Field service management met Centix

Field service management met Centix simpel  en efficiënt. Waarom zou u als service organisatie nog werkbonnen met een pen en papier afhandelen als dat tegenwoordig ook heel simpel met een tablet, laptop of mobiele telefoon kan. Van het binnenkrijgen van een storingsmelding, inplannen, tot registratie en afhandeling. Gekoppeld met uw eigen branche- of financiële boekhoudpakket.


Ondersteund door diverse Apps als de Centix Mobile App en Centix Werkbon App bieden wij een complete oplossing om gegevens op te halen en te verwerken op de welke locatie dan ook! Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Vraag gratis een demonstratie aan!

Centix toepassing field service management

Field service management met Centix

Field service management simpel en efficiënt. Waarom zou u als service organisatie nog werkbonnen met een pen en papier afhandelen als dat tegenwoordig ook heel simpel met een tablet, laptop of mobiele telefoon kan. Van het binnenkrijgen van een storingsmelding, inplannen, tot registratie en afhandeling. Gekoppeld met uw eigen branche- of financiële boekhoudpakket.

Centix toepassing field service management

Ondersteund door diverse Apps als de Centix Mobile App en Centix Werkbon App bieden wij een complete oplossing om gegevens op te halen en te verwerken op de welke locatie dan ook! Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Vraag gratis een demonstratie aan!

– “Slim en effectief uw service processen beheersen” – 

Wat houdt dat in de praktijk in voor uw organisatie?

Vorige slide
Volgende slide

Vanaf verschillende kanten komen er meldingen binnen op uw servicecenter en/ of servicedesk. Een melding is gepland of ongepland werk dat uitgevoerd moet worden. Het is mogelijk om aan een melding prioriteit te hangen of het behalen van de overeengekomen SLA’s. Met het digitale planbord en normtijden wordt een medewerker ingepland. Komt er een melding binnen met spoed? Geen probleem, dan geeft u die melding voorrang op andere meldingen.

 

Via het digitale planbord en door middel van normtijden kunnen de meldingen heel eenvoudig aan een medewerker op een bepaalde plek in de planning worden toegekend. Komt er even later een spoedje tussendoor? Geen probleem, dan geeft u die melding voorrang op andere meldingen. De servicemonteur wordt direct door het planbord aangestuurd.

Met een tablet kan de monteur zijn werk altijd inzien en registeren. Hiervoor is niet altijd een internetverbinding nodig. Klus afgerond?  Dan kan het werk worden ‘gesynchroniseerd‘. Hierdoor zijn de werkbonnen zichtbaar die nog niet afgerond zijn. Voor de planning is de voortgang van de medewerker direct inzichtelijk. Bij het synchroniseren wordt: tijdstip van arriveren en de werkuren vastgelegd. Dit is ook mogelijk voor de reistijd, kilometers en materiaalverbruik.

 

De apps zijn speciaal ontwikkelt voor deze doelgroep. De apps zijn simpel, snel en vriendelijk in gebruik. In de apps zitten functies voor onderhoud en inspectie. Checklists zijn snel in te vullen en rapporten zijn direct beschikbaar voor de klant. Na het einde van een werkdag zet de opdrachtgever een handtekening onder één werkbon. In Centix kan kan één werkbon namelijk bestaan uit meerdere werkorders.

Serviceproces ondersteuning in Centix

Uw serviceprocessen in Centix

Workflows

Een workflow, ook wel ticket of werkorder genoemd, wordt in Centix uit diverse hoeken aangemaakt. Vanuit een storingsmelding, repeterende taak, automatisch op basis van het onderhouds- en inspectieschema of handmatig aangemaakt. Op deze workflow staat alle benodigde informatie voor de backoffice medewerker om in behandeling te nemen. De medewerker plant vervolgens één of meerdere workflows in op een digitale werkbon.

Serviceverzoek & storingsmelding

Snel en direct een service- of storingsmelding melden? Maak uw eigen storingsformulieren aan en zorg dat uw objecten óf locaties zijn uitgerust met een QR-code sticker. De gebruiker scant de aangebrachte QR-code sticker op bijvoorbeeld de installatie, in een ruimte of op een materieelstuk, en dient direct een melding in. Na het indienen wordt er voor u een workflow aangemaakt.

Digitale werkbonnen

Digitale werkbonnen worden ingepland met behulp van het planbord. De buitendienst of werkplaats registreert eenvoudig werkzaamheden, gewerkte uren en verbruikte materiaal. Communiceer met de klant of de backoffice medewerker op één centrale werkbon. Na het uitvoeren van de werkzaamheden laat u de klant tekenen en wordt deze ter goedkeuring naar de backoffice medewerker gezet. Na het verwerken wordt de werkbon óf in Centix of in uw eigen branche- / boekhoudpakket gefactureerd. 

Planbord

Registreer werkzaamheden, gewerkte uren en verbruikt materiaal met onze Centix planbordmodule inclusief werkbonnen. Maak een foto van de situatie met de Werkbonnen App en laat de opdrachtgever een handtekening zetten in de app. De module automatiseert uw bedrijfsprocessen.

Centix werkbon App

De Werkbon App is puur gericht voor uw buitendienst- of werkplaats medewerkers en is van essentieel belang om uw gehele serviceproces efficiënt te laten verlopen. De gebruiker heeft een complete tool om zijn werk te organiseren van inzicht in de planning, tot het registreren van uren en materialen.

Laat u meer vertellen over de mogelijkheden met Centix Online!

Van indienen van een servicemelding tot het afhandelen van de digitale werkbon en het registreren van uren en materialen met Centix.

Partner plug-ins

AFAS

Een uitgebreide koppeling met Profit voor een efficiënt afgedekt proces.

Exact Online

Meest gebruikte koppeling en optimaal in te passen door een uitgebreide set aan instellingen.

Snelstart

Zoals Snelstart werkt is ook de koppeling. Snel, efficient en doeltreffend.

Organisaties die al gebruik maken van Centix