Licentiemodel Centix

Centix Online werkt volgens het principe van gelijktijdige gebruikers. Bij Centix Online Basis heeft u één gelijktijdige ‘wijzig’ gebruiker en tien gelijktijdige ‘kijk’ gebruikers. De gebruiker wordt pas door Centix herkend als gelijktijdige gebruiker als deze is ingelogd. Extra gelijktijdige gebruikers kunnen per stuk worden bijbesteld. Het maakt dus niet uit hoeveel gebruikers u in uw systeem aanmaakt. En het goede nieuws is ook dat wij alleen ingelogde ‘wijzig’ gebruikers controleren. Over wat een ‘wijzig’ gebruiker is leest u hieronder meer.

Gereedschapbeheer software

Gelijktijdigheid en gebruikers

Er zijn twee verschillende soorten gebruikers voor het systeem met bijbehorende tarieven:

  • Ingelogde ‘Kijk’ gebruikers. Op deze gebruikers is in de rechtenmodule aangegeven dat ze alleen kunnen kijken in de database. Een voorbeeld hiervan is een gebruiker die objecten kan zien die aan hem zijn verstrekt. Hij kan ze niet wijzigen, verplaatsen enzovoort. Ook kan een Kijk gebruiker keuringscertificaten op locatie opvragen.
  • Ingelogde ‘Wijzig’ gebruikers. Op deze gebruikers is in de rechtenmodule aangegeven dat ze kunnen wijzigen in de database.

Uiteraard kunnen de rechten zo ingesteld worden dat d.m.v. rollen de ingelogde gebruiker alleen kan wijzigen waarvoor hij/zij rechten heeft.

De installatie en gebruik van onze Centix App offline is gratis. Echter bij het synchroniseren van de App met de Onlinedatabase wordt er, afhankelijk van de soort gebruiker, een ‘kijk’ of ‘wijzig’ gebruiker geregistreerd. Nadat de synchronisatie is voltooid blijft de gebruiker nog vijftien minuten ingelogd op de Online omgeving

Wat is een wijzig gebruiker?

Een ‘wijzig’ gebruiker kan gegevens in Centix wijzigen. Dit wordt d.m.v. een vinkveld op de stamkaart van een gebruiker aangezet. Indien een ‘wijzig’ gebruiker inlogt wordt deze altijd als een gelijktijdige ‘wijzig’ gebruiker geregistreerd, zelfs als de gebruiker op dat moment alleen kijkt en geen wijzigingen doorvoert.

Als het geel gemarkeerde vinkveld uitgeschakeld is dan is de gebruiker een ‘wijzig’ gebruiker. Als het vinkveld aanstaat dan is de gebruiker een ‘kijk’ gebruiker en kan hij niets wijzigen in het systeem (los van de rechten en rollenmodule)

Controle gelijktijdige gebruikers

In principe heeft onze software de mogelijkheid om bij een overschrijding van het aantal gelijktijdige gebruikers de toegang te blokkeren. Echter vinden wij dat gezien de aard van onze software dit niet verstandig. Wij willen met u afspreken dat wij 4x per jaar een rapport genereren m.b.t. de gelijktijdigheid van uw gebruikers. Als er regelmatig overschrijdingen zijn zullen wij u een aanbod doen om het aantal licenties uit te breiden.

Vraag vrijblijvend een demo aan!

Krijg een demonstratie van onze software en zie wat Centix Online kan betekenen voor jouw organisatie.