René: “Het is fijn als ik meer voor industrie klanten kan betekenen” 

We timmeren al heel wat jaren aan de weg, maar wie zijn de mensen die het bedrijf maken. Wat drijft ze en waar gaat hun hart sneller van kloppen? Meet Centix.

 

Even voorstellen... René Dautzenberg

René Dautzenberg werkt bij Centix als consultant. Oorspronkelijk komt hij van industriegigant STORK, waar hij onder andere de lead had in implementatie van Centix Middelenbeheer. Hij kent Centix dus al langer en weet heel goed hoe het wordt ingezet in de praktijk. Die praktijkkennis komt goed van pas bij Centix klanten. “De kracht van Centix is dat er mensen werken die echt van de hoed en de rand weten. Ze weten hoe het eraan toegaat op de werkvloer.” 

Toen hij twee jaar geleden bij Centix begon, ging er een wereld voor hem open. “Het produceren van software is ook een productieproces: van de hele voorbereidingsfase tot testen en implementatie. Wat daarbij komt kijken. Elk nulletje, puntje en kommaatje doet ertoe. Het is best indrukwekkend hoe dat binnen Centix gaat. Hoe zo’n uitgebreid proces zo stabiel in elkaar kan steken. Ik ben trots op mijn collega’s die echt op hoog niveau werken en weten waar ze mee bezig zijn.”  

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Soms heb je gesprekken met klanten die gepland zijn. Soms is er iets aan de hand bij een klant, waarop ik acuut moet inspelen. Er zijn ook regelmatig complexe uitdagingen aan te gaan en issues uit te werken. Geregeld ben ik bezig met het uitwerken van nieuwe functionaliteit die we nog willen toevoegen. In de pauze hebben we vaak wandelingetje. Af en toe ga ik fysiek naar klanten toe. Dat is altijd leuk. Dan weet je waar je het voor doet, waarvoor de software gebruikt wordt. Ik vind het dan vooral leuk om bij nieuwe bedrijven in de keuken te kijken. Het is ook interessant hoe een bedrijfsproces van een klant eruitziet. Hoe het draait en waarop wij kunnen inspelen.” 

Wat is jouw hoogtepunt in twee jaar werken bij Centix?

“Het mooiste vind ik toch de trein waar ik opgestapt ben. Die van het internationaal uitrollen en focus op de industrie. Daarnaast mocht ik me bezighouden met het efficiënter maken van het onboarding proces. Ook vind ik het fijn dat ik in mijn rol – met mijn kennis en ervaring  meer voor industrie klanten kan betekenen. Dat zijn mooie ontwikkelingen. Het is lastig om één ding eruit te pakken als hoogtepunt.  Dat ik Centix hier in Urmond (Centix tweede thuisbasis) letterlijk zie groeien, is ook een mooie ontwikkeling. Van één persoon (ikzelf) gingen we naar nu drie personen. Dat ik zo Centix mee vorm mag geven, zie ik als een voorrecht. Voordat ik erbij kwam, was Centix nog een Montfoorts feestje. Nu hebben ze Limburg erbij”, zegt hij met een knipoog. “Over highlights gesproken, de teamuitjes zijn ook altijd wel een succes!” 

“Over highlights gesproken, de teamuitjes zijn ook altijd wel een succes!”

Wat voor achtergrond/ opleiding heb jij?

“Ik heb Technische Natuurkunde gestudeerd aan de Hogeschool in Heerlen. Ik liep toen stage bij STORK. Daar ben ik blijven plakken voor een jaartje of 18 en heb ik diverse rollen gehad o.a. als projectleider en Operation Manager.  Daarna ben ik vooral bezig geweest met landelijke innovatieprojecten, soms met een internationaal tintje. In die tijd kwam ik in aanraking met Centix. In eerste instantie voor Middelenbeheer en later voor een werkplaatsoplossing waarin het revisieproces wordt opgevolgd. De overstap naar Centix was uiteindelijk voor mij een logisch vervolg.”

 

Waar kom je vandaan?

“Ik woon in Zuid-Limburg. Ik ben geboren en getogen in deze omgeving. Elf jaar heb ik in Duitsland gewoond net over de grens, nu woon ik alweer acht jaar met veel plezier in Voerendaal. Het is vooral fijn dat het hier niet zo plat is: gewoon mooi, afwisselend landschap met veel heuveltjes. Daarnaast ligt het centraal: je bent toch vrij snel in Duitsland en België.” 

Wat doe je graag als je niet aan het werk bent?

“Ik heb een tuin, waarin ik veel te vinden ben als het goed weer is. Daarin verbouw ik graag groenten en ben ik al zeven jaar bezig met het aanleggen van een Japanse tuin. De cultuur en architectuur van Japan spreekt me aan. Ik woon samen met mijn vriendin. We hebben allebei ook wel iets met reizen. Als het kan, maken we elk jaar een reis buiten en binnen Europa. We gaan nooit ergens all-inclusive naar toe, maar maken graag reizen naar niet voor de hand liggende bestemmingen. Zo zijn we al in Noord-Korea geweest bijvoorbeeld. Je hoort van alles over dit soort landen, maar je weet nooit precies wat er gebeurt, tenzij je er eens zelf gaat kijken. In mijn vrije tijd ben ik verder veel aan het wandelen en fietsen. Daarnaast ben ik secretaris van de buurtvereniging. Ook daar gaat aardig wat tijd in zitten, omdat we allerlei evenementen organiseren voor de buurt door het hele jaar heen. Het is een klein dorpje, waar we wonen. Dan is het leuk dat er gezorgd wordt voor wat vertier. Verder ga ik graag naar optredens, cabaret en theater. Ik hou van hele diverse muzieksoorten, en vooral dan niet het reguliere. Van Mongoolse keelzang tot klassieke muziek. Een beetje variatie in het leven, is mooi.” 

 

* Acquisitie naar aanleiding van dit medewerker interview wordt niet op prijs gesteld