Wat is ISO 27001?

ISO 27001 Centix

Het ISO 27001 certificaat is een leidraad voor het opzetten van een managementsysteem voor informatiebeveiliging, ook wel ISMS genoemd. Met deze certificering kan een organisatie aantonen dat zij alles heeft gedaan om informatie te beveiligen en voldoet aan de privacywetgeving.

 

De ISO 27001 certificering heeft betrekking op de manier van het beveiligen van bedrijfsinformatie. Voor deze certificering is het als organisatie nodig om procesmatig te beschrijven hoe om te gaan met het beveiligen van informatie. Het is een leidraad om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit binnen de organisatie te kunnen waarborgen.

Een organisatie kan deze certificering aanvragen indien zij:

  • Een betrouwbare partner wil zijn voor haar klanten
  • De privacywetgeving dit eist

Waarom ISO 27001?

Centix B.V. werkt met veel organisaties waar vertrouwelijke informatie in omgaat. Om de veiligheid te waarborgen en de risico’s van informatie- en datalekken zoveel mogelijk te beperken, heeft Centix B.V. zich ISO 27001 gecertificeerd. Door deze ISO 27001 certificering kan Centix B.V. de toepassing van het informatiebeveiligingssysteem blijven waarborgen.

Wat betekent dit voor u?

Sinds 28 oktober 2019 is Centix B.V. officieel ISO 27001 gecertificeerd. Voor deze certificering hebben wij diverse processen in onze organisatie verbeterd.

Het ISO 27001 certificaat geeft u als klant duidelijkheid dat de bedrijfsprocessen bij Centix B.V. door een onafhankelijk externe bedrijf zijn gecontroleerd en zijn goedbevonden.


Het certificaat en de bijbehorende verklaring van toepasselijkheid kunt u opvragen bij onze sales.