Inzet Centix bij CE-ESTER: “Centix draagt direct bij aan onze groei”

Bij keuringsbedrijf CE-ESTER werken zo’n 20 medewerkers, waarvan 16 keurmeesters die jaarlijks rond de 100.000 objecten keuren bij 850 klanten. Beheer en workflow management hiervan gebeurt in Centix. Al jaren opeenvolgend maakt het bedrijf een groei door van 30%. Eigenaar en CE-ESTER ambassadeur Efraïm Ester zegt dat Centix direct bijdraagt aan die groei. “Het is een aanjager.”

Situatie vóór Centix: Papierwinkel

Vóór het bedrijf met Centix in zee ging, verwerkte het alle keuringen nog op papier. Daardoor zat Efraïm avonden achtereen een hele papierwinkel te verwerken. De handmatige werkwijze kostte niet alleen veel tijd, maar vergrootte bovendien de kans op fouten. Hij vertelt hoe hij op een keerpunt kwam: “Ik bedacht mij: Straks heb ik vier man op kantoor, twee man buiten. Dat moest anders.” Hij kwam uit bij Centix en ontdekte: “Eindelijk een bedrijf die waarmaakt wat veel bedrijven beloven; Centix doet het gewoon.” Vanaf 2020 ging Centix een centrale rol spelen in de organisatie. Waar CE-ESTER daarvoor nog in diverse software programma’s naast elkaar werkte: een boekhoud pakket, werkbon app, een voertuig volg systeem, stapte het bedrijf over op totaalbeheer in één systeem: Centix Online.

Oplossing van Centix: Absolute meerwaarde

CE-ESTER is een voorloper op het gebied van digitalisering. Een van de eerste bedrijven die volledig in de cloud werkte. Vanaf 2012 werkt het bedrijf al met Centix. Het doel met Centix was in de eerste instantie om de efficiëntie te verhogen en fouten te reduceren. Efraïm zegt: “Handmatige invoer zorgt voor fouten, automatisering zorgt voor fouten reductie.” Het Centix Online pakket wordt bij CE-ESTER benut als totaaloplossing. De keuringen – van order tot facturering – vinden plaats in één systeem. “Bijna niemand werkt meer in ons boekhoud pakket”, aldus Efraïm. De CRM opvolging, de dagelijkse werkzaamheden, de werkbonnen en ook de contracten. ALLES zit erin! Dat is de absolute meerwaarde van Centix.” 

Voordelen/ Resultaten met Centix: In control

  • Van eenvoudige registratie naar totaalbeheer en in-control-zijn
  • Een efficiëntere werkwijze, doordat alles plaatsvindt in één pakket
  • Duidelijkheid en overzicht:
    Iedereen weet waar hij aan toe is en wat zijn of haar takenpakket is.
  • Verbeterde klantenservice/ dienstverlening richting de klanten van CE-ESTER: Klanten van CE-ESTER hebben beter overzicht en inzicht in de staat van hun materieel. En worden vroegtijdig herinnerd aan keuringen die (bijna) gaan verlopen, zodat CE-ESTER de keuringen tijdig kan inplannen.
  • Centix draagt met al deze voordelen direct bij aan de groei van CE-ESTER, onder andere doordat Centix gebruikt wordt als marketing tool om nieuwe klanten binnen te halen:
  • Dankzij Centix kan CE-ESTER haar klantbelofte waarmaken: “Als je met ons in zee gaat, heb je nooit ongekeurde gereedschappen
"Centix heeft direct bijgedragen aan onze groei en is een aanjager geworden voor onze bedrijfsinnovatie: We blijven samen vernieuwen."
Eigenaar CE-ESTER Efraïm Ester
Benieuwd hoe u uw gereedschapbeheer efficiënter maakt?
Vraag dan gratis en vrijblijvend een productdemonstratie aan!