Licentiestructuur Centix

Centix Online is een complete, flexibele en klantgerichte Asset Management Software oplossing welke toepasbaar is in vrijwel iedere branche. Bij een softwarepakket horen natuurlijk ‘gebruikers’ ons licentiemodel bestaat uit het principe van ‘kijk’ en ‘wijzig’ gebruikers.

 

Hoe dit precies werkt wordt het snelst duidelijk in deze video:

‘Duidelijke, eerlijke en vooral betaalbare licentiestructuur’

Wat is een gebruiker?

Een gebruiker is een persoon die toegang heeft tot Centix Online doordat deze beschikt over: een gebruikersnaam, wachtwoord en een beveiligingsrol.  

Afhankelijk van de toegewezen beveiligingsrol heeft een gebruiker ‘kijk’ rechten of ‘wijzig’ rechten passend bij diens belangen en/of werkzaamheden.  

In de praktijk komen de volgende toepassingen het meeste voor: 

  • Een klant welke via de Centix Mobile App of Centix Online de stamgegevens van eigen ‘objecten’ kan inzien en certificaten of handleidingen kan downloaden. 
  • Een medewerker welke via de Centix Mobile App of Centix Online de stamgegevens van eigen objecten kan inzien, certificaten of handleidingen kan downloaden of objecten kan keuren, verplaatsen en nog veel meer functionaliteiten. 
  • Een derde partij in de vorm van een partner of leverancier welke met de Centix Mobile App of Centix Online eenvoudig objecten kan inspecteren, keuren of verplaatsen. 

Wat is een 'kijk' gebruiker?

In Centix wordt op een beveiligingsrol van een gebruiker aangeven of het een ‘kijk’ of een ‘wijzig’ rol is. Vooral voor online klantportalen, waarbij de inloggende gebruiker bijvoorbeeld alleen de staat, keuringscertificaat of handleiding kan inzien van een object, wordt er veelal met een ‘kijk’ gebruiker gewerkt. Er kunnen onbeperkt van deze zogeheten ‘kijk’ gebruikers aangemaakt worden. 

 

Wanneer deze allemaal ‘gelijktijdig ingelogd’ zijn in Centix kost u dat dus niets want deze worden niet meegenomen in de analyse van gelijktijdige gebruiker. 

Wat is een 'wijzig' gebruiker?

In Centix wordt op een beveiligingsrol van een gebruiker aangeven of het een ‘kijk’ of een ‘wijzig’ rol is. Anders dan de ‘kijk’ gebruikers zijn de ‘wijzig’ gebruikers. Dit zijn gebruikers die in Centix Online daadwerkelijk werken én mutaties uitvoeren. Hierdoor wordt het systeem dus belast. Er kunnen onbeperkt van deze zogeheten ‘wijzig’ gebruikers aangemaakt worden in Centix. 

 

Kunnen al deze ‘wijzig’ gebruikers ‘gelijktijdig’ inloggen in Centix? Ja dat kan, wij vinden het namelijk enorm belangrijk dat onze klanten altijd en overal door kunnen gaan met hun werk.  

 

Bij Centix spreken we samen met onze klanten af hoeveel ‘gelijktijdige wijzig gebruikers licenties’ er worden afgenomen. Elk kwartaal wordt samen met de klant bekeken of de maandelijkse analyses leiden tot een verhoging of verlaging van het aantal benodigde gebruikerslicenties.

 

Gelijktijdigheid van gebruikers

Zoals gezegd werkt Centix Online met gelijktijdige wijzig gebruikers, ook wel in computertaal concurrent users genoemd. We kijken naar de hoeveelheid wijziggebruikers welke op een bepaalt moment tegelijkertijd zijn ingelogd.

Het aantal gebruikerslicenties t.o.v. het aantal aangemaakte gebruikers is in een gemiddeld Centix Online omgeving erg laag. Dit komt onder andere doordat wij alleen de ingelogde gebruikers tellen, de apps voornamelijk offline werken én het aantal ‘wijzig’ gebruikers relatief laag is ten opzichte van de hele organisatie. Hierdoor blijft het aantal licenties erg laag en dus betaalbaar.

Meten van gelijktijdigheid

Centix Online logt van wanneer tot wanneer een gebruiker in Centix Online is geweest. In de Centix omgeving valt deze informatie terug te zien in zowel een grafiek als een gedetailleerd overzicht. Als een gebruiker niet actief uitlogt in de Centix omgeving dan is er een standaard sessietijd waarna de gebruiker automatisch uitlogt.

Daarnaast heeft Centix heeft meerdere apps. Sommige Centix apps hebben een gehele of gedeeltelijk offline functionaliteit. Omdat we alleen kijken naar het aantal gelijktijdige wijziggebruikers in Centix Online, kan het gemakkelijk zo zijn dat bijvoorbeeld een monteur met een Centix werkbon app maar twee keer per dag data verwerkt in de Centix Online omgeving. Het systeem wordt door deze twee synchronisatiemomenten maar minimaal belast waardoor de gelijktijdigheid van het gebruik met de Apps erg laag is.

Bijsturen van het aantal gelijktijdige wijzig licenties

Voor analyse van Centix BV worden de gegevens van alle Centix Online omgevingen elke maand anoniem verwerkt tot een overzicht. Centix gebruikt algoritmes om te berekenen hoeveel wijzig gebruikerslicenties er actief zijn.

 

Elke kwartaal wordt bekeken of dat de maandelijkse analyses leiden tot een verhoging of verlaging van het aantal benodigde gebruikerslicenties. We kijken hierbij dus ook naar de trend en niet naar één maand waarin er een piek is geweest.

 

Bij veelvoudige overschrijding blokkeren wij nooit de toegang tot Centix. De filosofie daar achter is dat certificaten, veiligheidsdocumenten e.d. altijd opvraagbaar moeten zijn. Wel komen we in contact en ontvangt u van ons een voorstel voor het bijsturen van het aantal licenties.

De licentiestructuur van Centix Online

Vraag naar de mogelijkheden

Laat ons weten hoe we u van dienst kunnen zijn

Demonstratie inplannen

Meer weten over Centix? Plan vandaag nog een demonstratie! Onze experts vertellen u graag meer over de mogelijkheden met Centix.

 

Na het invullen van het formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook direct bereiken via +31 – 348 – 471040.