Optimaliseer materieelbeheer deze bouwvak met Centix

Previous slide
Next slide

De bouwvak staat voor de deur en hoewel het werk op de bouwplaatsen tijdelijk stil ligt, is dit niet het moment om stil te zitten. Het is hét perfecte moment om het beheer van uw materieel naar een hoger niveau te tillen. Met onze bewezen best practices helpen we uw organisatie om tijdens deze periode van stilstand juist stappen vooruit te zetten.

1. Registratie van materieel en gereedschap

Ongeacht of jouw huidige registratiesysteem digitaal is, in een Excel-sheet staat of zelfs op papier wordt bijgehouden, Centix biedt een gestroomlijnde oplossing om al jouw materieel en gereedschap snel en efficiënt te registreren. Met onze best practices in materieelbeheer ben je verzekerd van een nauwkeurige registratie die je eenvoudig zelfstandig kunt onderhouden.

2. Voorzie materieel van QR-code stickers

Aangezien het materieel tijdens de bouwvak niet in gebruik is, is dit het perfecte moment om elk item te voorzien van een unieke QR-code sticker. Deze kleine, maar krachtige toevoeging zorgt ervoor dat elke medewerker gemakkelijk kan identificeren welk materieel aan hen is toegewezen en wat de keuringsdatum is. Ook zijn keuringscertificaten en documenten, zoals handleidingen, gemakkelijk op te vragen door de QR-code te scannen.

Een voordeel van de QR-codes is dat je die eenvoudig met je smartphone of tablet kunt scannen. Zo hebben we direct inzage in de gegevens en hebben we hiervoor geen speciale uitleesapparatuur meer nodig. – Brandweer Twente 

3. Keuren van materieel

De bouwvak is een periode waarin veel arbeidsmiddelen worden gekeurd om ervoor te zorgen dat alles veilig en conform de wetgeving blijft. Met Centix wordt het keuren van materieel een eenvoudige taak. Gebruik standaardchecklists om alle arbeidsmiddelen te keuren. In geval van afwijkingen kunt u deze selecteren uit een standaardlijst en kunt u notities en foto’s toevoegen. Daarnaast biedt Centix een geautomatiseerde oplossing waarbij NEN 3140 meetgegevens direct vanuit het meetinstrument worden uitgelezen. Zodra de keuring klaar is, wordt het certificaat ook nog eens automatisch genereert. Eventuele externe keuringen en certificaten zijn gemakkelijk te koppelen aan individuele inspecties of in bulk te importeren. Bovendien kunnen keuringsbedrijven toegang krijgen om met Centix te keuren.

Centix Online heeft bij het keuren van gereedschappen aanzienlijke snelheidswinst opgeleverd. Dit komt doordat we meteen kunnen zien of alles in orde is: wat is gekeurd en wat niet. Als er iets niet in orde is, kunnen we eenvoudig een foto maken en deze toevoegen aan het systeem. – DCW

4. Materieeltoewijzing op naam

Zodra al het materieel geregistreerd en gekeurd is, kan het naar de juiste locatie worden verplaatst. Voorkom verwarring en verhoog het verantwoordelijkheidsgevoel door materieel toe te wijzen aan specifieke medewerkers. Op deze manier heeft elke medewerker precies wat hij nodig heeft en worden overvolle werkbussen voorkomen. Dit zorgt voor een duidelijk overzicht van waar het materieel zich bevindt en minimaliseert verlies.

Door het scannen van de QR-code kan een medewerker zien of het wel of niet zijn trap is. Op deze manier kunnen ze de bouw verlaten met hun eigen spullen, in plaats van dat deze weer in iemand anders zijn bus verdwijnen. – Hemink Groep

5. Automatische meldingen instellen

Om ervoor te zorgen dat er nooit meer een keuringsdatum wordt gemist, biedt Centix de mogelijkheid om automatisch herinneringen te ontvangen voor toekomstige keuringen. Dit voorkomt dat materieel ongeschikt wordt voor gebruik en verzekert dat alles altijd voldoet aan de vereiste veiligheidsstandaarden.

Ik wil mensen niet achter de broek aanzitten dat materieel gekeurd moet worden. Dat doet het systeem van Centix nu voor mij. Die stuurt collega’s een mail dat het tijd wordt voor de keuring. Dat vind ik ideaal en scheelt mij heel veel tijd! – Forteck

Conclusie

Deze bouwvak is het ideale moment om te investeren in de efficiëntie van jouw bedrijf. Stap over naar Centix en ontdek zelf de voordelen van onze geavanceerde softwareoplossing voor materieelbeheer. Verbeter de productiviteit, verlaag de kosten en verhoog de veiligheid – allemaal met één krachtige tool die in je broekzak past.

Ontdek wat Centix voor uw organisatie kan betekenen

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten? Graag neem ik u mee door de mogelijkheden die Centix u te bieden heeft in een productdemonstratie. Afhankelijk van uw wensen, praat ik u in een half uur tot anderhalf uur bij zodat u een duidelijk beeld krijgt van onze softwareoplossing!