Hef- en hijsmiddelen onderhoud en inspectie

Hoe behoudt u het overzicht op uw hef- en hijsmiddelen? Zeker wanneer uw bedrijf groeit, is het lastig om handmatig bij te houden: wanneer zijn de keuringen? Met Centix hef en hijs software kunt u alles in een systeem bijhouden. U kunt alerts instellen voor keuringen boven en onder de haak. Zo bent u in control en krijgt u meer grip op uw keuringsprocessen.

Hef- en hijsmiddelen onderhoud en inspectie

Voordelen van Centix

Veiligheid staat voorop

Wat u nu ook wilt en wettelijk moet laten vastleggen. Wanneer u dit op correcte wijze doet, kunt u die veiligheid richting uw medewerkers, klanten en alle betrokkenen ook waarborgen. Daarom zorgen we er met onze software voor dat keuringen kunnen geschieden volgens de normen van de stichting TCVT en EKH (Erkende Keurbedrijven). Met onderhouds- en inspectieplannen voor onderdelen als het kettingwerk, de staalstrop, de handtakel, de elektrische takel/ lier, kunt u de juiste informatie vastleggen in Centix keuringssoftware voor registratie, beheer en onderhoud van uw hef- en hijsmiddelen

Stappenplan hef- en hijs beheersoftware Centix

Vastlegging

Vastlegging van uw hef- en hijsmaterieel, van takel tot transportwiel, van lier tot ketting werk. U kunt hiervoor uw eigen lijsten gebruiken en importeren of vragenlijsten van Centix gebruiken. Plannen zijn onderverdeeld in verschillende groepen zoals opschriften, documenten, staat van onderhoud en eventuele gebreken/ bezwijken.

Instelling

Instelling van de periodieke, wettelijke inspecties, reparaties, montages en de nodige inregel- en afstelwerkzaamheden. Ook uw kraanboeken kunt u via Centix up-to-date houden.

 

Standaard onderhoud- en inspectieplannen

Met de standaard onderhoud- en inspectieplannen van Centix kunt u bijna alle visuele keuringen uitvoeren. Hiervoor vinkt u gemakkelijk alle vragen af. Afwijking? Voeg een notitie of foto toe. Markeer eenvoudig in de foto de afwijking en rond vervolgens de inspectie af.

Synchroniseren App

Wanneer u alle keuringen volgens de NEN818 norm heeft uitgevoerd, kunt u in één keer de Centix Mobile App synchroniseren. Mocht u voor uw elektronische keuringen gebruik maken van een meetinstrument, kunt u dit in Centix Web uitlezen. De staat van de gekeurde hef- en hijsmaterieel wordt dan automatisch bijgewerkt, ook de keuringscertificaten zijn beschikbaar

“Met Centix is het zo gemakkelijk om onderhoud en inspectie in te plannen van onze hef- en hijsmiddelen”

Hef- en hijsmiddelen onderhoud- en inspectieplannen

 

Voor onderhoud en inspectie van hef- en hijsmiddelen heeft Centix onderhoud- en inspectieplannen beschikbaar. Voor hijsmiddelen geldt de NEN 818 norm als Nederlandse standaard. De onderhoud- en inspectieplannen voor hef- en hijsmiddelen zijn beschikbaar en kunnen geïmporteerd worden in Centix. Deze plannen zijn snel en eenvoudig uit te voeren, zowel online als via de Centix Mobile app. De rapportages van de uitgevoerde inspectie zijn zowel online beschikbaar als downloadbaar. Voor alle onderhoud- en inspectieplannen geldt dat ze zijn onderverdeeld in verschillende groepen zoals opschriften, documenten, staat van onderhoud en gebreken / bezwijken. De plannen bevatten alleen vragen, die ingevuld en afgevinkt kunnen worden.

Keuring, onderhoud en inspectie bovenloopkraan met Centix

Hieronder staan voorbeelden van inspectiecertificaten.

In de Centix Online Basis omgeving staan een aantal soorten standaard checklijsten klaar met de meeste gebruikte hef-hijsonderdelen welke men wilt keuren. Het komt wel eens voor dat andere onderdelen in de omgeving benodigd zijn, dan kan dit zelf aangemaakt worden.

Kettingwerk

Het onderhouds- en inspectieplan voor kettingwerk bevat alleen vragen. Het inspectieplan (ook wel keuren of keuring genoemd) wordt door de meeste organisaties jaarlijks uitgevoerd op kettingwerk. Het plan is onderverdeeld in verschillende groepen zoals opschriften, documenten, staat van onderhoud en breken en bezwijken.

Hef- en hijsmiddelen onderhoud en inspectie

Staalstrop

onderhouden, keuring en inspectie staalstrop in Centix

Het onderhouds- en inspectieplan voor Staalstroppen bevat alleen vragen. Het inspectieplan wordt door de meeste organisaties jaarlijks uitgevoerd op Staalstroppen. Het plan is onderverdeeld in verschillende groepen zoals opschriften, documenten, staat van onderhoud en breken en bezwijken.

Hijsband

Het onderhouds- en inspectieplan voor Hijsbanden bevat alleen vragen. Het inspectieplan wordt door de meeste organisaties jaarlijks uitgevoerd op Hijsbanden. Het plan is onderverdeeld in verschillende groepen zoals certificaat van onderzoek en beproeving, fabrikant, CE-markering, toelaatbare belasting et cetera.

Keuring, inspectie en onderhoud hijsband in Centix

Handtakel

keuring, onderhoud en inspectie handtakel in Centix

Het onderhouds- en inspectieplan voor een handtakel bevat alleen vragen. Het inspectieplan wordt door de meeste organisaties jaarlijks uitgevoerd op een handtakel. Het plan is onderverdeeld in verschillende groepen zoals opschriften, werkplek/ bediening, staat van onderhoud, vallende voorwerpen, beproeving et cetera.

Takel-Lier-Elektrisch

Het onderhouds- en inspectieplan voor een elektrische Takel / Lier bevat alleen vragen. Het inspectieplan wordt door de meeste organisaties jaarlijks uitgevoerd op een elektrische takel en/of lier. Het plan is onderverdeeld in verschillende groepen zoals opschriften, werkplek/ bediening, staat van onderhoud, vallende voorwerpen, knellen/ pletten et cetera.

onderhoud, keuring en inspectie takel lier elektrisch in Centix

Vraag vrijblijvend een demo aan!

Krijg een demonstratie van onze software en zie wat Centix Online kan betekenen voor jouw organisatie.

Bekijk hier onze andere onderhoud- en inspectieplannen