Gereedschapbeheer met Centix

Met onze Centix Online oplossing kunt u eenvoudig uw gereedschap registeren, lokaliseren en keuren. Met de flexibele structuur kunt u Centix totaal naar eigen wens inrichten en met de standaard inrichting kunt u direct van start. Door een goede registratie en de eenvoudige werking van bijvoorbeeld de Mobile App vermindert u kosten door bijvoorbeeld verlies. Maar u creëert ook meer draagvlak voor het beheer omdat iedereen zijn of haar gereedschap in de App kan terugvinden. Daarnaast werkt u actief aan een veilige werkomgeving voor al uw medewerkers. Zo heeft u op de juiste tijd en plaats het juiste, goedgekeurde, gereedschap ter beschikking.

 

Centix biedt iedere gewenste oplossing voor gereedschapbeheer. Van klein tot groot en van eenvoudig tot complex. Het is de software met vele modules voor een breed scala aan toepassingen.

Beheren van gereedschap

Uitlenen van gereedschap als gereedschapbeheerder

Vanzelfsprekend kunt u gereedschap, persoonlijke beschermingsmiddelen en overige middelen op een gemakkelijke manier registeren op monteur of voertuig in Centix. Zo is er voor iedereen een overzicht wie wat in bezit heeft. Voor projecten kunt u projectlocaties aanmaken en voor de centrale magazijn met voorraad maakt u magazijnlocaties aan. Met behulp van de eenvoudige App kan gereedschap verplaatst worden tussen de verschillende locaties. Wilt u het voor iedereen nog eenvoudiger maken; plak dan een QR-code sticker op het gereedschap zodat iedereen gelijk handleidingen en certificaten kan opvragen maar ook dat het verplaatsen nog sneller uitgevoerd kan worden.

Het doorlenen van gereedschap

Veel voorkomend bij gereedschapbeheer is dat gereedschap onbedoeld kwijt- of uit het zicht raakt door het doorlenen tussen monteurs. Met de Centix Mobile App kan de monteur, welke het gereedschap in bezit heeft en dus wordt getoond in zijn App, verplaatsen via een verplaatsmandje naar een collega. De collega in kwestie kan de verplaatsing digitaal tekenen waardoor het gereedschap vervolgens direct op zijn naam komt te staan. Wilt u deze optie of andere niet hebben? In Centix kunnen beveiligingsrollen aangemaakt worden welke tot in detail ingesteld kunnen worden. Hierdoor bepaalt u zelf wie er wel of niet mag verplaatsen.

Gereedschap gemakkelijk verplaatsen

Het gereedschap, PBM’s en andere arbeidsmiddelen kunnen eenvoudig worden verplaatst in zowel Centix Online als met de Centix Mobile App. Je kan bijvoorbeeld één gereedschap per stuk verplaatsen zonder daar een verplaatsbon van te maken maar de meeste klanten werken met de verplaatsmand en de verplaatsbonnen. Met deze verplaatsmand scant of zoekt u eerst alle te verplaatsen gereedschapstukken waarna u deze met één druk op de knop kunt verplaatsen. Deze verplaatsmand heeft als voordeel dat er ook een mogelijkheid is om een handtekening vast te leggen.

Maak zelf kennis met Centix Online door een gratis demo account

Liever zelf rondklikken in Centix om een goed beeld te krijgen van onze software? Maak dan nu een gratis demo account aan. 


Binnen 3 simpele stappen kunt u zelf in Centix Online rondkijken:

  1. Vraag een gratis demo account aan via de knop hieronder
  2. Ontvang via de mail uw gebruikersnaam en wachtwoord
  3. Kijk zelf rond in Centix Online en probeer het uit

Het demo account is geheel vrijblijvend en stopt automatisch, je zit nergens aan vast en wij hebben geen betalingsgegevens nodig. Deze demo versie bevat vrijwel alle functionaliteiten die Centix te bieden heeft.

Keuren van gereedschap

Visuele inspecties

Voor de visuele inspecties heeft Centix veel standaard checklisten beschikbaar. Met deze standaard onderhoud- en inspectieplannen van Centix kunt u bijna alle visuele keuringen uitvoeren. U voert deze inspecties uit met de Centix Mobile App. Scan of zoek het gereedschap, klik het openstaande inspectieplan aan, en loop de standaard checklisten af. Gemakkelijk en snel vinkt u de vragen af. Heeft u een afwijking? Selecteer deze uit een standaard lijst zodat u zo min mogelijk typ werk heeft. Het is ook mogelijk een notitie en foto toe te voegen. Markeer vervolgens eenvoudig in de foto de afwijking en rond de inspectie af. De staat en geldigheidsdatum van het gereedschap wordt in Centix bijgewerkt en een keuringscertificaat is aangemaakt.

