Oplossingen voor elke situatie

Centix heeft meer dan 25 jaar ervaring in gereedschap- en materieelbeheer. Door deze jaren lange ervaring hebben we tal van best practices opgesteld. Onze specialisten vertellen u hier graag meer over.

Optimaal uw gereedschap of materieel nummeren, efficiënt bij uw klanten keuren, de beste documentatie van uw verhuurvloot, gereedschap uitgiftes bij stops of NEN 3140 inspectie met behulp van de Centix Mobile app.

Centix monitor

Wij adviseren u bij nieuwe toepassingen altijd contact op te nemen met onze verkoopafdeling. Zij adviseren u optimaal over de toe te passen hardware en supplies.

Oplossingen voor elke situatie

Centix heeft meer dan 25 jaar ervaring in gereedschap- en materieelbeheer. Door deze jaren lange ervaring hebben we tal van best practices opgesteld. Onze specialisten vertellen u hier graag meer over.

Optimaal uw gereedschap of materieel nummeren, efficiënt bij uw klanten keuren, de beste documentatie van uw verhuurvloot, gereedschap uitgiftes bij stops of NEN 3140 inspectie met behulp van de Centix Mobile app.

Wij adviseren u bij nieuwe toepassingen altijd contact op te nemen met onze verkoopafdeling. Zij adviseren u optimaal over de toe te passen hardware en supplies.

Centix monitor

Het belang van uniek nummeren

Uniek nummeren, elk nummer is toch uniek? In Centix werkt dit net even anders. Van oudsher hebben veel bedrijven ‘intelligentie’ in hun objectnummers. Zo is het graveren van objecten grotendeels vervangen door het plakken van QR-code stickers. Hierdoor kan informatie makkelijk worden opgezocht door het gebruik van de smartphone op de werkvloer.

 

Lees hier het gehele artikel over het belang van uniek nummeren.

QR code sticker Centix

Omnummeren van uw assets

Vaak zijn de oude nummers nog gegraveerd in gereedschap of materieel. Waarbij wij adviseren nooit nummers te graferen doordat u de behuizing van uw gereedschap beschadigd maar met QR-code stickers te werken. Bent u een nieuwe klant of komt u uit Centix Office? Dan doen wij aan omnummeren.

 

Wat we dan doen is als eerste het Object ID kopiëren naar het barcode veld. Hiervoor heeft Centix een speciaal ontwikkelt script. We trekken het ID en het barcodeveld gelijk zodat dit gelijk staat aan het gegraveerde nummer. Vervolgens wijst u de QR-code toe aan het object (ID). Hierin hebben wij een best practice implementatie ontwikkelt om u hierin te ondersteunen. Zo kunt u op beide velden uw gereedschap of materieel vinden. U werkt nu met unieke nummering en vraagt ze met gemak op door het scannen van de QR-code met Centix Mobile.

 

Heeft u vragen? Stel ze aan het specialistenteam van Centix door contact op te nemen!

Documentatie bij verhuur

Simpel en snel met een QR-code documentatie verstrekken aan de huurder zonder inlog.

Gemak voor uw klanten

Met Centix zorgt u ervoor dat relevante documentatie zoals een meest recente keuringscertificaat of een gebruikershandleiding gemakkelijk inzichtelijk wordt voor de huurder. En dat uiteraard papierloos!

Hoe werkt dan dan?

In de URL van de QR-code zit een unieke code welke bij elk object anders is. Door deze combinatie te scannen wordt er een speciale stamkaart getoond. Deze stamkaart is op systeemniveau in te regelen waardoor u zelf kunt bepalen welke informatie zichtbaar is voor uw klant. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld bepaalde stamgegevens, het laatste keurcertificaat, technische tekeningen of misschien zelfs wel instructievideo’s tonen.

Onderhoudsbeheer materiaal onderhoud

Benieuwd naar de mogelijkheden met Centix?

Krijg een demonstratie van onze software en oplossingen en zie wat Centix Online kan betekenen voor uw organisatie.

Jaarlijkse inventarisatie check

Veel bedrijven roepen jaarlijks hun bedrijfsbussen en medewerkers op om zo het gereedschap en arbeidsmiddelen te keuren. Een mooi moment om direct een inventarisatiecheck uit te voeren van wat er allemaal aanwezig moet zijn.

Om deze check gemakkelijk en snel te laten verlopen gebruikt Centix QR-codes op de objecten. Tijdens zo’n inventarisatie is het scannen van alle QR-codes in de Centix Mobile App het enige wat gedaan moet worden. Er wordt vervolgens een inventarisatielijst samengevat met welke items er ontbreken of extra zijn gevonden.

Gereedschap uitgifte bij stops

Speciaal voor verhuurbedrijven en andere klanten met de ordermodule, hebben we een App ontwikkeld. Hiermee kan de gebruiker gereedschap en materieel welke via een order op een project of stop zijn geplaatst gemakkelijk uitgeven.

 

Het systeem werkt indien het gereedschap en materieel zijn ingelezen geheel offline. Op een snelle en laagdrempelige manier kunnen personen worden toegevoegd. Aan de toegevoegde persoon kan zelfs bijvoorbeeld de toegangspas gekoppeld worden zodat door een eenvoudige scan de betreffende persoon opgezocht kan worden.

 

Zo faciliteren we zelfs tot achter de poort of locatie een oplossing welke leidt tot beter inzicht, veiligere omgevingen en effectieve en snelle registratie van uw gereedschap– en materieelbeheer.

Centix Logistics app

Ondersteuning van meerdere talen met Centix Online Basis

In Centix wordt één standaard systeemtaal ingesteld. Deze standaard systeemtaal is vaak afhankelijk van de spreektaal binnen de organisatie. In de Centix Online Basis is het mogelijk meerdere talen beschikbaar te stellen. Elke gebruiker kan zijn voorkeurstaal instellen en wisselen tussen wel acht talen. De standaard componenten zoals kolommen, filters en vooraf gedefinieerde velden worden dan vertaald. Alles wat de gebruiker zelf invoert (ook wel content) wordt niet vertaald. Doordat Centix een flexibele menu structuur heeft is het mogelijk per taal een menubalk aan te maken.

Rapporten kunnen ook vertaald worden. Ook hierbij geldt dat de content niet vertaald wordt. Voor het vertalen van rapporten geldt wel dat het specialistenwerk is waarvoor u getraind moet zijn. Het vindt namelijk plaats in een rapporteditor.

QR-code sticker ter vervanging keurstickers

Het plakken van een keursticker is geen wettelijke verplichting maar vaak wel de meest praktische aanpak. Het laat snel en visueel zien of iets gekeurd is, tot wanneer de keuring geldig is en soms ook nog welke keuring/ norm is toegepast. Daarnaast is het voor de meeste wettelijke keuringen ook noodzakelijk dat er schriftelijk bewijs moet zijn dat een keuring door een deskundige is uitgevoerd. Dit wordt doormiddel van het keuringsrapport aangetoond. Door met een QR-code sticker op een object te werken, is het naast het opvragen van stamgegevens, en geldigheidsdatum, ook voor iedereen altijd en overal mogelijk een keuringsrapport op te vragen.