Klanten Centix maken transitie door: Van overzicht naar inzicht

Meer overzicht en inzicht in Centix

Centix constateert dat veel van haar klanten momenteel een transitie doormaken. Van functioneel gebruik van Centix Asset Management Software gaan ze naar het inzetten van Centix voor het brengen van inzichten op management niveau. Inzichten die leiden tot het resultaatgericht bijsturen van processen en planning, waardoor ze uiteindelijk hun winstmarges kunnen vergroten.

Tiffany van Geijlswijk van Centix zegt: “We merken het op onze support afdeling. Functioneel hebben klanten het wel goed voor elkaar. Vragen die binnenkomen gaan niet meer over basale zaken, zoals: hoe kan ik een gebruiker aanmaken? Ze vragen nu: Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn klanten bepaalde data inzichtelijk hebben, zodat ze Centix ook optimaal kunnen gebruiken.”

Toegevoegde waarde

In een tijd van arbeidskrapte is het volgens product owner en directeur John de Rooij belangrijk dat er meer overzicht gecreëerd wordt, en dat er gefocust wordt op de toegevoegde waarde, die Centix kan bieden aan klanten. Dat Centix klanten tijdswinst boeken, doordat zij hun processen automatiseren, is duidelijk. John zegt: “De toegevoegde waarde zit hem dan in hoe zij die tijd benutten, namelijk: door focus te leggen op bijvoorbeeld het verbeteren van hun kwaliteits- en serviceniveau.” 

Verdiepingsslag

Dat klanten deze verdiepingsslag nu kunnen maken, komt ook omdat ze door Centix de juiste tools aangereikt krijgen om overzicht en inzicht te creëren. Doordat ze informatie kunnen filteren en weergeven in eenvoudige diagrammen, hebben ze met een druk op de knop de juiste informatie voorhanden. “Onze klanten kunnen op hun beurt hun klanten weer van de juiste informatie voorzien en daarmee hun serviceniveau vergroten”, aldus John. Hij belooft dat Centix ook voor 2023 door zal gaan om klanten op dusdanige manier te ondersteunen, dat zij kunnen focussen op hun core business in plaats van de (administratieve) processen eromheen. 

Over Centix

Hoe u Centix ook gebruikt, voor het beheren of zowel NEN 3140 als visueel keuren van (elektrisch) gereedschap, materieel, machines of installaties met Centix Online Basis zit u goed. U heeft niet alleen dé keursoftware in huis, Centix levert complete Enterprise Asset Management (EAM) software voor de (internationale) industrie, zoals werkplaatsen, servicebedrijven, productielocaties en offshore bedrijven. Klanten gebruiken Centix met name voor het beheer van het ‘main equipment’. De inzet van Centix tags is een hele waardevolle – praktisch onmisbare – aanvulling, waarmee u uw materieel of gereedschappen altijd kunt lokaliseren, en dus beter kunt beheren.