Isero: “Centix, het laatste ontbrekende puzzelstukje voor een toekomstbestendig en professioneel concept” 

Centix het laatste puzzelstukje voor een professioneel en toekomstbestendig concept voor Isero.

Onze implementatieconsultants zijn voortdurend bezig met het onboarden van nieuwe Centix-klanten. Eén van de recent aan boord gekomen klanten is Isero B.V., een ijzerwarengroothandel gespecialiseerd in hang- en sluitwerk, gereedschap, ijzerwaren, bevestigingsmiddelen, werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s). Isero zocht naar een toekomstbestendige en professionele oplossing voor gereedschapsbeheer, om zo hun klanten een extra service te bieden en langetermijnrelaties op te bouwen. Dit heeft geleid tot een samenwerking met Centix. Na een grondige voorbereiding is Isero onlangs probleemloos met Centix live gegaan, waarbij ze het platform gebruiken voor het beheren van objecten en het uitvoeren van keuringen voor klanten. Wij spraken met Donny Hoogenboom over het implementatietraject en de ervaringen tot nu toe. 

Opzoek naar het laatste puzzelstukje

Naast het aanbieden van producten in één van de 70 vestigingen, richt Isero zich al ongeveer zeven jaar op het aanbieden van concepten. Eén van deze concepten is Isero Tool Management (ITM). “ITM is voor ons een tool om klanten aan ons te binden en klanten te ontlasten. Dit doen wij door nieuw gereedschap te leveren en keuringen uit handen te nemen.Voorheen gebruikte Isero hiervoor de software van een andere aanbieder, maar door groei ontstond de behoefte aan verandering. Donny legt uit: “Ons concept was al redelijk succesvol, maar we waren vrij beperkt. Klanten verwachtten steeds meer professionaliteit en dat konden we met onze oude beheersoftware niet bieden. We zochten naar meer.” 

Isero kwam Centix bij één van onze klanten tegen, wat enthousiasme opwekte. Uiteindelijk is Centix uitgenodigd om een product demonstratie te geven, waarin werd uitgelegd wat er allemaal met Centix mogelijk is. “Wat we misten was het laatste puzzelstukje: waar ga je het verwerken en in bijhouden. Bij ons is dat gelukkig Centix geworden! Centix was het laatste ontbrekende puzzelstukje voor ons toekomstbestendige en professionele concept. 

Implementatietraject: "It takes two to tango"

Na opdracht te hebben geven, kwam Isero in het implementatietraject terecht. De overgang naar Centix was een grote migratieklus. Het ging om 135.000 objecten met 270.000 historische inspecties. In dit traject werd Isero ondersteund door implementatieconsultant René Dautzenberg. “Ze zeggen wel eens: ‘It takes two to tango’, dat heb ik vanaf het begin af aan heel erg bij René gevoeld. Er is geen moment geweest waarin René mij het gevoel heeft gegeven dat ik het allemaal maar zelf moest uitzoeken. Hij was altijd bereid te helpen. Dit soort partnership maakt je werk alleen maar beter!” 

“De zondagavond voordat we live gingen, deed ik mijn laptop dicht en toen viel de stress bij mij weg: Ik kan niets meer doen, alles is gedaan. Als bij mij stress wegvalt en ik denk dat het wel goed zal komen, dan moet er echt heel wat gebeurenen dat is gebeurd! Op de maandagochtend dat we live gingen, was ik zelf op locatie om mee te keuren. Ik verwachtte dat mijn telefoon het eerste uur vaak zou afgaan, maar die is exact één keer gegaan: iemand die wilde inloggen, maar zijn wachtwoord was vergeten. Een minimale uitval in een implementatietraject en op het moment dat je collega’s aan de gang gaan geen onduidelijkheden en problemen ervaren. Dit laat zien dat Centix zo grondig te werk is gegaan. Echt mega complimenten! 

"Er is geen moment geweest waarin René mij het gevoel heeft gegeven dat ik het allemaal maar zelf moest uitzoeken."

Voordelen van Centix

Isero is nu ongeveer een maand live met Centix Online. In de eerste twee weken lag de nadruk op het faciliteren van het werk van keurmeesters, terwijl er achter de schermen ook finetuning plaatsvond om een vlotte start te garanderen. Donny: “We hebben de tijd genomen om Centix echt goed te leren kennen.” Na een succesvolle start is Isero nu geleidelijk bezig met het overzetten van haar klanten naar Centix. De resultaten van deze overstap zijn buitengewoon positief. “De eerste paar klanten die we nu naar Centix hebben overgezet, zeggen echt: Dit is echt supermooi en ik kan echt van alles zelf’.” Hoewel de ijzerwarengroothandel pas net met Centix van start is gegaan, worden er al belangrijke voordelen ervaren. 

