Giovanna: “De combi van bezig zijn met mensen en techniek bevalt me goed”

We timmeren al heel wat jaren aan de weg, maar wie zijn de mensen die het bedrijf maken. Wat drijft ze en waar gaat hun hart sneller van kloppen? Meet Centix.

 

Even voorstellen... Giovanna Verspagen

Op ons kantoor in Urmond werkt Giovanna Verspagen (27) al zo’n anderhalf jaar met veel plezier op support. Het leukste aan haar werk vindt ze het contact met de klanten. “Ik begin mijn dag altijd met een kopje koffie. Dan kijk ik welke klanten als eerste mijn hulp nodig hebben. Soms kijk ik met ze mee met Teamviewer en help ik ze, zodat ze Centix nog beter leren gebruiken.”

Ze studeerde werktuigbouwkunde en liep haar stage bij Stork. Daar kwam ze René Dautzenberg tegen (ook Centix medewerker), die haar uiteindelijk vroeg om bij Centix te komen werken. Giovanna heeft als ambitie om door te groeien naar consultant, maar voorlopig vindt ze alles wat ze zoekt in haar huidige rol. “Vanuit de werktuigbouw heb ik veel projectmatig gewerkt en geleerd hoe mensen werken in zo’n bedrijf. Bij Centix help ik mensen die achter de machinerie staan of op een site. Dat helpt wel mee om te denken: hoe zou het beter kunnen.” Dat ze terecht zou komen bij een bedrijf als Centix had ze niet zelf bedacht. “Ik had altijd voor ogen dat ik projectbegeleider of tekenaar zou worden. Dat zijn zo’n beetje voor de hand liggende functies als je werktuigbouwkunde studeert. Uiteindelijk was ik toch altijd op zoek naar iets met samenwerking, waarbij ik veel met verschillende mensen zou kunnen communiceren. Dat vind ik hier bij Centix.”

Wat vind je leuk aan het werken bij Centix?

“Het fijne vind ik dat we als team echt doelgericht werken, maar daarin wel ‘begrijpelijk meegaand’ zijn. Simpelweg gezegd: het is gezellig en doelgericht tegelijk. Als iets niet lukt – of dat nu bij mij of een collega is – we zijn er dan wel voor elkaar. Bijvoorbeeld als een melding te moeilijk is, dan springen we direct bij, om elkaar te ondersteunen. Ik ben in principe aangenomen om door te groeien als consultant. Wanneer ik eenmaal voldoende ervaring en kennis heb opgedaan op de supportafdeling, lijkt dat me wel erg leuk. Ik vind wel dat ik eerst goed in mijn huidige positie moet groeien, zodat ik ook echt een waardevolle bijdrage kan leveren. Ik ben wel ambitieus, maar ook familiegericht. In de nabije toekomst zullen mijn vriend en ik eens gaan trouwen en wie weet, komen er dan kinderen. Met Centix weet ik dat het prima te combineren valt. Mede daarom is Centix wat mij betreft dé perfecte werkgever. Stel: ik zou een half jaar willen gaan reizen, dan is dat ook goed mogelijk. Dat vind je niet zo snel bij een ander bedrijf.”

Hoe bevalt het werken in/ wonen rond Urmond?

“Het voordeel van wonen rond Urmond, hier krijg je meer huis voor je geld”, zegt Giovanna met een brede lach. Ze zal ook niet snel weggaan uit het Zuiden van het land. Hier wonen haar familie en vrienden en ze is er happy. Het werken op het kantoor in Urmond vindt ze erg ontspannen. “Het grootste gedeelte van het team mag dan in het Utrechtse Montfoort zitten, maar we hebben dagelijks contact. De lijntjes zijn kort. Ik vind het fijn om in Urmond op kantoor te zitten, want het werkt lekker relaxed. We zitten meestal met z’n drieën. Elke middag zien we elkaar tijdens het support overleg. Dan spreken we zogenoemde requests for change (rfc’s) door. Een maal per maand kom ik naar Montfoort toe. Daar heb ik ook veel profijt van. Waar ik veel van leer, is om van klanten vanuit de praktijk te horen hoe zij met Centix werken. Die praktijkervaring kan ik gebruiken om ze nog beter van dienst te zijn.”

Heb je nog een leuke anekdote…?

Bij Centix-klant Stork was het consultant René Dautzenberg die Giovanna’s stage begeleidde. “Hij verliet dat bedrijf kort daarna, om te gaan werken bij Centix. Toen ik al een poosje was afgestudeerd, belde hij mij: ‘Ben je nog op zoek naar werk?’ Pas toen ik bij Centix werkte, ontdekte ik dat Stork ook Centix-klant is. Bij Stork zijn ze op de werkplaats bezig met een tablet. Ik dacht toen altijd: ‘Wat een handige app, makkelijk te gebruiken. Je klikt gewoon wat vinkjes aan – of iets goed of fout is – en je bent klaar. Handig!’ Pas toen ik bij Centix werkte en de eerste keer de app open had, herkende ik de kleuren”, zegt ze met een lach. “Ik krijg nu vaak klanten aan de lijn die werken met de app van Centix. Ik weet als geen ander – van de werkvloer – hoe belangrijk het is dat het allemaal goed functioneert, zodat ze on site gewoon kunnen doorwerken. Als er iets niet zou kloppen, dan stagneert dat gelijk het werkproces. Ik vind het fijn dat ik ze vooruit kan helpen. Klanten zijn doorgaans ook erg blij met mijn hulp.”

"Ik weet hoe belangrijk het is dat het allemaal goed functioneert, zodat ze on site gewoon kunnen doorwerken!"

What do you do in your free time and what is on your bucket list?

Giovanna heeft veel verschillende hobby’s. In de avond houdt ze ervan om bordspellen te spelen, zoals Lords of Waterdeep. Ze komt momenteel niet meer echt toe aan sporten, maar ze wandelt wel veel. “Vanuit het kantoor in Urmond maken we geregeld stevige wandelingen met de collega’s. Dan zitten we ook zo in een mooie groene omgeving. Dat is erg fijn om even de gedachten te verzetten.” Ook stijldansen heeft ze altijd erg leuk gevonden, maar toen ze startte met studeren, maakte dat plaats voor ander hobby’s. Ik heb bijvoorbeeld ook gedrumd, piano leren spelen, blokfluit, deed aan klassieke zang, maar ook zwemmen, duiken en snorkelen. Daarnaast heb ik paard gereden, en momenteel ben ik bezig om de Zuid-Koreaanse taal te leren. Zuid-Korea staat op mijn bucketlist om naar toe te reizen. Ik ben al wel in China geweest, maar Zuid-Korea stond altijd bovenaan. Daar ben ik vanaf de middelbare school in geïnteresseerd. Die cultuur, die taal, het spreekt mij aan. Ik kijk ook graag Aziatische series. Meestal zijn het van die romantische komedies met een positieve draai. Erg leuk om te kijken!”

 

* Acquisitie naar aanleiding van dit medewerker interview wordt niet op prijs gesteld