Identificatie van assets

Identificeer simpel en snel uw gereedschap, materieel, machine of installatie met de Centix Mobile app. Door het gebruik van QR-code stickers vermindert u het aantal handelingen bij het aanmaken of identificeren van het object. Geschikt voor tijdens het uitvoeren van inspecties, uitgifte uit het magazijn maar ook om servicemeldingen in te dienen. 

Keuring, onderhoud en inspectie haakse slijper met Centix

Stop ‘intelligent nummeren’ maar identificeer simpel door het scannen van een QR-code. Deze zijn naar wens op te maken label en direct te printen uit de Centix Web omgeving. Een industriële omgeving? Voor nagenoeg elke toepassing is er een juiste sticker.

Identificatie van assets

Identificeer simpel en snel uw gereedschap, materieel, machine of installatie met de Centix Mobile App. Door het gebruik van QR-code stickers vermindert u het aantal handelingen bij het aanmaken of identificeren van een object. Geschikt voor tijdens het uitvoeren van inspecties, uitgifte uit het magazijn maar ook om servicemeldingen in te dienen. 

Stop ‘intelligent nummeren’ maar identificeer simpel door het scannen van een QR-code. Deze zijn naar wens op te maken label en direct te printen uit de Centix Web omgeving. Een industriële omgeving? Voor nagenoeg elke toepassing is er een juiste sticker.

‘Simpel, snel en foutloze identificatie van uw assets’

QR-code toepassingen in de praktijk

Printen batch QR-code stickers

Print vanuit Centix een hele ‘batch’ stickers en geef deze mee aan uw werknemers. Door een ‘batch’ QR-code stickers te printen en niet per stuk werkt dit een stuk efficiënter. Wanneer er een nieuw object aangemaakt wordt in Centix heeft u gelijk de beschikking over een QR-code. Snel en foutloos identificeren van uw object en altijd de beschikking over de juiste informatie.

Aanmaken nieuw object

Scan een nieuwe QR-code sticker en maak snel en gemakkelijk een nieuw object aan in Centix. Veelal gebruikt door inspecteurs en monteurs op de weg. Maar ook door materieel- en magazijnbeheerders.

Identificeren bestaand object

Scan de QR-code en open de stamkaart. Veelal gebruikt door inspecteurs welke het object identificeren met Centix Mobile of een scanner aan het meetinstrument, en direct keuren. In de verhuurbranche wordt dit toegepast voor uitgifte van materieel. Maar ook voor klanten welke gemakkelijk informatie zoals handleidingen, instructievideo’s of keuringscertificaten kunnen opvragen waar zij toe gerechtigd zijn.

Verplaatsen van object

Scan de QR-code en verplaats het object direct met de Centix Mobile app. Snel informatie opvragen waar het object zich bevindt. Voor het verplaatsen van materieel of gereedschap naar bijvoorbeeld het magazijn, project, voertuig of personen. Veel toegepast door materieelbeheerders of magazijnmedewerkers. 

Servicemelding aanmaken

Snel en direct een storingsmelding of defect melden? Uw medewerker, klant of bezoekers scannen gemakkelijk de aangebrachte QR-code op bijvoorbeeld de installatie en maakt direct een servicemelding aan. Door op systeemniveau in te stellen welke informatie zichtbaar is, kunnen ook personen zonder toegang of gebruik van de app een servicemelding aanmaken. Veelal toegepast bij serviceorganisaties of de technische dienst.

Hoe werkt het?

1. Scan de QR-code

Elke asset krijgt in Centix een eigen QR-code. Met behulp van de QR-code kan iedereen direct met een smartphone, ook zonder de Centix apps, de asset identificeren. Hierdoor kan de gebruiker de juiste informatie over de asset in zien. Het is bij veel meetinstrumenten ook mogelijk een scanner te koppelen zodat ook tijdens het elektrisch keuren veel tijd scheelt! 

2. Asset informatie direct beschikbaar

Na het scannen van de QR-code krijgt u direct toegang tot de speciale stamkaart van de asset, de staat en alle overige informatie. Hier kan de gebruiker bijvoorbeeld handleidingen, certificaten of instructievideo’s opvragen. Maar ook een servicemelding aanmaken. Wat er zichtbaar is per type gebruiker is op systeemniveau in te regelen waardoor u zelf kunt bepalen welke informatie zichtbaar is.  

3. Gedetailleerde informatie voor bevoegde

Bevoegde gebruikers met een account hebben toegang tot de Centix Mobile App. De gebruiker ziet de gegevens van de asset zoals staat, inspectie data, certificaten, locatie en overige informatie. Vanuit de asset voert u gemakkelijk een onderhoud- of inspectie uit en is het mogelijk assets te ‘verplaatsen’.

Geen internet beschikbaar? Geen probleem! De Centix Mobile werkt ook offline zodat uw werkzaamheden gewoon uitgevoerd kunnen worden. 

Het uniek nummeren van objecten

Uniek nummeren van objecten, elk nummer is toch uniek? In Centix werkt dit net even anders. Wanneer u een object in Centix zoekt en een gedeelte van dat nummer intikt, wilt u zo snel mogelijk het juiste object vinden. Dat klinkt simpel, maar Centix “zoekt” anders naar dat nummer dan u doet. Als u bijvoorbeeld nummer 123 zoekt, dan vindt Centix dat nummer ook in 1123, 1231, etc. Dat is de reden dat Centix aanraadt om voldoende karakters te gebruiken voor de objectnummers.

Omnummeren van uw assets​

Vaak zijn de oude nummers nog gegraveerd in gereedschap of materieel. Waarbij wij adviseren nooit nummers te graferen doordat u de behuizing van uw gereedschap beschadigd maar met QR-code stickers te werken. Bent u een nieuwe klant of komt u uit Centix Office? Dan doen wij aan omnummeren.

Wat we dan doen is in het barcode veld het ID zetten. Hiervoor heeft Centix een speciaal ontwikkelt script. We trekken het ID en het barcodeveld gelijk zodat dit gelijk staat aan het gegraveerde nummer. Daarna hebben wij een best practice implementatie ontwikkelt om u hierin te ondersteunen. Zo kunt u op beide velden uw gereedschap of materieel vinden. U werkt nu met unieke nummering en vraagt ze met gemak op door het scannen van de QR-code met Centix Mobile.

Alle identificatie opties voor uw assets

Onze specialisten adviseren u optimaal over welke identificatie past in uw situatie. Er zijn hiervoor veel verschillende mogelijkheden. 

Ontdek wat Centix voor uw organisatie kan betekenen

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten? Graag neem ik u mee door de mogelijkheden die Centix u te bieden heeft in een productdemonstratie. Afhankelijk van uw wensen, praat ik u in een half uur tot anderhalf uur bij zodat u een duidelijk beeld krijgt over hoe u onze software in combinatie met QR-code stickers kunt gebruiken!

Bekijk hoe de Mobile App werkt!​