DCW: “Centix verdient een dikke 9!” 

DCW gebruikt Centix Online voor het uitvoeren van onderhoud- en inspectiewerkzaamheden

Javier Sanchez Lestayo: “Met Centix zien we meteen of alles in orde is”.

In het afgelopen jaar heeft DCW, het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Enschede, de overstap gemaakt van het Centix Office-systeem naar Centix Online. Binnen DCW zijn ruim 450 mensen bezig met opdrachten op het gebied van assembleren, ver- en ompakken, techniek, textiel en groen. Centix Online heeft DCW bij het keuren van gereedschappen aanzienlijke snelheidswinst opgeleverd, aldus Javier Sanchez Lestayo van DCW. Hij legt uit: “Dit komt ook doordat we meteen kunnen zien of alles in orde is: wat is gekeurd en wat niet. Als er iets niet in orde is, kunnen we eenvoudig een foto maken en deze toevoegen aan het systeem.”

Waarom DCW koos voor Centix

Javier vertelt: “Wij hebben voor Centix Online gekozen omdat hiermee de keurings- en de onderhoudswerkzaamheden volledig digitaal worden doorlopen. De informatie is eenvoudig beschikbaar voor iedereen. Ook zorgt Centix Online voor een goede keurings- en onderhoudshistorie op een centrale plek. Deze gebruiken we voor toekomstige keuzes bij aanschaf van arbeidsmiddelen. Wat wij ook prettig vinden is dat de werkzaamheden met de planningsmodule per keuring/medewerker kunnen worden gepland. Hierdoor is er een totaaloverzicht van de werkzaamheden. Dit is belangrijk met oog op de workload van het management en het bepalen van de behoefte aan externe onderhoudscontracten.”

Na een jaar met Centix Online te hebben gewerkt, kan Javier niet anders dan concluderen dat de keuze de juiste was voor DCW. Het systeem voldoet perfect aan hun behoefte om efficiënter te kunnen werken en het overzicht te behouden.

Efficiënte registratie van materieel en gereedschappen

Een van de belangrijkste functies van Centix Online voor DCW is de registratie van materieel en gereedschappen. Javier benadrukt de efficiëntie van dit proces, waarbij hij opmerkt dat hij overal toegang heeft tot het systeem. Deze flexibiliteit maakt het keuren van gereedschappen veel sneller en biedt tevens de mogelijkheid om onmiddellijk te controleren of alles in goede staat verkeert.

Kostenbeheersing en onderhoudsinzicht

Javier benadrukt dat een van de grote voordelen van Centix Online is dat het hen in staat stelt de kosten van onderhoud en reparaties in te zien. Hij legt uit: “Wanneer we gereedschappen met kapotte onderdelen tegenkomen, kunnen we direct zien wat de kosten voor reparatie zijn. We houden ook bij hoe vaak onderhoud is uitgevoerd en hoeveel onderdelen er zijn vervangen. Hierdoor kunnen we weloverwogen beslissingen nemen over de vraag of het de moeite waard is om iets te repareren of te vervangen, en kunnen we de kosten van reparaties nauwkeurig bijhouden.”

Ondersteuning en klanttevredenheid

Een ander belangrijk aspect van de succesvolle overgang naar Centix Online is de hoogwaardige ondersteuning en support die DCW heeft ontvangen van het Centix-team. Javier prijst de vriendelijkheid en attente houding van het supportteam, en benadrukt dat geen vraag te complex is. “Ze zijn altijd bereid om te helpen”, zegt hij. “Dit is vooral belangrijk omdat mijn Nederlands niet perfect is. Ze staan altijd paraat om me te assisteren.”

“Geen vraag is te complex. Het supportteam is altijd bereid om te helpen.”

Kortom, DCW kijkt met grote tevredenheid terug op hun ervaring met Centix Online. De overgang naar dit systeem heeft niet alleen de efficiëntie van hun dagelijkse werkzaamheden verbeterd, maar heeft ook bijgedragen aan kostenbeheersing en een gestroomlijnde registratie van materieel en gereedschappen. Het succesverhaal van DCW illustreert duidelijk hoe een weloverwogen softwareoplossing en de juiste ondersteuning kunnen leiden tot positieve veranderingen binnen een organisatie. Centix Online heeft zich bewezen als een waardevolle partner voor DCW. Javier en zijn team geven het een welverdiende score van “hartstikke tevreden: een dikke 9!”

Wilt u zelf Centix uitproberen? Vraag uw eigen demo account aan!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u Centix zelf eens uitproberen voor uw organisatie? Vraag dan snel een demo aan! Het is vrijblijvend en gratis!