SPIE Nederland: gereedschapsbeheer in combinatie met NEN 3140 keuringen

SPIE is Europees leider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. SPIE begeleidt het ontwerpen, de uitvoering, exploitatie en onderhoud van onder andere netwerksystemen. Om al deze activiteiten uit te voeren heeft SPIE veel bedrijfsauto’s op de weg rijden én gereedschap en materieel benodigd. Centix wordt reeds jarenlang gebruikt bij diverse business units van SPIE voor het beheren van materieel en gereedschap. Echter, gebruikte een laatste aantal business units tot verkort nog andere eigen software. 

De uitdaging van SPIE Nederland

Zo ook diverse business units van SPIE welke tot verkort met hun eigen gebouwde softwarepakket werkten voor het beheren van al hun middelen. Hierin werd bijgehouden welk gereedschap op welke locatie, project of bedrijfswagen was.

Naast het eigen gemaakte systeem werd er gebruik gemaakt van een ander lokaal draaiend softwarepakket om de NEN3140 keuringen bij te houden.

 

Door de continue ontwikkelingen in de markt werd het eigen gemaakte systeem verouderd. Dit was voor SPIE een reden om op zoek te gaan naar een systeem dat up-to-date blijft en geschikt is voor gereedschapbeheer.

Objecten Centix mobile

Hoe voorziet Centix Online in deze wensen?

Centix Online wordt in de basis gebruikt om middelen zoals gereedschap te beheren van- en naar diverse locaties zoals magazijn, bedrijfsauto’s, medewerkers of projecten. Daarnaast is het met Centix ook mogelijk om zowel visuele als NEN 3140 keuringen uit te voeren. De meetinstrumenten kunnen in Centix worden ingelezen waarna er direct automatisch de certificaten worden aangemaakt. Hierdoor heeft iedereen altijd en overal de juiste informatie tot zijn beschikking. Ook voldoet Centix Online aan de wens om up-to-date te blijven aangezien er elke twee weken een nieuwe versie wordt uitgebracht met klantwensen en veiligheidsupdates.  

 

Op deze manier wordt Centix Online nu ingezet. Een van de voordelen waar SPIE  van profiteert is het gemak en eenvoud van bijhouden van gereedschap. Er kan namelijk gemakkelijk ingezien worden welk gereedschap aanwezig is in bijvoorbeeld welke bedrijfsauto en wat de staat en geldigheid van het gereedschap is. Daarnaast kan er gemakkelijk gereedschap of extra gereedschap in- en uitgegeven worden van- en naar magazijn, project of tussen medewerkers met behulp van de Centix Mobile App.

 

Keuringen

Voor de jaarlijkse keuring van elektrische arbeidsmiddelen heeft SPIE diverse meetinstrumenten welke allen in Centix Online uit te lezen zijn. Door het meetinstrument te koppelen aan de computer wordt er een meetbestand aangemaakt. Deze leest men vervolgens in Centix Online uit. Na het verwerken van de metingen wordt direct het certificaat aangemaakt, en wordt de ‘staat’ en geldigheidsdatum bijgewerkt. Voor de visuele inspecties gebruikt men de Centix Mobile App waarin visuele checklisten doorgelopen en afgevinkt worden. Na het afronden van deze inspecties worden hier eveneens direct certificaten van aangemaakt, ‘staat’ en geldigheidsdatum bijgewerkt.

 

Bij deze jaarlijkse keuring ziet men vaak ook dat er een inventarisatie van de arbeidsmiddelen plaatsvinden. Ook hierin zal Centix ondersteunen met de jaarlijkse inventarisatie mogelijkheid in de Centix Mobile App.

Dit allen wordt ondersteund door QR-code stickers wat het identificeren, registreren van nieuw gereedschap, in- en uitgeven, starten van een keuring én documentatie opvragen vergemakkelijkt. 

Inspectie met Centix Mobile
"Na positieve reacties van voorgaande divisies welke Centix Online al gebruiken voor gereedschapbeheer zijn wij de gesprekken aangegaan.''
Werkvoorbereider SPIE Breda
Benieuwd hoe u uw gereedschapbeheer efficiënter maakt?
Vraag dan gratis en vrijblijvend een productdemonstratie aan!