Field service management met Centix

Field service management simpel op uw eigen device. Waarom zou je als servicemonteur nog een bon met een pen invullen als dat tegenwoordig ook heel simpel via een tablet, PDA, laptop of mobiele telefoon kan. Plan uw mensen gemakkelijk in voor het afhandelen van klachten tot het verhelpen van storingen.

 

Met Centix Mobile en Centix Work Order app bieden wij twee oplossingen om gegevens op te halen en te verwerken op de welke locatie dan ook! Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Vraag gratis een demonstratie aan!

Materieel- en objectbeheer

– “Slim en effectief uw service processen beheersen” – 

Wat houdt dat in de praktijk in voor uw organisatie?

Vanaf verschillende kanten komen er meldingen binnen op uw servicecenter en/ of servicedesk. Een melding is gepland of ongepland werk dat uitgevoerd moet worden. Het is mogelijk om aan een melding prioriteit te hangen of het behalen van de overeengekomen SLA’s. Met het digitale planbord en normtijden wordt een medewerker ingepland. Komt er een melding binnen met spoed? Geen probleem, dan geeft u die melding voorrang op andere meldingen.

 

Via het digitale planbord en door middel van normtijden kunnen de meldingen heel eenvoudig aan een medewerker op een bepaalde plek in de planning worden toegekend. Komt er even later een spoedje tussendoor? Geen probleem, dan geeft u die melding voorrang op andere meldingen. De servicemonteur wordt direct door het planbord aangestuurd.

 

Met een tablet kan de monteur zijn werk altijd inzien en registeren. Hiervoor is niet altijd een internetverbinding nodig. Klus afgerond?  Dan kan het werk worden ‘gesynchroniseerd‘. Hierdoor zijn de werkbonnen zichtbaar die nog niet afgerond zijn. Voor de planning is de voortgang van de medewerker direct inzichtelijk. Bij het synchroniseren wordt: tijdstip van arriveren en de werkuren vastgelegd. Dit is ook mogelijk voor de reistijd, kilometers en materiaalverbruik.

De apps zijn speciaal ontwikkelt voor deze doelgroep. De apps zijn simpel, snel en vriendelijk in gebruik. In de apps zitten functies voor onderhoud en inspectie. Checklists zijn snel in te vullen en rapporten zijn direct beschikbaar voor de klant. Na het einde van een werkdag zet de opdrachtgever een handtekening onder één werkbon. In Centix kan kan één werkbon namelijk bestaan uit meerdere werkorders.

Centix Work order app

Bekijk meer Workflowmanagement in Centix

Werkbonnen

Registreer werkzaamheden, gewerkte uren en verbruikt materiaal met onze Centix planbordmodule inclusief werkbonnen. Maak een foto van de situatie met de Werkbonnen App en laat de opdrachtgever een handtekening zetten in de app. De module automatiseert uw bedrijfsprocessen.

Centix: "Gemaakt voor mensen met werkschoenen"

Van indienen van een servicemelding tot het afhandelen van de digitale werkbon en het registreren van uren en materialen.

Serviceverzoek of storingsmelding indienen

De indiener scant eenvoudig de QR-code en vult het formulier in met de telefoon. De serviceformulieren ‘posten’ hun informatie in de Workflow module zodat het serviceproces geïntegreerd opgestart kan worden. De indiener en beheerder krijgen eventueel per mail een bevestiging.

De formulieren zijn zelf in elkaar te slepen met content zoals standaard Centix velden en zelf gedefinieerde invoervelden en zijn uiterst flexibel. Zo kunnen labels worden aangepast, per invoerveld bepaald worden in welke rol ze getoond worden en vertalingen worden toegevoegd.