij de offline functionaliteit.

Previous slide
Next slide

Keuren van gereedschap

Visuele keuring

Centix biedt een breed scala aan standaardchecklists voor visuele keuring. Met deze standaard onderhouds- en inspectieplannen van Centix kunt u vrijwel alle visuele keuringen uitvoeren. U voert deze inspecties uit met de Centix Mobile App. Scan of zoek het gereedschap, selecteer het relevante inspectieplan en doorloop de standaardchecklists. Gemakkelijk en snel zijn de vragen af te vinken. Als er een afwijking is, kunt u deze selecteren uit een standaardlijst om het typwerk te minimaliseren. Het is ook mogelijk om een notitie en foto toe te voegen. Markeer eenvoudig de afwijking op de foto en rond de inspectie af. De status en geldigheidsdatum van het gereedschap worden bijgewerkt in Centix en er wordt automatisch een keuringscertificaat gegenereerd.

NEN 3140 keuren

Elektrisch gereedschap valt onder de NEN 3140 keuringsplicht. Voor de gereedschapsbeheerder is dit, als verantwoordelijke voor de keuringen, een arbeidsintensieve taak. Centix maakt het mogelijk om geautomatiseerde metingen direct vanuit het meetinstrument uit te lezen. Nadat het meetbestand is ingelezen, wordt de status en geldigheidsdatum van het gereedschap in Centix bijgewerkt. Vervolgens wordt er voor elk stuk gereedschap een certificaat aangemaakt waarin alle meetwaarden worden weergegeven.

Keuren van accugereedschap

Dacht u dat accugereedschap niet gekeurd hoeft te worden omdat er geen aansluitsnoer met stekker aan zit? Niets is minder waar. Het Arbo-besluit stelt namelijk dat alle arbeidsmiddelen die onderhevig zijn aan invloeden die leiden tot verslechteringen én aanleiding geven tot gevaarlijke situaties, periodiek moeten worden gekeurd. Dit geldt dus ook voor accugereedschap. Gelukkig wordt dit proces in Centix gemakkelijk ondersteund. In Centix hebben we standaardkeuringschecklists voor verschillende soorten accugereedschap, zoals haakse accuslijpers, afkortzagen en nog veel meer!

Certificaten

Een van de grootste voordelen van keuren in Centix is de snelheid waarmee certificaten kunnen worden gegenereerd. Centix biedt veel standaardchecklists en bijbehorende rapporten voor zowel visuele als elektrische inspecties. In Centix kunt u indien gewenst uw eigen keuringschecklists maken en rapporten aanpassen. Dankzij de importfunctie is het mogelijk om extern uitgevoerde keuringen per stuk of in batch in Centix in te lezen. Geen handmatig werk meer en razendsnel zijn de administratieve taken voltooid.

Hiernaast staat een certificaat welke gegeneerd is met een standaard Centix inspectie van een ladder.