Materieelbeheer voor pro’s: “Zonder Centix lukt het niet meer om mijn werk te doen!”

Twee jaar geleden begon hij als éénpitter. Enrico van der Veen (22) kluste in het begin nog bij en verwerkte alles op papier. Inmiddels is hij fulltime met zijn bedrijf, gespecialiseerd in keurings- en onderhoudswerkzaamheden, aan de slag. Zo’n 250 klanten en duizenden middelen verder klopte hij aan bij Centix. “Zonder Centix lukt het niet meer om mijn werk te doen!”

Enrico gebruikt Centix Online om voor zijn grootste klanten – zoals bouwbedrijf Buiteveld en installatiebedrijf De Haan– machines en middelen te beheren. Van trappen, ladders en hoogwerkers tot hele installaties. Alles registreert en keurt en/of onderhoudt hij met behulp van Centix Online. De ondernemer ziet het als voordeel dat klanten zelf ook kunnen inloggen om hun materieel en middelen in te zien. “Zoeken ze gereedschap of materieel? Dan hoeven ze alleen maar het machine- of gereedschapsnummer in te toetsen en zien ze direct waar het ligt en wanneer het weer gekeurd moet worden.”

Extra service

Voor zijn klanten is het gebruik van Centix daarom ook een belangrijke USP. Enrico ziet het als een stukje extra service, wat hij met Centix kan bieden. “Klanten krijgen automatische meldingen wanneer wat gekeurd moet worden en ze hebben een compleet overzicht. Je bouwt een historie op van alle machines. Dan kun je exact bijhouden wat het verbruik is en hoe snel bepaalde machines slijten. Stel je voor: Een klant heeft net een bepaalde machine vervangen, maar die machine is nu alweer aan vervanging toe. Doordat alles netjes geregistreerd staat in Centix Online kun je uitzoeken hoe dat kan. Als bepaalde machines ontbreken bij de inspectie zie je gelijk waar ze staan. Ook is het makkelijker met Centix Online om extra te controleren of je alles hebt gehad.”

Enrico: “Bij de implementatie is er met aandacht gekeken naar wat ik nodig heb"

Foutenmarge omlaag

Enrico’s klanten vinden het fijn dat het materieelbeheer zo goed voor elkaar is. Het scheelt volgens hem tijd en het is veel efficiënter: “Ik heb al lange werkdagen, maar zonder Centix zou ik helemaal geen vrije tijd meer overhouden. Wat ik ook fijn vind werken, is dat je met meetapparatuur waardes direct kunt uitlezen. Je hangt het aan de computer en koppelt het dan automatisch met Centix. Op die manier hoef je niet meer te zoeken en de waardes eerst over te nemen op papier om ze vervolgens in de computer te zetten. Dit brengt de foutenmarge ook omlaag.”

Samenwerking Centix

Voor de nabije toekomst wil Enrico gaan werken met de QR-code stickers van Centix. “Vanaf volgend jaar wil ik ze gaan aanbrengen op machines, zodat ik ze gemakkelijk kan scannen en direct bij de gegevens kan van machine of apparaat.” Hij is te spreken over de samenwerking met Centix. “Bij de implementatie is er met aandacht gekeken naar wat ik nodig heb. Bij vragen kreeg ik snel reactie. Op het moment dat er wat is, weet ik dat het direct wordt opgepakt. Dat werkt erg prettig.”