Gebruikersdag ‘Gereedschapbeheer in Centix’ een succes!  

Zo’n 60 mensen kwamen af op de Gebruikersdag afgelopen dinsdag die als thema had ‘Gereedschapbeheer in Centix’. De Gebruikersdag werd goed ontvangen. Onderwerpen die voorbij kwamen waren: wijzigingen objecttypes, object alerts, serviceformulieren en de (recurring) workflow. Verder waren er workshops over drie verschillende onderwerpen: het importeren van data, het uploaden van externe certificaten en de QR-codes van Centix.   

Bezoekers van de Gebruikersdag, die helemaal was volgeboekt, waren te spreken over het programma, het netwerken en uitwisselen van ervaringen. “We zien dat er veel meer mogelijk is met Centix. Dat is wel iets om over na te denken”, aldus een van de bezoekers. Gabriel Huibers van Primex beaamt dat. “Het was goed om de kennis van Centix bij te spijkeren en ervaringen uit te wisselen.”  

Doorpakken

Frank Jansie en Christiaan Hoveling van Slokker werken nog niet zo lang met Centix en zijn op de Gebruikersdag om hier meer over te leren. Slokker registreert alle gereedschappen in Centix. De volgende stap is uitleen/verhuur. Op de Gebruikersdag hebben ze vooral geleerd hoe ze de gereedschappen het beste kunnen opslaan, zodat ze deze gemakkelijk kunnen terugvinden.

Joey de Groot van Hazenberg zegt veel te hebben opgestoken op de Gebruikersdag. “We hebben nu geleerd hoe je certificaten kunt uploaden, hoe we met QR-codes kunnen omgaan en hoe we NEN 3140 keuringen opvolgen in het systeem. De komende tijd gaan we stappen maken om door te pakken met het systeem.”  

Demonstraties

Omar Berkane van SPIE vertelt dat hij naar de Gebruikersdag kwam met een aantal vragen over QR-codes. Hierop heeft hij tijdens deze dag antwoord gekregen. “De demonstraties vond ik heel fijn, want hier werd gedemonstreerd hoe je het beste werkt met de scanners en hoe dit toegepast kan worden op jouw organisatie. Dat heeft me wel inzichten gegeven, waarmee ik weer verder kan.” 

Arno Tiemens van Hollander Techniek werkt inmiddels 15 jaar met Centix en gebruikt het met name om het uitlenen van gereedschappen aan monteurs goed bij te houden en keuringen te registreren. “Met Centix is nog meer mogelijk dan we dachten”, zegt hij. “Het is wel duidelijk dat als we Centix nog beter inzetten, we ook nog efficiënter kunnen werken.” 

Haalt u straks ook meer uit centix?

Heeft u nog vragen n.a.v. de Gebruikersdag 'Gereedschapbeheer' of wilt u meer weten over de mogelijkheden van Centix?