Rosita: “Ik heb natuurlijk de leukste collega’s!”

We timmeren al heel wat jaren aan de weg, maar wie zijn de mensen die het bedrijf maken. Wat drijft ze en waar gaat hun hart sneller van kloppen? Meet Centix.

 

Even voorstellen... Rosita Mink

Bij Centix is het feest, want salesmedewerker Rosita Mink 25 jaar in dienst! “Best een hele prestatie”, vindt ze zelf. Ze heeft het bedrijf echt zien (op)groeien en is trots er te werken. “We zijn klein begonnen met zo’n zeven man en uitgegroeid tot 25. Jonge mensen zorgen voor vernieuwing in het bedrijf, waardoor we ook met onze tijd blijven meegaan.”

Rosita is al die jaren het Manusje-van-alles geweest. “Ik zei vroeger altijd: ‘Bij ons wordt ontwikkeling en ict-werk gedaan en alles wat daarnaast moet gebeuren, doe ik’. Of dat nu facturatie was, het ontvangen van gasten, beantwoorden van de telefoon of het maken van offertes.” Rosita draait er haar hand niet voor om. Nu krijgen klanten haar af en toe nog aan de lijn als ze bellen, maar haar focus ligt voornamelijk op sales en facturatie. “Mijn werk is erg afwisselend. Vooral het contact met de klanten is leuk.” 

Wat is er zo leuk aan Centix?

“De laatste jaren heeft Centix een professionaliseringsslag gemaakt, waardoor iedereen zijn eigen taken heeft. Bij mij is dat meer administratief gericht. Ik ben fulltime begonnen. Op een gegeven moment ging er een vrijdag af. Toen kind nummer één zich aandiende, werden dat twee werkdagen. Nu is het 19 uur per week.” Dat ze al zo lang met veel plezier bij Centix werkt – en zich in al die tijd nog maar één keer ziek meldde – is mét reden: “Ik heb natuurlijk de leukste collega’s!” Rosita zegt echt te kunnen genieten van de sfeer in het team. De laatste jaren is er ook meer focus gekomen op teambuilding. Zo hebben we leuke uitjes gehad. Zelfs naar Londen, Barcelona en Ibiza. Ook de vrijdagmiddag borrel of een barbecue met het team zijn erg gezellig. Dan spreek je je collega’s toch net even op een wat andere manier.”

Wat zijn de ontwikkelingen die je hebt meegemaakt?

“Toen ik net begon, hadden we een computer met Word en Excel. Facturen maakten we bij mijn vorige werkgever nog met de hand. Boekhouding was alleen een stukje basis in de computer. Vroeger ging er ook gerust een doos papier per maand door. Nu maak ik af en toe nog een kladje op papier, maar de stapels papier en ordners zijn verleden tijd. Ontwikkelingen rondom de computer gaan wel razendsnel. Ik vind het dan fijn dat we met veel jonge mensen samenwerken, want ik steek veel van ze op. Dat je tegenwoordig ook kunt thuiswerken, blijf ik bijzonder vinden. Wie had dat vroeger ooit bedacht? Een computer was al bijzonder, maar dat je het vanuit huis kan doen?!

"“De laatste jaren heeft Centix een professionaliseringsslag gemaakt"

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Rosita gaat geregeld op pad met vriendinnen. Zo viert ze graag carnaval. “Dat is echt iets Montfoorts. Het voordeel dat we nu met meer mensen hier zitten, is dan dat er nu ook collega’s tussen zitten die niet van carnaval houden. Dan is het niet meer zo’n gedoe om vrij te regelen.” Rosita heeft twee meiden van 12 en 17, Fleur en Noa, en is doorgaans druk bij de Hockeyclub Montfoort. Daar is ze actief als voorzitter van de jeugdcommissie en organiseert ze activiteiten voor de jeugd tot en met 18: “Van de avondvierdaagse, een bowlingmiddag tot Sinterklaas voor de kleintjes. Daarnaast ben ik dit winterseizoen nog actief in het team van Fleur, wat ik met veel plezier doe.” De drukke hockeymoeder is overigens niet altijd de hort op. Rosita vindt het ook heerlijk om thuis met een boekje op de bank te zitten, te puzzelen of gezelschapspelletjes te doen met het gezin. “Dat doe ik dan in mijn vrije tijd, naast m’n taken als interieurverzorgster”, zegt ze met een brede glimlach. 

Wat heb je met Montfoort?

Rosita vertelt: “Ik ben geboren en getogen in Montfoort. Mijn familie en vrienden wonen in Montfoort en werk in Montfoort. Mijn vriend komt ook uit Montfoort. We zijn samenwonend en samen met elkaar vanaf 1988. We zijn elkaar tegen gekomen toen ik 17 was en bij elkaar blijven hangen. In 2018 hebben we ons 30-jarig jubileum nog samen gevierd. Toen zijn we heerlijk naar Spanje geweest.”

Wat staat er nog op je bucketlist?

Rosita heeft niet per sé een bucketlist, maar geniet liever gewoon van het leven zoals het komt. “De kleine dingen van het leven.” Reizen vindt ze ook leuk! “Maar het komt er alsmaar niet van… Voor de vakantie zoeken we meestal iets wat met de auto bereikbaar is, zoals Zuid-Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië. We vinden het dan leuk om samen overal ‘lekker nieuwsgierig te doen’. We slenteren rond in een stadje en bekijken allemaal verschillende dingen. We zijn niet van die mensen die alleen maar op onze rug in de zon liggen. Wat we dit jaar gaan doen, weten we nog niet.” 

 

* Acquisitie naar aanleiding van dit medewerker interview wordt niet op prijs gesteld