Keuren van accu gereedschap

In Centix wordt het keuren van accu gereedschappen ruimschoots ondersteund. Echter, is men soms overtuigd dat het keuren van accugereedschap niet gekeurd hoeft te worden omdat er geen aansluitsnoer met stekker aan zit. Maar zoals het Arbo-besluit voorschrijft dienen alle arbeidsmiddelen, welke onderhevig zijn aan invloeden die leiden tot verslechteringen én aanleiding geven tot het ontstaan van gevaarlijke situaties, periodiek gekeurd te worden waarbij zo nodig beproefd. Dit geldt dus ook voor het accugereedschap.

Makita accugereedschap keuren met Centix

Met de QR-code stickers, de Centix Mobile App en uw eigen meetinstrument keurt u altijd en overal snel al uw gereedschap.

Keuren van accu gereedschap

In Centix wordt het keuren van accu gereedschappen ruimschoots ondersteund. Echter, is men soms overtuigd dat het keuren van accugereedschap niet gekeurd hoeft te worden omdat er geen aansluitsnoer met stekker aan zit. Maar zoals het Arbo-besluit voorschrijft dienen alle arbeidsmiddelen, welke onderhevig zijn aan invloeden die leiden tot verslechteringen én aanleiding geven tot het ontstaan
van gevaarlijke situaties, periodiek gekeurd te worden waarbij zo nodig beproefd.
Dit geldt dus ook voor het accugereedschap.

Met de QR-code stickers, de Centix Mobile App en uw eigen meetinstrument
keurt u altijd en overal snel al uw gereedschap.

Makita accugereedschap keuren met Centix

Best practice keuren in Centix

Waar vroeger accugereedschap met lader en accu(‘s) als één set werd geregistreerd en uitgeleverd worden tegenwoordig de diverse onderdelen apart geregistreerd in Centix. Dit heeft twee oorzaken:

  1. De acculader heeft een andere keuring dan accugereedschap
  2. De meeste klanten standaardiseren accugereedschap waardoor er uitwisselbaarheid van accu’s is en het gebruik van de lader dus eigenlijk voor verschillende accugereedschappen is.
Het keuren van acculaders volgens de NEN 3140

Acculader

De acculader wordt volgens de NEN 3140 getest met een apparatentester (ook wel PAT-tester genoemd). Over het algemeen wordt de complete test uitgevoerd met de apparatentester en wordt er in de Centix Mobile App d.m.v. een selectiecode aangegeven dat de lader getest is. Op een later moment (meestal aan het eind van de dag) wordt de apparatentester uitgelezen en de metingen verwerkt in Centix. Doordat er een selectiecode via de Mobile App op de lader gezet is kunnen eventuele fouten in de verwerking (zoals het verkeerd intikken van het object ID op het meetinstrument) gemakkelijk gevonden worden.

Accugereedschap

In Centix hebben we voor het keuren van de meest voorkomende soorten accugereedschap standaard onderhoud- en inspectieplannen. Dit omdat de controlepunten op een haakseslijper nu eenmaal heel anders zijn dan op een afkortzaag. Het accugereedschap wordt visueel geïnspecteerd en indien nodig met een functionele beproeving. Met een QR-code sticker identificeert u gemakkelijk met behulp van de Centix Mobile het betreffende accugereedschap. Vervolgens start u de inspectie en doorloopt u snel en eenvoudig de vooraf gedefinieerde vragen. Indien er een afwijking zich voordoet maakt u gemakkelijk een foto en voegt u een notitie bij. Veel voorkomende afwijkingen kunnen zelfs uit een lijst geselecteerd worden.

Accugereedschap (Makita accu slijptol) keuren met Centix Online
Accu's registreren in Centix Online

Accu

Een deel van onze klanten registreren de accu’s ook in Centix. Soms wordt er op een accu een onderhouds- en inspectieplan toegevoegd*. Ons advies is om ook een accu in Centix te registreren om een compleet overzicht te houden van de uitgegeven gereedschappen.

Beheren van gereedschap

Materieel- en objectbeheer

Onderhoud en inspecties

Gereedschapbeheer

Locatiebeheer

location