STORK werkt met Centix om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen 

“Centix heeft praktijkkennis en vertaalt dat direct naar een oplossing”

STORK verzorgt wereldwijd het onderhoud van industriële installaties, zoals chemische fabrieken en energievoorzieningen. Het bedrijf telt 17.000 werknemers wereldwijd, waarvan 2500 in Nederland. STORK werkt met Centix om een paar redenen: “Efficiëntie, gebruikersgemak, centralisatie van werkzaamheden.” 

Situatie vóór Centix: procesmatig verbeterslag nodig

STORK is net als Centix ISO-gecertificeerd. Dat betekent dat het bedrijf op gebied van veiligheid en kwaliteit van dienstverlening aan hoge eisen moet voldoen. Het bedrijf ging met Centix in zee om procesmatig een verbeterslag door te kunnen voeren. “Door de papierwinkel was er onvoldoende overzicht. Dat moest opgelost worden”, aldus Technology Manager Tim Leferink. Op het moment dat de keuze gemaakt moest worden, maakte de vestiging in Rotterdam al gebruik van Middelenbeheer in Centix Office. De vier vestigingen van STORK in Nederland en België hadden op dat moment hun eigen werkwijze en checklijsten, ondanks dat ze dezelfde keuringen doen. Hierdoor werden keuringen niet altijd correct of tijdig uitgevoerd. Daarom besloot STORK om landelijk Centix uit te rollen, zodat dit gecentraliseerd kon worden. 

 

Ontwikkeling werkplaatssoftware op maat

Daarnaast werd later IRIS ontwikkeld voor de inspectie & revisie-activiteiten, waaronder roterend equipment, appendages en elektromotoren. Hierin wordt inmiddels het hele revisietraject van onder andere duizenden afsluiters, regelkleppen en veiligheden vastgelegd. STORK zet sinds enige tijd ook tablets in om dit proces te vereenvoudigen. Voordat de tablets werden ingevoerd, schreven monteurs en inspecteurs alles op en voerden het dan in de computer. Daardoor zat er altijd een foutenmarge in en het zorgde voor tijdsverlies. Super Key User Eric Snopkowski vertelt dat de tablets ervoor zorgen dat er eigenlijk geen fouten gemaakt kunnen worden: “Er zijn best wat stappen die je verplicht moet doorlopen, omdat je anders niet verder kunt. In die zin is het zeer gebruiksvriendelijk.”

Oplossing van Centix: registratie en beheer

STORK werkt al sinds 2016 samen met Centix. Het Nederlandse industriële onderhoudsbedrijf begon met registratie van arbeidsmiddelen in Centix: Van daaruit is specifiek voor de specialistische unit, die zich bezighoudt met de revisie van roterend equipment, elektromotoren, regelkleppen, afsluiters en veiligheden, de maatwerkoplossing IRIS ontwikkeld voor werkplaatsautomatisering. Deze oplossing van Centix wordt gebruikt om het inspectie & revisie-proces in de werkplaatsen van Stork op te volgen. Dit houdt in dat dit equipment eerst geïnspecteerd en getest wordt om te kijken of het equipment  naar behoren functioneert. Hierna wordt het apparaat gedemonteerd, schoon gemaakt en eventueel met nieuwe onderdelen weer samengesteld, wederom getest en geschilderd. Zo kan het er weer een aantal jaren tegenaan. Specifiek voor STORK is Centix druk bezig om nieuwe Testbanksoftware te ontwikkelen. Alles wat binnenkomt bij STORK wordt getest voor en na revisie. Hierbij wordt standaard een foto gemaakt. Dat hele proces kan digitaal worden beheerd met de software van Centix.  STORK gebruikt voor Lubrication Services verder de Mobile App van Centix. Hiermee worden de periodieke smeeractiviteiten die Stork voor haar klanten op locatie uitvoert vastgelegd en online gerapporteerd. 

 

 

 

Voordelen/ Resultaten met Centix: Duidelijkheid en overzicht

 • Betrouwbare data die voor iedereen online beschikbaar is.
 • Er wordt veiliger, efficiënter, gecentraliseerd en papierloos gewerkt.
 • Duidelijkheid en overzicht:
  + Processen zijn beter op orde en kwalitatief levert STORK daardoor beter werk
  + Alle middelen staan nu online geregistreerd en worden tijdig gekeurd
 • Verbeterde klantenservice/ dienstverlening:
  Klanten van STORK kunnen het proces van revisie inzien vanaf testen tot revisie en terugzending. Dat is het extra stukje klantenservice dat STORK biedt.
 • Centix levert heel veel waardevolle data op die gebruikt kan worden voor analyses om de werkwijze nog efficiënter te maken.
 • Op basis van deze data kan STORK haar klanten nog beter van dienst zijn door advies te geven over de gebruikte middelen.
 • Rondom Centix heeft STORK een goed team neergezet. Het voordeel van gecentraliseerde samenwerking in één systeem: Alle neuzen dezelfde kant op.
“De toegevoegde waarde van Centix is dat zij exact weten hoe ze hun software kunnen toepassen op de hardware van STORK. Centix begrijpt met welke hardware we werken en hoe de software gekoppeld is aan die hardware. Ze hebben dus de kennis uit de praktijk en samen met onze experts kunnen we dat vertalen naar een softwarematige oplossing die werkt.”
Tim Leferink van STORK
Benieuwd hoe u uw materieelbeheer efficiënter maakt?
Vraag dan gratis en vrijblijvend een productdemonstratie aan!