Connecties en verbindingen

Alles over de connecties en verbindingen binnen Centix

Centix maakt gebruik van allerlei verschillende connecties om te kunnen koppelen, mailen en gebruik te maken van Centix. Meer over deze verschillende connecties vind je op deze pagina.

Gereedschapbeheer software

IP-adressen datacenter

Maakt u gebruik van IP-filtering binnen de organisatie?

Dan zou het handig kunnen zijn om onze IP-adressen te whitelisten.

Op dit moment worden de volgende IP-adressen gebruikt:

89.146.18.32 tot en met 89.146.18.40

195.114.230.98 tot en met 195.114.230.110

Laatst bijgewerkt op 12-8-2021

API koppeling

Sinds juli 2021 wordt een API ondersteund bij een Centix Online Basis pakket. Met een API is het mogelijk om gegevens van Centix te versturen naar een ander pakket en vice versa.

Een API wordt ook gebruikt bij het opstellen van management rapportages en het koppelen met pakketen waar geen standaard koppeling mee is.

Eigen mailserver

Centix voorziet in een mailserver welke bij oplevering is ingesteld in de online configuratie. Omdat er vanuit Centix veel e-mails worden gestuurd met dezelfde onderwerpen en teksten, kan het voorkomen dat het IP-adres of de afzender geblokkeerd wordt.

Hierom raden we aan gebruik te maken van een eigen mailserver. De mailserver is eenvoudig in te stellen via de systeem taken.

Gebruik maken van eigen URL

Centix maakt voor elke klant een aparte configuratie aan welke een eigen URL krijgt met de opmaak https://mijnbedrijfsnaam.centix.com. Sommige klanten willen uit commercieel oogpunt dat de gebruikers van hun Centix portaal deze URL niet te zien krijgen. Er kan dan gekozen worden voor een eigen benaming van de URL zoals bijvoorbeeld: https://serviceportaal.mijnbedrijfsnaam.com.
Dit kan gerealiseerd worden door een DNS CNAME record toe te passen met een extra SSL-certificaat.

 

DNS CNAME record: Een CNAME-record is een type record binnen de DNS (Domain Name System). Middels een CNAME-record kun je een verwijzing maken naar een A record (A record alias). Zo’n DNS record dient door uw eigen organisatie (of eventueel een externe ICT dienstverlener) ingeregeld te worden. Over het algemeen is dat een paar minuten werk. Door een CNAME-record in te regelen komt de URL er als volgt uit te zien: https://serviceportaal.mijnbedrijfsnaam.com

SSL certificaat: Centix accepteert alleen veilig webverkeer (HTTPS). Hiervoor dient voor de extra URL een SSL-certificaat ingeregeld te worden. Als dit niet gebeurt verschijnt er een foutmelding in de browser als de site benaderd wordt via https://serviceportaal.mijnbedrijfsnaam.com. Wij adviseren het SSL-certificaat door onze Support afdeling te laten aanleveren en installeren. Er zijn namelijk een beperkt aantal type certificaten waarmee Centix werkt. Hierdoor weet u zeker dat het juiste certificaat voor uw eigen domein wordt gebruikt. Liever zelf doen? Neem dan contact op met onze support afdeling om de certicaattypes op te vragen.