SPIE Building Solutions Zuid-West: ‘Centix past perfect bij ons!’

"Er wordt wel gezegd: Centix Online software is voor mensen op
werkschoenen. Dat past perfect bij ons."

Beter overzicht en inzicht krijgen in materieel en arbeidsmiddelen. Dat was voor SPIE Building Solutions Zuid-West het doel van de samenwerking met Centix. SPIE stapte over van een verouderd registratiesysteem naar Centix Online om arbeidsmiddelen en materieel te beheren. “We gebruiken Centix voor het verwerken en inzichtelijk houden van keuringen van elektrische arbeidsmiddelen en klimmateriaal en kalibraties van meetinstrumenten. Dat is onze core business”, aldus Omar Berkane, magazijn / facilitaire dienst van SPIE Building Solutions Zuid-West.

Omar benadrukt het belang van de samenwerking: “Wij hebben te maken met wet- en regelgeving. Dat betekent dat monteurs niet mogen rondlopen met ongekeurde arbeidsmiddelen. Met behulp van Centix kunnen we dat in de gaten houden. In het vorige systeem hadden wij wel een overzicht met verloopdata, maar met Centix Online is het een stuk gebruiksvriendelijker, hierdoor kunnen we het beter monitoren.”

Voordelen

SPIE Building Solutions Zuid-West heeft inmiddels ruim 2.300 objecten in Centix Online. Omar geeft aan: “Arbeidsmiddelen die niet keuringsplichtig zijn, bijvoorbeeld een magazijnkar, soldeerset, gereedschapskoffer en handgereedschap registreren wij ook. Zo kunnen wij altijd achterhalen waar deze zijn gebleven en wie deze in gebruik heeft. We hebben ongeveer tien (project)locaties waar in totaal ca. 154 collega’s binnen onze business unit werken. Dan is het belangrijk om te weten waar alle arbeidsmiddelen zich bevinden voor het geval we iets zoeken, terug willen vragen of als er een keuring verlopen is.

De voordelen van de samenwerking met Centix zijn voor Omar duidelijk merkbaar. Hij prijst de goede communicatie met het Centix-team: “De samenwerking bevalt mij prima. We kunnen Centix altijd bereiken voor vragen c.q. wensen en worden snel geholpen.” Hij illustreert dit met een voorbeeld: “Bij het exporteren van data naar Excel, was het overzicht niet helemaal zoals wij voor ogen hadden. Er is een extra knop toegevoegd, waardoor het overzicht nu helemaal aan onze wensen voldoet. Op dit moment is ons Centix format helemaal aangepast aan de manier waarop wij het in de praktijk c.q. op de werkvloer gebruiken. Als we specifieke aanpassingen willen, kunnen we bij Centix aankloppen. In de toekomst zullen wij onze Centix omgeving verder uitbreiden”.

"We kunnen Centix altijd bereiken voor vragen."

Betrouwbare lijst

Als het gaat om meetbare resultaten, had SPIE Building Solutions Zuid-West een duidelijk doel voor ogen: “Minimaal 90% van onze arbeidsmiddelen in Centix op orde hebben met unieke graveernummers, juiste benamingen en keuringsdata en ondergebracht bij de juiste collega. We zijn erin geslaagd om dit doel te bereiken. Hierdoor hebben we een betrouwbaar overzicht in Centix. Om deze doelstelling te behalen, voeren we tussentijdse nulmetingen uit en controleren we dit opnieuw tijdens de keuringsrondes van de arbeidsmiddelen.”

Omar beschouwt Centix als een waardevolle partner en benadrukt de toekomstige doelen van SPIE Building Solutions Zuid-West: “We willen meldingen kunnen instellen, zodat we waarschuwingen krijgen wanneer bepaalde arbeidsmiddelen bijna verlopen, dan kunnen wij deze tijdig terugroepen. Verder willen we ervoor zorgen dat de benamingen in het systeem eenduidig zijn. Centix biedt ons ondersteuning bij deze processen. Wij moeten daarvoor wel bepaalde input leveren om de gewenste resultaten te bereiken. Het systeem is erg gebruiksvriendelijk. Er wordt wel gezegd: Centix Online software is voor mensen op werkschoenen. Dat past perfect bij ons.”

Ervaar Centix Online zelf en vraag uw eigen
demo account aan!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u Centix zelf eens uitproberen voor uw organisatie? Vraag dan snel een demo aan! Het is vrijblijvend en gratis!