Valbeveiliging onderhoud en inspectie

Voor valbeveiliging is voor het onderhoud en inspectie de NEN-EN 365 norm geldig. Valbeveiliging keuren is verplicht vanaf werkzaamheden vanaf 2,5 meter hoogte. Bij een verhoogd risico onder bepaalde omstandigheden kan valbeveiliging ook onder 2,5 meter worden verplicht.

 

Valbeveiliging of valbescherming moet jaarlijks gekeurd. Vallen op grote hoogte brengt vele risico’s met zich mee. Vandaar dat het erg belangrijk is dat onderhoud en inspecties op tijd worden uitgevoerd.

 

In Centix zijn onderhoud- en inspectieplannen voor valbeveiliging en valbescherming beschikbaar. Deze plannen kunnen worden geïmporteerd in Centix. Deze plannen zijn snel en eenvoudig uit te voeren via de web als de Mobile app. De rapportages van de uitgevoerde inspectie zijn zowel online beschikbaar als downloadbaar

Valbeveiliging onderhoud en inspectie

Valbeveiliging onderhoud- en inspectieplannen

Valharnas

Het onderhouds- en inspectieplan voor een valharnas bevat alleen vragen. Het inspectieplan, ook wel bekend als keuring.  Wordt door de meeste organisaties jaarlijks uitgevoerd op een valharnas. Het plan is onderverdeeld in verschillende groepen zoals opschriften en de staat van onderhoud.

valbeveiligingValbeveiliging onderhoud en inspectie

Vangnet

valbeveiliging keuring, inspectie en onderhoud in Centix

Het onderhouds- en inspectieplan voor een vangnet of veiligheidsnet bevat alleen vragen. Het inspectieplan (ook wel keuren of keuring genoemd) wordt door de meeste organisaties jaarlijks uitgevoerd op een vangnet. Het plan is onderverdeeld in verschillende groepen zoals opschriften, vallen van hoogte, breken of bezwijken en de staat van onderhoud.

Vraag vrijblijvend een demo aan!

Krijg een demonstratie van onze software en zie wat Centix Online kan betekenen voor jouw organisatie.

Bekijk hier onze andere onderhoud- en inspectieplannen