Centix Online Basis

€119,50

per maand

Onze instapconfiguratie heeft uitgebreide mogelijkheden en biedt een compleet pakket om voor elke uiteenlopende branche een oplossing te bieden. Er zit geen beperkingen op het aantal objecten of gebruikers, én bevat één gelijktijdige wijziggebruiker. Bekijk onderstaand wat Centix Online Basis te bieden heeft!

Deze bedrijven gingen u voor

De mogelijkheden met Centix Online Basis

De Centix Online Basis configuratie heeft een brede inzetbaarheid aan functionaliteiten waardoor deze in alle branches inzetbaar is. Bekijk hieronder alle functionaliteiten en de toepasbaarheid van Centix Online Basis op uw bedrijfsprocessen. 

Assetbeheer

Een compleet overzicht van al uw gereedschap, materieel, installatie of machines. Inzicht in staat, locatie, stamkaart of onderhoud & inspectie historie. Voer een nieuwe inspectie uit of doe een serviceverzoek.

Locatiebeheer

Krijg inzicht in waar al uw assets zijn gelokaliseerd. Eenvoudige verplaatsen met onder andere de Centix Mobile App tussen bijvoorbeeld magazijn, werf, medewerker, voertuig, vaartuig, of project.

Onderhoud en inspecties

Centix Online Basis kent drie types onderhoud. Correctief onderhoud met serviceverzoeken. Preventief onderhoud met inspectie- en onderhoudsschema’s én gebruik gebaseerd onderhoud met meterstanden. Centix heeft standaard onderhoud- en inspectieplannen beschikbaar.

Centix Mobile

Voor het uitvoeren van elk type onderhoud- of inspectie, bij de klant of op de werkvloer, is de Centix Mobile App ontwikkeld. U kunt zowel online als offline werken en is simpel in gebruik. Snel en eenvoudig assets identificeren met QR-code stickers, verplaatsen of keuren.

Uitlezen meetinstrumenten

Wanneer u NEN 3140 keuringen heeft uitgevoerd kunt u in Centix uw meetinstrument uitlezen. Na het uitlezen wordt de staat van de asset bijgewerkt en wordt er een standaard rapport gecreëerd.

Eigen webapplicatie

Met Centix heeft uw organisatie een eigen web omgeving welke u naar wens kunt inregelen met uw eigen herkenbare stijl. Beheer gemakkelijk de toegang voor de verschillende gebruikers van klant, monteur tot admin.

Meterstanden

Stel per object een meetwaarde in. De metingen van bijvoorbeeld kilometerstanden en draaiuren zijn op te nemen en in te zien in een dashboard. Eventueel gekoppeld aan een  API.

Meerdere talen

In de Centix Online Basis is het mogelijk meerdere talen beschikbaar te stellen. Elke gebruiker kan zijn voorkeurstaal instellen en wisselen tussen wel acht talen.

Technische levensduur

Definieer vooraf per assettype wat de maximale levensduur is waarin deze technisch goed kan functioneren en vervangen moet worden. Door deze functionaliteit voorkomt u onnodig onderhoud en onveilige situaties.

Partner-/ API Koppeling

Met de gestandaardiseerde partner plug-ins is het mogelijk Centix naadloos te integreren aan andere applicaties. Ook heeft u de beschikking tot de Centix open API of kunt u uw eigen maatwerk plug-in laten maken.

Centix Mobile

Het gebruik van Centix Mobile App zit bij ons basispakket inbegrepen en is onze meest gebruikte app.

Maak zelf kennis met Centix Online door een gratis demo account

Liever zelf rondklikken in Centix om een goed beeld te krijgen van onze software? Maak dan nu een gratis demo account aan. 

Binnen 3 simpele stappen kunt u zelf in Centix Online rondkijken:

  1. Vraag een gratis demo account aan via de knop hieronder
  2. Ontvang via de mail in een gebruikersnaam en wachtwoord
  3. Kijk zelf rond in Centix Online

Het demo account is geheel vrijblijvend en stopt automatisch, je zit nergens aan vast en wij hebben geen betalingsgegevens nodig. Deze demo versie bevat vrijwel alle functionaliteiten die Centix te bieden heeft.

Licentiestructuur

Onze softwareoplossing begint altijd bij Centix Online Basis. In deze licentie zitten de meest gebruikte functionaliteiten, welke voor de meeste bedrijven voldoende zijn. In dit pakket zit standaard één wijzig gebruikerslicentie. Heeft u meerdere wijzig gebruikers, betekent dit niet dat er ook meerdere licenties moeten worden afgenomen. Het aantal gebruikerslicenties staat namelijk gelijk aan het aantal wijzig gebruikers dat regelmatig gelijktijdig is ingelogd. 

 

Bij overschrijding van het aantal wijzig gebruikerslicenties blokkeren wij nooit de toegang tot de Centix-omgeving. De filosofie daarachter is dat certificaten, veiligheidsdocumenten e.d. altijd opvraagbaar moeten zijn. Wel komen we bij veelvoudige overschrijding met een voorstel om het aantal licenties bij te sturen.

