Centix Office & plug-ins

Wat zijn plug-ins en waarom worden plug-ins in Centix Office niet meer ondersteund?

Plug-ins zijn kleine software-uitbreidingen die je aan Centix kunt toevoegen. Door een plug-in krijg je in Centix extra functionaliteit. Er zijn standaard plug-ins zoals koppelingen met ERP systemen van Exact en AFAS maar soms worden er ook klant specifieke maatwerk plug-ins gemaakt.

Een plug-in kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er bij het aanmaken van een factuur niet in Centix gefactureerd wordt maar dat de factuur via Exact gefactureerd wordt.

Waarom niet meer in Centix Office?

Steeds meer klanten hebben de behoefte om meerdere plug-ins te activeren en met de huidige generatie plug-ins gaat dat niet. Daarnaast zijn er in toenemende mate plug-ins welke niet ondersteund worden met de technologie waarmee Centix Office ontwikkeld is. Aangezien alle klanten die een plug-in hebben ook een Centix Online omgeving hebben we besloten om de plug-ins ondersteuning in Centix Office te staken.

Wat merkt u ervan dat de plug-in niet meer in de Office aanwezig is?

U kunt geen acties meer uitvoeren welke leiden tot interactie met een plug-in. Dit houdt concreet in dat de volgende functionaliteit in Centix Office is uitgeschakeld:

  • Het factureren van contracten
  • Verwerken van werkbonnen en workflowitems
  • Pick- en paklijsten van de orders zijn uitgeschakeld
  • Inkoopfacturen zijn uitgeschakeld

In enkele gevallen kunnen er door het ontbreken van Plug-ins in de Office fouten ontstaan als u bepaalde gegevens verwerkt in Centix. Als dat in uw situatie voorkomt dan nemen wij contact met u op voordat u de versie 4.5.23 krijgt waarin de Plug-ins in Centix Office zijn uitgeschakeld. In ieder geval raadt Centix af om in Centix Office te werken als u Centix Online heeft. Centix Online werkt veel sneller en is completer dan Centix Office.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, neem dan contact op met onze support-afdeling.