Euro Trade: “Onze klanten varen volledig blind op Centix”

Frank de Korte

Euro Trade werkt al 15 jaar met Centix Online

Euro Trade is nooit dicht. Het bedrijf dat actief is als dé specialist in verkoop en verhuur van hydraulische, elektrische en mechanische gereedschappen, levert aan bedrijven als BP en Shell. “Klanten die 24/7 draaien”, aldus Frank de Korte van Euro Trade. Dankzij Centix konden we onze klanten 15 jaar geleden al beloven dat ze alles op internet konden inzien.”

Een boude uitspraak in die tijd. Dat geeft hij zelf ook toe. Het leverde het bedrijf Shell als klant op. “Daar loop je niet zomaar even binnen”, zegt hij niet zonder trots. Het was het tijdperk dat bij veel bedrijven de kasten uitpuilden met papieren keuringscertificaten van materieel en gereedschappen. De uitspraak deed hij in 2007. Uiteindelijk was Centix Online in 2009 operationeel en kon Frank zijn belofte aan Shell waarmaken.

200.000 objecten in Centix

Inmiddels heeft het bedrijf een online database, waarin richting de 200.000 objecten geregistreerd staan. Ook het onderhoud van gereedschappen staat in Centix. “Centix faciliteert ons in onze reparatie administratie”, aldus Frank. “In geval van calamiteiten ondersteunt het ons ook doordat we remote een werkopdracht kunnen aanmaken voor de monteur.”

Frank de Korte: “Centix levert wat gevraagd wordt.  Het systeem is niet alleen ondersteunend, het is ook een bindmiddel met de klanten." 

Euro Trade is een van de weinige specialisten, waarbij klanten niet alleen een lasmachine, pomp of hijs equipment huren, ze leveren er ook mankracht bij. Dat alle processen – van werkorders tot workflow planning – beheerd kunnen worden in één online systeem daar is Frank erg tevreden over. Momenteel is het bedrijf bezig met de overstap naar de ERP software van Navision, dat in 2023 gekoppeld wordt met Centix. “Dat is een volgende uitdaging. “Zo zijn we al die jaren al samen onderweg naar continue verbetering voor zowel ons intern – van onze processen – als het eindresultaat voor onze klanten.”

Extra service

Frank heeft er vertrouwen in: “We werken niet voor niets al 15 jaar samen! Centix levert wat gevraagd wordt, en sluit daarmee aan bij onze bedrijfsdoelstellingen en dienstverlening aan onze klanten. Het systeem is niet alleen ondersteunend, het is ook een bindmiddel met de klanten. In de loop der jaren heb ik klanten gezien, die met ons mee de overgang hebben gemaakt van analoog naar digitaal, die inmiddels volledig blind varen op ons systeem, Centix. Zij maken zeer dankbaar gebruik van de automatische meldingen die ze krijgen, zodat ze op tijd hun arbeidsmiddelen weer laten keuren. In die zin bieden we hiermee onze klanten ook een stukje extra service.” 

 

Meer informatie over Euro Trade: Bezoek de website van Euro Trade.