Groothandel Primex verstevigt marktpositie met Centix

Eigenaar Tim Dukers: "Het Centix platform is voor ons een mooie Unique Selling Point om klanten binnen te halen."

In een tijd waarin Primex steeds meer online activiteiten ontplooit en online bestellingen groeien, heeft de samenwerking met Centix, een online registratie- en beheerplatform, een cruciale rol gespeeld in het versterken van de concurrentie-/ marktpositie. Eigenaar Tim Dukers benadrukt hoe Centix heeft bijgedragen aan het succes van Primex: “Het platform is voor ons een mooie Unique Selling Point (USP) om klanten binnen te halen. Ik denk wel dat klanten eerder voor ons kiezen, omdat we Centix hebben.”

Een strategische keuze

Primex, een gevestigde technische groothandel, is alweer even op weg naar volledige digitalisering. Keurmeester Gabriel Huibers vertelt dat Primex al vanaf het begin klant is bij Centix, maar twee jaar geleden de overstap maakte naar Centix Online vanwege het gebruikersgemak. Gabriel legt uit dat voorheen papieren lijsten werden gebruikt om inspecties uit te voeren, wat tijdrovend en foutgevoelig was. “In Centix kunnen we continu corrigeren, bijwerken en keuren. Als je dan ook nog papier zou gebruiken, heb je dubbel zoveel werk. Klanten hebben het systeem ook. Dat is gemakkelijk. Ze hebben een directe inlog. Dan is het repareren of bezig zijn met keuren, op datum zetten en erin zetten. Het maakt het makkelijk.” Back-office medewerker Jeroen Heylighen voegt eraan toe: “Het voordeel is dat de klant zelf kan inloggen en ziet wat er speelt.”

Efficiëntie en overzicht

Gabriel legt uit dat Centix een positieve impact heeft gehad op de efficiëntie en het verminderen van fouten. “Met Centix is er nauwelijks nog een foutenmarge. Voorheen ging er wel eens wat fout. Dan ontbrak het één en ander of werd er verkeerde informatie opgeschreven. Nu merk je dat je direct kunt synchroniseren. Dan heb je gelijk de data voor je liggen. Vroeger had je een briefje mee voor de administratie. Dan wist je het soms echt niet meer.” Het gebruik van QR-stickers voor de identificatie van materieel en gereedschappen heeft de traceerbaarheid aanzienlijk verbeterd. Jeroen voegt eraan toe: “Op de machine zit een sticker. Je kunt deze gewoon scannen en ziet dan direct of je de juiste machine hebt.”

Keurmeester Gabriel Huibers: "Met Centix is er nauwelijks nog een foutenmarge."

Waardering voor Centix functionaliteit

Eigenaar Tim Dukers benadrukt het belang van online dienstverlening voor Primex. Gabriel waardeert met name de mogelijkheid om verschillende objecttypes in Centix te registreren en te beheren, evenals de flexibiliteit om zelf plannen te maken. “In dit verhaal is direct zoveel duidelijker: wat je moet keuren (lasapparatuur, een kooiladder). Dan kun je je eigen plan maken en dat actief gebruiken. Dat vind ik ook makkelijk, zodat ik het beter kan beheren. Voor de mensen die hiermee werken, is dit perfect.”

Toekomstplannen

Tim deelt de toekomstplannen van Primex, waarbij serviceformulieren en integratie met Navision een belangrijke rol spelen. “Het gaat ons om efficiëntie, wat we ook voor elkaar kunnen krijgen door het koppelen van systemen. Kijken we bijvoorbeeld naar een reparatie, dan nemen we in overweging: hoeveel mensen daarmee bezig zijn en wat het kost. Dan moeten we onder de streep nog steeds winst kunnen maken.”

 

Jeroen voegt eraan toe: “Allereerst zullen we gaan koppelen met Navision. Dan willen we er naartoe dat de klant het apparaat kan scannen dat gerepareerd dient te worden. Dat kan met de serviceformulieren van Centix. Dit voorkomt fouten en biedt onze klanten een eenvoudige manier om reparaties in te schieten, zonder te hoeven bellen of mailen.”

De voordelen voor Primex en haar klanten

Het gebruik van Centix heeft Primex aanzienlijke voordelen opgeleverd, waaronder efficiëntie en gebruikersgemak. Tim Dukers benadrukt het belang van deze aspecten voor hun bedrijfsvoering en prijst Centix als een essentiële tool. Gabriel Huibers wijst op de efficiëntie bij het onboarden van nieuwe klanten via Centix. De samenwerking met Centix heeft Primex geholpen om haar klanten een hoogwaardige dienstverlening te bieden en zich te onderscheiden in de markt. “Primex ontzorgt haar klanten graag. Wil een klant vijf boutjes, dan krijgt hij vijf boutjes en niet een grootverpakking”, aldus Gabriel. “Dat is onze service en Centix past daar goed bij.”

Voor meer informatie over Primex: Bezoek de website van Primex B.V.

Ervaar Centix Online zelf en vraag uw eigen
demo account aan!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u Centix zelf eens uitproberen voor uw organisatie? Vraag dan snel een demo aan! Het is vrijblijvend en gratis!