Hoe databeperkingen u kunnen helpen

Het waarborgen van privacy en veiligheid in uw Centix-omgeving

Databeperkingen vormen een krachtige functionaliteit binnen Centix Online. Databeperkingen stellen u namelijk in staat om de toegang tot gegevens te beperken op basis van rollen, personen en bedrijfsonderdelen of teams. Deze functionaliteit biedt tal van voordelen, waaronder: veiligheid van data. Het geeft bovendien meer verantwoording en voorkomt onnodige aanpassingen, bijvoorbeeld vanwege het aanpassen van items die uw medewerkers zelf niet in bezit hebben.  

Wat zijn databeperkingen in Centix Online?

Dit is een functie waarmee u de hoeveelheid gegevens die zichtbaar is voor gebruikers kunt beheren en beperken. Een van de grootste en belangrijkste voordelen hiervan is dat u een klantportaal kan inrichten, waarmee de klant toegang heeft tot zijn eigen gegevens.

Voordelen van databeperking

  1. Duidelijke rolverdeling: Databeperking biedt gradaties in toegang tot gegevens, waardoor u verschillende situaties kunt aanpakken. Bijvoorbeeld, klanten kunnen alleen hun eigen gegevens bekijken, terwijl monteurs toegang hebben tot specifieke locaties en objecten.
  2. Efficiëntie: Uw buitendienst medewerkers kunnen bijvoorbeeld in de meeste gevallen alleen zien wat zich in hun eigen voertuig bevindt of op de locatie waar ze naartoe moeten. Dit helpt onnodige informatie te vermijden en verbetert de efficiëntie van hun werk.
  3. Beveiliging: Databeperking versterkt de beveiliging van uw gegevens. Door beperkingen in te stellen, minimaliseert u het risico op ongeautoriseerde toegang tot gevoelige informatie.

Hoe databeperking in te stellen?

Het instellen van databeperking in Centix Online is eenvoudig. U kunt databeperkingen instellen op zowel gebruikersniveau als op rolniveau. Hierdoor kunt u nauwkeurig bepalen wie toegang heeft tot welke gegevens. Voor gedetailleerde instructies over hoe u databeperking kunt instellen, verwijzen we u naar de release notes en documentatie in Centix Online.

Belangrijk: Controleer uw beperkingen

We willen benadrukken hoe belangrijk het is om uw databeperkingen regelmatig te controleren. Onjuiste instellingen kunnen leiden tot ongewenste toegang of beperkingen. Zorg ervoor dat elke rol de juiste toegangsrechten heeft om effectief te kunnen werken. 

Klantenportaal en databeperkingen

Als u gebruikmaakt van het klantenportaal in Centix Online, kunt u ook databeperkingen toepassen om gegevens alleen aan specifieke klanten te tonen. Dit is vooral handig als u bepaalde informatie wilt delen, terwijl u andere gegevens privé wilt houden. 

Een voorbeeld: Klanten van een inspectiebedrijf willen hun eigen objecten inzien en certificaten kunnen benaderen als ze een audit krijgen. Het inspectiebedrijf geeft de klant toegang tot Centix en stelt de beperkingen zo in dat de klant alleen zijn eigen materieel kan inzien. 

Conclusie

Als u op zoek bent naar manieren om uw gegevens te beheren, beveiligen en efficiënter te gebruiken, raden we u ten zeerste aan om de krachtige functie van databeperking in Centix Online te verkennen. Het biedt u de controle die u nodig heeft om gegevens te stroomlijnen en te beschermen.

 

Mocht u verdere vragen hebben over databeperking of assistentie nodig hebben bij het instellen ervan. Uw consultant helpt u graag verder. We staan klaar om u te helpen het meeste uit Centix Online te halen.