Terug

Het Inspecteren en Onderhouden van PV installaties met Centix
Zonnepanelen zijn hot ... maar liever niet "te hot".

In Centix 4.1 zijn speciaal mogelijkheden opgenomen om snel en simpel PV-installaties te testen en te beoordelen. 

Brand op het dak te wijten aan de PV installatie. Dat is het afgelopen jaar een aantal malen in het nieuws geweest. Het voorkomen van dit soort problemen begint bij een gedegen opleveringsinspectie. Centix heeft hiervoor nu een geïntegreerd inspectietemplate voor PV installaties conform NTA 8013.

NTA 8013 is een aanvulling op de NEN 1010-6. De vragenlijsten die hier bij horen hebben betrekking op enerzijds de strengen (geschakelde panelen) en anderzijds de inverter(s). Bij een iets grotere installatie is al gauw sprake van meerdere strengen. Nog omvangrijker  installaties kennen ook meerdere inverters.

Het template in de inspectie software van Centix voorziet nu in een wizard waarin kan worden aangegeven hoeveel strengen zonnepanelen er geïnspecteerd moeten worden en hoeveel inverters er aanwezig zijn. De wizard maakt vervolgens voor alle onderdelen van de installatie een inspectierapport aan.

Zoals gebruikelijk genereerd Centix na de inspectie een inspectierapport. Het enige dat nog niet voor u is geautomatiseerd is de inspectie. Die zult u nog zelf moeten uitvoeren.