Forteck gebruikt Centix als totaalpakket: Keuren van A tot Z

Emiel Plasmeijer: “De keurmeester keurt nu in de helft van de tijd”

In de wereld van aannemerij en intern verhuur van materieel en gereedschappen, is efficiëntie en nauwkeurigheid van cruciaal belang. Forteck, een dynamische aannemer met zes verschillende werkmaatschappijen, realiseerde dat ze hun materieelbeheer en keuringssysteem moesten moderniseren. Emiel Plasmeijer, de materieelbeheerder van Forteck, vertelt waarom Forteck heeft gekozen voor Centix Online en de beweegredenen achter de overstap van PATManager naar Centix.

“In PATManager konden we onze keuringen doen en beknopt de locatie registreren. Meer niet. Ik kon bijvoorbeeld alleen materieel overzetten van de ene naar de andere locatie, de wens was om na registratie meteen de doorbelasting naar Metacom te maken. We wilden meer digitaal en een systeem dat voor mij werkt. De automatische signalering naar mijn collega’s toe als de keurdatum van hun materieel nadert, was ook een belangrijke wens. Daarom kozen we voor Centix.”

Totaalpakket: keuren van A tot Z

Forteck zocht naar een compleet systeem dat alle aspecten van hun operaties zou ondersteunen. Ze wilden niet alleen keuringen uitvoeren, maar ook inboeken, factureren, en certificaten beheren. Dit was cruciaal. Ook gezien hun activiteiten in de petrochemische sector, waar nauwkeurige documentatie van keuringen van groot belang is. Emiel benadrukt: “Wat we zochten, was een totaalpakket voor keuren van A tot Z met doorkoppeling richting het boekhoudprogramma van Metacom. De keurcertificaten altijd en overal beschikbaar hebben, was ook een must in een zoektocht naar een nieuw materieelbeheersysteem. We doen veel in de petrochemie, wanneer er iemand komt controleren of een materieelstuk is gekeurd, wil diegene het certificaat zien. Hiervoor moesten ze altijd eerst mij bellen. Dat was omslachtig en tijdrovend. Nu is het simpel: scan de QR-code van Centix maar. Iedereen kan de code scannen en het certificaat en de overige informatie aangaande het materieelstuk inzien.”

Overstap van PATManager naar Centix Online

Forteck Materieel is een werkmaatschappij die intern materieel en gereedschappen verhuurt aan de vijf overige verschillende werkmaatschappijen binnen de FB groep: Infra, Bouw, Demontage, Asbest en Engineering. Om deze complexe operationele structuur efficiënt te beheren, was Forteck op zoek naar een geavanceerd systeem dat verder ging dan de traditionele methoden van papierwerk en handmatige invoer. Emiel Plasmeijer legt uit waarom Forteck heeft gekozen voor Centix Online: “In juni 2022 kwam het besef dat het anders moest. Alles was op papier, boeken heen en weer, Excel-lijstjes, handgeschreven keurstickers, etc. We wilden van het handmatige af. Daar gaat veel tijd en werk in zitten en het is ook foutgevoeliger. Daarom wilden we digitaliseren. Zo vonden we Centix.”

“Ik wil mensen niet achter de broek aanzitten dat materieel gekeurd moet worden. Dat doet het systeem van Centix nu voor mij.”

Belangrijkste functionaliteit van Centix

Centix Online bood Forteck de oplossing die ze zochten. Emiel benadrukt dat de belangrijkste functionaliteiten van Centix voor hen onder meer objectbeheer, locatiebeheer en het bijhouden van certificeringen zijn: “Het hele pakket is precies wat we zochten. Van de week sprak ik met een collega, die gereedschap kwam halen, over de voordelen van de automatische meldingen. Ik wil mensen niet achter de broek aanzitten dat materieel gekeurd moet worden. Dat doet het systeem van Centix nu voor mij. Die stuurt collega’s een mail dat het tijd wordt voor de keuring. Dat vind ik ideaal en scheelt mij heel veel tijd!”

QR-codes van Centix

Voor identificatie van het materieel gebruikt Forteck ook de QR-codes van Centix. “Iedereen kan de QR-codes scannen en alle details inzien, inclusief keuringscertificaten en bij wie het materieelstuk thuishoort. Het scheelt ons bergen tijd. Met onze oude manier NEN 3140 testen, moest alles nog handmatig ingetoetst worden op onze keurcomputer en het uploaden van de testgegevens uit de keurcomputer naar PATManager was omslachtig en tijdrovend. Met de stap naar Centix hebben we ook meteen onze keurcomputer vervangen voor een nieuwe en het is nu een paar drukken op de knop en gaan.”

Doelen en resultaten

Met de overstap naar Centix Online heeft Forteck ambitieuze doelen gesteld om hun efficiëntie te verbeteren en hun processen te stroomlijnen. Emiel deelt hun doelen en de resultaten die ze tot nu toe hebben behaald: “Ons doel was: meer efficiëntie en alles in een systeem en inzichtelijk maken voor iedereen. Het keuren gaat veel sneller. De keurmeester zei laatst tegen mij: ‘Het scheelt minstens de helft van de tijd’. Hij en wij zijn er dus blij mee. Wat nu nog rest, is de koppeling met Metacom, en dan intern doorvoeren dat iedereen zijn spullen gaat bestellen via onze catalogus in Centix.”

Conclusie

De ervaring van Forteck met Centix Online illustreert de voordelen van digitalisering en geïntegreerd magazijnbeheer. Ze zijn niet alleen sneller en efficiënter geworden, maar hebben ook de nauwkeurigheid en compliance verbeterd. Met Centix Online kunnen ze nu met vertrouwen vooruitkijken naar een toekomst van geoptimaliseerd magazijnbeheer en soepelere bedrijfsprocessen.

Ook de overstap naar Centix maken?

Vraag gratis en vrijblijvend een demo account aan en ervaar de voordelen van Centix Online zelf!