Inkoop, verkoop & verhuur

Maak facturen, offertes en beheers uw orderstromen van zowel verkoop- als verhuurproducten. Met Centix heeft u altijd perfect overzicht in uw orderstromen. Voor verschillende gebruikersgroepen zijn er specifieke functies zoals een webshop en een uitgebreide orderinvoer voor backoffice medewerkers.

 

Op deze pagina vindt u de volgende modules:

Gereedschapbeheer software

Inkoop, verkoop & verhuur

Maak facturen, offertes en beheers uw orderstromen van zowel verkoop- als verhuurproducten. Met Centix heeft u altijd perfect overzicht in uw orderstromen. Voor verschillende gebruikersgroepen zijn er specifieke functies zoals een webshop en een uitgebreide orderinvoer voor backoffice medewerkers.

Op deze pagina vindt u de volgende modules:

Gereedschapbeheer software

Verhuur & verkoopproducten

C4-CON-06-01

Centix maakt onderscheid tussen verkoop- en verhuurproducten. Voor beide types zijn er tal van instelmogelijkheden en branche specifieke toepassingen zoals een koop-terugkoopregeling. Voor de verhuurproducten zijn alle gangbare tariefschema’s te configureren en te gebruiken.
Daarnaast worden de producten ook gebruikt in omgevingen waarbij er veel dezelfde merk/type objecten geregistreerd worden. Het ‘contentmanagement’ bestaande uit afbeeldingen en documenten zoals handleidingen wordt dan via het product aan een object gekoppeld. Waardoor er voor vele objecten maar één keer content beheerd hoeft te worden.

Samengestelde producten

C4-CON-06-03

Geen gedoe meer met meerdere producten bestellen, met een samengesteld product kunt u bundels maken van verschillende producten. Deze bundels worden als één product besteld, hoe simpel is dat?!

Crosslinks

C4-CON-06-04

Heeft u een product waarbij toebehoren, verbruiksproducten of accessoires bij besteld kunnen worden? Met deze module laat u uw klanten het juiste bestellen en zijn er aanvullende verkoopkansen.

Alternatieven

C4-CON-06-05

Door het toevoegen van alternatieven kan een gebruiker bij onvoldoende voorraad gelijk een alternatief kiezen. Maar de lijst wordt bijvoorbeeld ook in het pickproces gebruikt zodat de orderpicker kan zien wat eventuele alternatieven zijn voor het niet beschikbare product. facturatiemodule.

Inkoop

C4-CON-06-06

De inkoopmodule van Centix leidt de gehele inkoop in goede banen. Vanaf een besteladvies, naar inkoop, ontvangst tot afletteren van de inkoopfactuur. En dat eventueel per magazijn te regelen met moderne mogelijkheden zoals dropshipments.

Voorraad

C4-CON-06-07

Voor het beheren en bewaken van voorraad van verbruiksproducten heeft u de voorraadmodule nodig. De voorraadmodule zorgt voor een registratie per magazijnlocatie. Per magazijn is het mogelijk om de voorraadniveaus te beheren.

Orders

C4-CON-07-02

De ordermodule van Centix leidt de verhuur- en verkoop van uw producten in goede banen. Vanaf een aanvraag tot offerte en complete orderafwikkeling. De ordermodule heeft onder andere een Logistics App waarmee u moeiteloos op een moderne en efficiënte manier uw orders kunt picken. De module heeft de volgende onderdelen:

  • Orders (backoffice voor medewerkers)
  • Webshop
  • Picklistbeheer
  • Zending/pakbonbeheer
  • Retourbeheer

Prijslijsten

C4-CON-07-04

De prijslijst bevat een prijs of korting die van toepassing is voor een bepaald project, klant of contract. Leg op zowel het product, productcategorie als op orderniveau kortingen vast. Daarnaast kunnen er prijsstaffels op aantallen aangemaakt worden.

Order- en vrachtkostentabellen

C4-CON-07-06

Orderkostentabellen worden gebruikt om staffels aan te maken op extra kosten op ‘kleine’ orders. De orderkosten worden per afleverregio ingesteld en kunnen per klant geactiveerd worden. De vrachtkostentabellen worden per order of zending ingesteld en lopen op qua kosten in een tabel die uitgezet is op totaal gewicht.

Couponnen / Store Credit

C4-CON-07-07

Staat niks bij op de oude site

Facturatie

C4-CON-08-00

Met de facturatie module beheerst u eenvoudig uw orders, werkbonnen, workflowitems en contracten. Het is mogelijk te factureren of door te berekenen aan uw interne organisatie. De facturen worden vervolgens verstuurd naar de klant en doorgezet naar uw boekhouding. Het is ook mogelijk te koppelen aan uw eigen boekhoudpakket

Werkbare dagen & werktijden

C4-CON-09-01

Met deze module worden werkbare dagenschema’s en werktijdenschema’s aangemaakt . De module is ondersteunend bij verhuurorders en de workflowmodules, waaronder het planbord. Voor de verhuurmodule is het van belang om vast te leggen welke dagen de huurprijs berekend moet worden. Op feestdagen en weekenden worden doorgaans geen huurprijzen doorberekend. Bij de workflowmodules is het belangrijk voor de planning om te weten of een dag werkbaar is maar ook wat de pauzes op een dag zijn.

 

Werkbare dagenschema

Geef aan welke dagen in de week werkbaar zijn. Ook is het mogelijk om datums op te geven van niet werkbare dagen. Hierin wordt verschil gemaakt tussen datums die voor elk jaar niet werkbaar zijn zoals 1 januari en datums die ‘eenmalig’ niet werkbaar zijn.

 

Werktijden

Maak werktijdenschema’s aan met begin- pauze- en eindtijd.

Vraag vrijblijvend een demo aan!

Krijg een demonstratie van onze software en zie wat Centix Online kan betekenen voor jouw organisatie.