Tessa: “Bij Centix kan ik groeien… Dat spreekt mij aan”

Medewerker interview marketing- en communicatiemedewerker Tessa de Kuijper

We timmeren al heel wat jaren aan de weg, maar wie zijn de mensen die het bedrijf maken. Wat drijft ze en waar gaat hun hart sneller van kloppen? Meet Centix.

 

Even voorstellen... Tessa de Kuijper

Ze is een jonge en ambitieuze 24-jarige Montfoortse en heeft begin dit jaar haar studie Commerciële Economie afgerond. Tessa vond dat het tijd was voor een serieuze carrière stap. Zo kwam ze terecht bij Centix op de marketingafdeling, waar ze met open armen werd ontvangen.

 

De marketing- en communicatiemedewerker vertelt waarom ze bij Centix solliciteerde: “Als net afgestudeerde heb ik nog niet zoveel praktijkervaring. Wat mij bij Centix aansprak was de bedrijfscultuur. Op de website stond dat het oké is om fouten te maken en dat je welkom bent als je wilt groeien. Precies wat ik zocht.”

“Het was meer als een kennismaking dan als een traditionele sollicitatie."

Een onverwachte reis naar Centix

Ze ontdekte Centix via de wervingswebsite Montfoort Werkt, een initiatief dat lokale werkgelegenheid promoot. Ze werd getrokken door de kansen die Centix bood en solliciteerde. Haar sollicitatieproces voelde anders dan verwacht. Tessa herinnert zich: “Het was meer als een kennismaking dan als een traditionele sollicitatie.” Na een goede kennismaking met product owner John, werd ze al snel uitgenodigd om te beginnen. Haar reis bij Centix begon op 10 juli, direct na haar vakantie.

 

Tessa, die voorheen vier dagen per week had gewerkt, geeft aan: “Ik vond de overstap naar 40 uur per week verrassend soepel.” Ze had genoten van het werk dat ze hiervoor deed, hoewel deze hoofdzakelijk administratief was, maar ze wilde zichzelf verder ontwikkelen in haar studierichting. “Marketing is ontzettend breed,” legt ze uit, “Bij Centix krijg ik de kans om verder te leren binnen dit vak. Product inhoudelijk steek ik voldoende op om daarmee op marketinggebied uit de voeten te kunnen.” 

Haar zoektocht naar ambities

Tessa is momenteel nog op zoek naar haar ware passie binnen het vakgebied van marketing en communicatie. Ze waardeert de diversiteit van haar werk bij Centix, waar ze de kans krijgt om verschillende aspecten van marketing aan te pakken. Haar nieuwste interesse is video-creatie, waar ze zich creatief kan uitleven. Ook buiten haar werk om houdt ze zich graag bezig met marketingachtige activiteiten. “Ik heb onlangs posters ontworpen voor de Amsterdam City Swim en werk aan een magazine met alle geschreven artikelen voor het evenement,” vertelt Tessa enthousiast. “Dit is voor het team, waarvan ik deel uitmaakte.”

 

Ze is vastbesloten om te groeien in haar videowerk, hoewel het leerproces om het onder de knie te krijgen soms niet snel genoeg gaat naar haar zin. “Ik ben ongeduldig van aard,” geeft ze lachend toe. “Maar ik vind het geweldig om te leren en nieuwe dingen uit te proberen.” Tessa heeft niet alleen carrière-ambities; ze wil ook maatschappelijk betrokken blijven. Zo nam ze deel aan de Amsterdam City Swim en geeft ze wekelijks taalles aan een nieuwkomer, iets wat haar veel voldoening geeft.

“Ze moedigen je aan om nieuwe dingen te leren."

Waarom Centix haar aanspreekt

Wat Tessa het meest aanspreekt bij Centix is de ruimte die ze krijgt om te groeien en te leren. Ze vertelt: “Ik dacht dat ik in mijn eerste maand vooral zou observeren en leren, vanaf het begin mocht ik al eigen taken uitvoeren. Ik kreeg snel de kans om dingen op te pakken.” Ze waardeert het vertrouwen dat ze krijgt om nieuwe dingen te proberen, zelfs als nieuweling in het bedrijf. “Ze moedigen je aan om nieuwe dingen te leren,” zegt Tessa. Dit is een van de redenen waarom ze nu zo enthousiast is over haar werk bij Centix. Ze voelt zich goed in het team en de dagen vliegen voorbij.

Toekomstige plannen bij Centix

Voor de nabije toekomst zal Tessa zich onder andere richten op het maken van video’s voor Centix, met als doel klanten nog beter te informeren over het product. Ze is enthousiast over verdere verdieping in marketing en het optimaliseren van de website, evenals andere boeiende marketing- en communicatieprojecten, die ze mag oppakken.

Wat Tessa drijft

Naast haar werk is Formule 1 een grote passie voor de Montfoortse. Ze is een echte fan en gaat zelfs naar races en luistert naar Formule 1-podcasts. Ze zegt: “Ik ben echt gek op Formule 1. Dan bedoel ik de hele sport in het algemeen. Zondagen zonder Formule 1 vind ik saai. Ook is mijn volgende reis naar de Formule 1 alweer geboekt.” Tessa vindt het ook belangrijk om quality time door te brengen met vrienden, gaat graag uit eten en is erg gelukkig met haar relatie.

Tessa’s reis bij Centix is net begonnen, maar haar enthousiasme en leergierigheid beloven een mooie toekomst bij het bedrijf. ‘We kijken uit naar haar verdere ontwikkeling en succesverhalen bij Centix’.

* Acquisitie naar aanleiding van dit medewerker interview wordt niet op prijs gesteld