NEN 3140 keuren

Het elektrisch gereedschap is onderhevig aan een keuringsplicht volgens NEN 3140. Voor de gereedschapbeheerder is dit, als verantwoordelijke voor de keuringen, een arbeidsintensieve taak. Centix maakt het mogelijk om geautomatiseerde metingen direct vanuit het meetinstrument uit te lezen. Na het inlezen van het meetbestand, wordt de staat en geldigheidsdatum van het gereedschap in Centix bijgewerkt. Vervolgens wordt er per stuk gereedschap één certificaat aangemaakt waarin alle meetwaarde worden weergegeven.

Certificaten

Een van de grootste voordelen van onderhoud en inspecties in Centix is de snelheid waarmee certificaten te genereren zijn. Centix heeft veel standaard onderhoud- en inspectieplannen en bijbehorende rapporten voor zowel visuele als elektrische inspecties. Hiernaast staat een certificaat welke gegeneerd is met een standaard Centix inspectie van een ladder. Uiteraard een certificaat met uw eigen logo. In Centix kunt u zelf zoveel als nodig eigen onderhouds- en inspectie checklisten maken en rapporten aanpassen. Door de importfunctie is het mogelijk extern uitgevoerd onderhoud of inspecties per stuk of per batch in te lezen in Centix. Geen handwerk en razendsnel de administratieve taken vervuld.

Centix Mobile App

Het gebruik van Centix Mobile zit bij ons basispakket inbegrepen en is onze meest gebruikte app.

Met Centix Mobile kun je assets zoals  gereedschap, materieel, machines en installaties onderhouden, door bijvoorbeeld onderhoud en inspecties uit te voeren. Ook is mogelijk om het gereedschap te verplaatsen en historie op te vragen. Het is de app die door uw gehele organisatie en uw klanten gebruikt kan worden.

Vorige slide
Volgende slide

Download de Centix Mobile app

De App is beschikbaar voor Android en IOS

Toepassingen bij gereedschapbeheer

Keuren van accu gereedschap

In Centix wordt het keuren van accu gereedschappen ruimschoots ondersteund. Echter, men is soms overtuigd dat accugereedschap niet gekeurd hoeft te worden omdat er geen aansluitsnoer met stekker aan zit. Maar zoals het Arbo-besluit voorschrijft dienen alle arbeidsmiddelen, welke onderhevig zijn aan invloeden die leiden tot verslechteringen én aanleiding geven tot het ontstaan van gevaarlijke situaties, periodiek gekeurd te worden waarbij zo nodig beproefd. Dit geldt dus ook voor het accugereedschap. 

 

Waar vroeger accugereedschap met lader en accu(‘s) als één set werd geregistreerd en uitgeleverd worden tegenwoordig de diverse onderdelen apart geregistreerd in Centix. Dit heeft twee oorzaken: 

  1. De acculader heeft een andere keuring dan accugereedschap 
  2. De meeste klanten standaardiseren accugereedschap waardoor er uitwisselbaarheid van accu’s is en het gebruik van de lader dus eigenlijk voor verschillende accugereedschappen is. 

 Lees hier uitgebreid over hoe accu gereedschap te keuren 

Gereedschap selecteren en bestellen in een webshop

Ook voor het aanvragen van extra of specifiek gereedschap dat niet tot de standaarduitrusting van monteurs behoort, zoals zwaar elektrisch gereedschap, hekwerk of steigers, wordt ondersteund in Centix. U kunt eenvoudig een webshop inrichten waarin uw monteurs en uitvoerders kunnen ‘winkelen’. Zij kunnen zoeken in een catalogus met het beschikbare gereedschap en materieel en vervolgens verschillende typen selecteren om de specificaties overzichtelijk in te vergelijken. 

Gemakkelijk je gereedschap/ materieel traceren met de Centix minitag

Centix Tags

De wereld om ons heen verandert, ook op de bouwplaats of in de industrie. Door meer data te verzamelen is het mogelijk efficiënter te werken. Om uw kostbare gereedschap efficiënter in te zetten of minder kwijt te raken, worden de Centix Tags, en voor Gereedschapbeheer met name de MiniTag, ingezet. De MiniTag is de kleinste Tag op de markt en speciaal ontwikkeld voor gebruik in handgereedschap. Door een Tag aan te brengen ziet u precies waar het zich bevindt of geweest is.

Organisaties die al gebruik maken van Centix

Onder zelf alle mogelijkheden van Centix Online!

Probeer onze software nu 30 dagen gratis en zie wat Centix Online Gereedschapbeheer kan betekenen voor uw organisatie.