Heeft u ook te maken met ISO?

Het voordeel als u met Centix samenwerkt, is dat wij ervaren zijn en weten hoe uw processen op orde te brengen. U werkt samen met een stabiele partner met jarenlange ervaring in processen en beheer. Hierin zijn we altijd innovatief en vooruitstrevend: we staan niet stil en blijven onze oplossingen door ontwikkelen. Tegelijkertijd hebben we onze voeten op de grond: staan we naast u op de werkvloer. We zeggen niet voor niets dat onze apps gemaakt zijn voor mensen op werkschoenen: eenvoudig, robuust en gebruiksvriendelijk. Door de praktijkervaring die we in huis hebben, kunnen we onze software naadloos laten aansluiten op uw hardware.  

Meerwaarde voor u...

Als het goed gaat, merkt u helemaal niks van de ISO-certificering. U kunt uw werk doen, uw gegevens zijn veilig en de kwaliteit gegarandeerd.  

 

Keuringsbedrijf CE-ESTER: “De meerwaarde van ISO zit hem erin dat in de markt en branches waar wij ( CENTIX en CE-ESTER) werken het belangrijk is dat procedures en werkwijze vast gelegd zijn. Hiermee is de leverbetrouwbaarheid van een goed werkend materieelbeheersysteem gewaarborgd.” 

“Het is essentieel voor ons dat Centix ook ISO gecertificeerd is. Wij zijn zelf ook ISO-gecertificeerd en eisen dat ook van toeleveranciers. Als we een systeem hebben, waarmee we kunnen aantonen dat processen goed beheerd zijn, helpt dat ontzettend bij het binnen halen en behouden van ISO-certificering.”  

Voor Brandweer Twente is de ISO 27001-certificering van Centix van belang. Beschikbaarheid, integriteit, en veiligheid zijn de kernwoorden als het gaat om informatiebeveiliging. “Wij zijn 24-7 in bedrijf. Dat de continuïteit gewaarborgd wordt, is belangrijk. Voor het beheer van onze materialen is het van belang dat we de gegevens in kunnen zien wanneer dat nodig is. Onze keurings- en onderhoudsdata wordt in een web-based omgeving gezet. Wij vinden het daarbij noodzakelijk dat we samenwerken met een partij als Centix die ISO 27001-gecertificeerd is en vertrouwd met onze gegevens omgaat, zodat deze beschikbaar zijn en Brandweer Twente aan de geldende wet- en regelgeving voldoet.

“Met vertegenwoordiging van tientallen grote professionele merken is Euro Trade ISO 9001 (sinds 2015) en VCA gecertificeerd. Dat Centix ook ISO gecertificeerd is, vinden we vooral een prettige bijkomstigheid. Het biedt ons in ieder geval zekerheden op gebied van kwaliteit, informatie veiligheid en continuïteit.”

Ondek zelf de mogelijkheden van Centix!

Probeer onze software nu 30 dagen gratis en zie wat Centix Online kan betekenen voor uw organisatie

Wat de ISO-certificering betekent...

ISO 9001: Kwaliteitsgaranties met sterren!

Centix legt de lat al jaren hoog. Sinds 28 september 2022 is Centix ISO 9001 gecertificeerd. Alexander is kwaliteitsmanager. In die hoedanigheid bewaakt hij het kwaliteitsmanagementsysteem. Hij bewaakt en monitort processen organisatie breed. “Maandelijks bespreken wij met de afdelingen wat de resultaten zijn. Afhankelijk van de resultaten kijken we of we samen dingen moeten verbeteren. Daarin zorg ik ervoor dat er een verbeterplan moet komen. Mochten er klachten zijn, dan is het aan mij de taak om te analyseren waar het vandaan komt, en om te bekijken welke kansen we hebben om daarin verbetering aan te brengen. Zo werken we continu aan het verbeteren van onze dienstverlening en het verhogen van de klant tevredenheid.” 

 

Wat merken klanten? 

Alexander: “Centix was altijd al bezig met kwaliteit en het beantwoorden aan klantwensen. Het enige dat is veranderd, is dat we er systematiek in hebben. Nieuw is de enquête die klanten krijgen, nadat ze door de supportafdeling geholpen zijn. Daarin kunnen ze een cijfer geven op hun ervaring met support. De doelstelling is vier van de vijf sterren. We staan gemiddeld op 4,5.” 

ISO 27001: Veiligheid en continuïteit

Bij Centix houdt ISO-certificering in dat we zowel kwaliteit als veiligheid van processen willen waarborgen. Dat doen we al jaren, maar met de ISO is het meer gestructureerd. Centix Security Officer Wilbur houdt zich dagelijks bezig met de ISO 27001: “Dit gaat om informatieveiligheid. Doordat we gecertificeerd zijn, mogen klanten van ons verwachten dat hun data veilig is bij ons. Hiervoor heeft Centix de standaard voor bepaalde regels en procedures verhoogd naar de internationale standaard voor informatieveiligheid. Als Security Officer ben ik er om te controleren of het functioneert, wordt nageleefd en om verslaglegging hiervan te doen. Wordt er tijdens een controle een afwijking geconstateerd, dan zorg ik ook dat er een corrigerende maatregel wordt getroffen.”

 

Wat merken klanten? 

Als het goed is NIKS! Security Officer Wilbur: “Mensen denken altijd dat informatieveiligheid met datalekken te maken heeft, maar het gaat ook over continuïteit, beschikbaarheid van de software en integriteit van de data en alles daaromheen. Als de software niet beschikbaar is, kan de klant niet werken. Centix zorgt voor continuïteit, zodat de klant altijd kan doorgaan.” 

meer dan 25 jaar ervaring in asset management!

Voor iedere branche hebben wij standaard oplossingen en waar nodig maatwerk beschikbaar. 

Benieuwd wat wij voor uw branche kunnen betekenen?