Gebruikersdag Centix: ervaringen delen en kennis opdoen van Centix 

Zo’n 50 bezoekers waren aanwezig op de Gebruikersdag van Centix, georganiseerd voor Bouw & GWW. De belangrijkste redenen om naar de Gebruikersdag te komen waren respectievelijk ervaringen uitwisselen, kennis opdoen van Centix en meer te weten te komen over de nieuwe ontwikkelingen.  

Tijdens de pubquiz, die gewonnen werd door Klaas Harzevoort van de Hegeman Bouwgroep, kwamen leuke feitjes naar voren, die niet iedereen wist. Bijvoorbeeld dat Centix komt van Centrale Matrix en dat de software al sinds 1997 bestaat. Wist u dat er in Centix inmiddels 221.417 orders en 8.471.686 objecten zijn aangemaakt? Klaas dus wel. Hij ging er vandoor met een mooie prijs. 

Ervaringen uitwisselen

Teus van der Graaf van De Vries en Verburg groep liet weten de dag erg leerzaam te vinden. “Ik ga nu wel meer eruit halen wat erin zit”, zei hij. Wat hij vooral belangrijk vindt is om te weten wanneer materieel en middelen terugkomen. “Staat het niet in het magazijn, dan moeten we het bij een collega vandaan halen. Dat overzicht is belangrijk voor ons.” Robyn Raithel, die werkzaam is bij Van der Straaten, vond het vooral leerzaam met andere Centix gebruikers ervaringen uit te wisselen. “Ook omdat ik als één van de weinigen er echt mee werk.” 

Eye openers

Stefan Hoffman van Mourik Services gaf aan er veel van te hebben geleerd. “Ook omdat ik er anders mee werk dan de meesten dat doen. Voor mij was het vooral interessant om één op één met Centix specialisten te kunnen praten.” Stef van Galen van De Nijs vertelde weer nieuwe eye openers te hebben gekregen. “Ik ben dan toch gewend te werken volgens een bepaalde werkwijze.” Op de vraag of hij Centix nu anders zou gaan gebruiken, antwoordde hij stellig: “Ja zeker! Bijvoorbeeld de nieuwe functies, die wil ik implementeren.” Zijn collega Frank Doornbos zei dat ze templates willen inzetten om bestellingen bij externe partijen in Centix te verwerken. “Nu gebeurt dat nog in losse Excels. Het zou beter voor het overzicht zijn als we dat ook in Centix kunnen.” Bryan Hugenholtz van RECO gaf aan dat het stukje over ‘Orders in Centix’ hem erg aansprak. “Dat hebben we nog niet. Wij hebben 50.000 artikelen bij RECO. Het is wel de moeite waard daar naar te kijken.”  

Stip horizon

Remco Reitsma van Adriaan van Erk vertelde nu drie jaar met Centix te werken. “Het werd me vandaag duidelijk dat we die stip op de horizon nog niet bereikt hebben. Onze stip is dat we het voor de uitvoerder rond krijgen dat hij bestellingen én retouren kan afhandelen. Ofwel, dat hij vanaf het begin van zijn werk tot eind van zijn werk zelf in de hand heeft hoe hij het administratief vastlegt.” 

Nieuwe generatie software

Al met al waren de reacties van de bezoekers positief. Er was voldoende tijd ingebouwd voor netwerkmomenten en vragen aan Centix specialisten. Product Owner John de Rooij presenteerde nieuwe ontwikkelingen en vertelde over de Centix Tags. Op de Gebruikersdag was er veel interactie en ontving Centix waardevolle feedback. “Hiermee kunnen we verder bouwen aan de nieuwe generatie van Centix software”, aldus John. “Laten we zorgen dat we met elkaar werkbare systemen maken, waarop we trots zijn met elkaar.” 

 

Wilt u meer weten? Vraag uw eigen demo account aan!

Centix klanten genieten interessante Gebruikersdagen vol inspiratie, tips en veel meer! Maakt dat u ook nieuwsgierig en wilt u Centix uitproberen voor uw organisatie? Vraag uw demo account aan...!