Meer gelaagdheid door het klantportaal

Eén van de belangrijkste functionaliteiten voor Isero is het Centix klantportaal. “We kunnen in Centix elke debiteur een eigen relatie geven. We kunnen per locatie een login geven of voor de gehele groep, waardoor we alleen toegang geven tot de juiste gegevens. Dit zorgt voor meer gelaagdheid. Met het gemakkelijk aanmaken van een concernrelatie in Centix kunnen we eenvoudig gelaagdheid aanbrengen.  

Centix is naar eigen wensen in te richten

De mogelijkheid om de software aan te passen aan specifieke bedrijfs– en klantbehoeften is voor Isero van onschatbare waarde. “Met Centix hebben we volledige controle in eigen beheer. We kunnen zelf knopjes aan- en uitzetten en instellingen wijzigen. Dit is precies wat we zochten: de mogelijkheid om het systeem af te stemmen op onze eigen wensen. Hoewel in ons oude systeem bepaalde functionaliteiten weliswaar mogelijk waren, was het niet zo gemakkelijk, mooi en in lijn met onze eigen stijl. Centix biedt simpelweg meer professionaliteit. Als een grote, professionele speler hebben we een betrouwbare partner zoals Centix nodig om onze klanten nog beter van dienst te zijn.” 

Centix biedt toekomstbestendigheid

Donny: “Centix is toekomstbestendig en dat is voor mij echt belangrijk. We zijn ervan overtuigd dat we de komende jaren kunnen blijven bouwen. We kunnen functionaliteiten en speciale profielen toevoegen voor onze klanten. Op deze manier zorgen we ervoor dat we niet alleen nu, maar ook op de lange termijn iets hebben waar onze klanten wat aan hebben. We kunnen meer doen voor onze klanten. Met Centix gebruiken we ITM echt als een krachtige tool. Voorheen was het slechts een kwestie van het tonen van certificaten, maar nu is het ook daadwerkelijk beheer voor de klant. Dit is precies waar we naartoe wilden. We weten dat we met Centix ook kunnen inspelen op de behoeften van over 2 á 3 jaar. Deze toekomstbestendigheid is van essentieel belang voor ons concept.” 

"Centix is toekomstbestendig en dat is voor mij echt belangrijk."

Naar fase 2

Isero streeft ernaar met Centix een totaalpakket voor haar klanten te creëren, met als doel niet alleen kleine en middelgrote bedrijven aan te trekken, maar ook de grote partijen. Om dit doel te bereiken, blijft de ijzerwarengroothandel niet stilstaan. Hoewel Isero pas net met Centix live is gegaan, richt Donny zich nu al op fase twee. “Ik wil naar fase twee! Het hoeft niet nu en ook niet morgen, maar ik wil er nu al over nadenken en ik wil nu al bepaalde kennis hebben. Het mooie aan Centix en René is dat er meteen wordt overgeschakeld: ‘Oké, het eerste traject is goed gegaan, hup naar fase twee’. Er wordt niet achteruit geleund. In eenzelfde gesprek schakelt René nog over naar fase twee. Hij zet de knop om en we gaan door naar het volgende. Dat zie je weinig. Centix gaat mee in de vaart die de klant wil en trapt op de rem wanneer nodig. Dat is gewoon superfijn!” 

Donny ervaart de samenwerking met Centix echt als een partnerschap. “Een klant kan ik overal zijn, door gewoon een bedrag over te maken. Je moet een partner hebben die er is om je te helpen wanneer je ze nodig hebt, maar ook andersom: af en toe even op de zere plek drukken. Je hebt een goede wisselwerking nodig, en dat hebben we met Centix.” 

Conclusie

Isero beveelt Centix volmondig aan. Donny: “Wij raden Centix 100% aan. Als je een professioneel beheersysteem wil voor je organisatie en ook een professionele manier van samenwerken, dan ben je bij Centix aan het juiste adres.” 

Ervaar Centix Online zelf en vraag uw eigen
demo account aan!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u Centix zelf eens uitproberen voor uw organisatie? Vraag dan snel een demo aan! Het is vrijblijvend en gratis!