Aanvullende modules

De Centix Online Basis configuratie is een uitgebreid pakket. Om voor elke branche en elke specifieke situatie aan te sluiten is het mogelijk extra functionaliteiten toe te voegen aan de Centix Online basis configuratie. Vrijwel alle modules zijn los van elkaar te gebruiken en in elke fase te in- en uit te schakelen.

De algemene modules zijn toepasbaar voor alle branches. Hierbij valt te denken aan meertaligheid, competenties en nog veel meer.

De handelsmodule is toepasbaar voor zowel inkoop, verkoop- als verhuurproducten. Het gehele proces van factuur tot afwikkeling is beheersbaar in Centix.

Met de werkorders en ticketing module wordt uw serviceorganisatie optimaal ingericht. Van werkplaats tot het plannen van monteurs en nog veel meer.

Veelgestelde vragen

Data voortkomend uit uw bestaande pakket of bijvoorbeeld Excellijsten kunt u simpel en eenvoudig importeren in uw Centix omgeving. Voor sommige veel voorkomende migraties hebben wij zelfs standaard migratiescripten.

Centix heeft naast de standaard open API tal van koppelingen waardoor dit aan uw branche- of financiële pakket te koppelen is.

Centix B.V. werkt met veel organisaties waar vertrouwelijke informatie in omgaat. Om de veiligheid te waarborgen en de risico’s van informatie-  en datalekken zoveel mogelijk te beperken, heeft Centix B.V. een ISO 27001 certificering. Centix heeft een proactief beleid op het gebied van opleiding, audits en awareness om alle betrokkenen scherp te houden op ons gemeenschappelijk belang: een veilige Centix omgeving!

Onze Centix consultants zijn ervaren medewerkers die u een vliegende start geven. Onze best practice aanpak is erop gericht te zorgen dat u de juiste keuzes neemt en een snel en efficiënt Centix systeem krijgt. Daarnaast geven zij u opleiding en training zodat u vanaf dag één succesvol met Centix uw werk kan organiseren. 

Onze instapconfiguratie is Centix Online Basis en begint bij €119,50 per maand. Hiervoor heeft u tal van functionaliteiten welke voor velen organisaties al voldoende is. Heeft u aanvullende wensen? Daarvoor hebben wij additionele modules beschikbaar om voor in elke situatie een passende oplossing te bieden.

Ja zeker! We plannen graag met u een afspraak in via Teams om onze kennis te delen, de mogelijkheden te bespreken en onze Centix Online software te demonstreren. Ook is het mogelijk 30 dagen gratis gebruik te maken van Centix Online.

Centix heeft twee datacentra op het Scienceparc in Amsterdam. De datacentra liggen ongeveer 800 meter van elkaar af en zijn verbonden met een darkfiber verbinding. Het beheer van de VM’s (virtuele machines) wordt door ons zusterbedrijf Staro Automatisering gedaan zodat er geen ‘externe’ medewerkers bij onze data hoeft te komen. Uiteraard zijn alle betrokken partijen gecertificeerd met minimaal een ISO 27001 certificering.

U kunt een onbeperkt aantal gebruikers aanmaken. Centix Online werkt volgens het principe van gelijktijdige gebruikers (concurrent users). Zo heeft Centix Online Basis één gelijktijdige ‘wijzig’ gebruiker en tien gelijktijdige ‘kijk’ gebruikers. Daardoor wordt de gebruiker pas door Centix herkend als gelijktijdige gebruiker als deze is ingelogd. Extra gelijktijdige gebruikers kunnen per stuk worden bijbesteld.

Centix B.V. heeft ontwikkeling van de software hoog in het vaandel staan. Dat wil zeggen dat wij elke twee weken nieuwe functionaliteiten uitbrengen. Via de nieuwsbrief en release notes blijft u op de hoogte van de laatste wijzigingen. 

Sommige van onze klanten merken na verloop van tijd dat de getoonde functionaliteiten in de nieuwsbrief op de website e.d. niet zichtbaar is in hun omgeving. Dat komt doordat meestal de functionaliteit bijvoorbeeld door de rechtenmodule niet is ingeschakeld, menu items ontbreken e.d. Wij raden klanten altijd aan om naar de gebruikersdagen te komen, webinars bij te wonen en bijvoorbeeld 1-2 dagen budget per jaar op te nemen om onze specialisten u te laten ondersteunen met laatste ontwikkelingen.

Centix Online Basis draait op de Web. De minimale eis aan een besturingssysteem is Windows Server 2016 server web Edition. Aanbevolen wordt Windows Server 2019 standaard. Daarnaast wordt aanbevolen 16 GB aan RAM geheugen en 25 GB aan schijfruimte. De minimale en aanbevolen resolutie is 1024 x 768 met een Microsoft .NET framework 4.8. Aanbevolen wordt Centix Online Web in ‘Google Chrome’ browser te gebruiken. Neem contact met ons op voor meer informatie over de Centix systeemeisen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Centix?
Probeer dan nu Centix 30 dagen gratis en vrijblijvend. Zo komt u erachter wat Centix Online kan betekenen voor uw organisatie.