Een CMMS systeem is een goed middel om tijdwinst te behalen bij onderhoudsbeheer. Door efficient onderhoudsbeheer bespaart u tevens geld door efficiënter te werken. Tevens zorgt adequaat onderhoud plegen aan panden en gebouwen voor een verhoging van de kwaliteit en levensduur. Hieronder leest u alles over wat een CMMS systeem is met de bijbehorende voordelen.

Wat is een CMMS systeem?

Een Computerized Maintenance Management System (CMMS), ook wel een onderhoudsbeheersysteem (OBS) genoemd, is een softwareoplossing die organisaties helpt bij het beheren en optimaliseren van hun onderhoudsactiviteiten. Bij Centix begrijpen we het belang van effectief onderhoudsbeheer en bieden we een geavanceerd CMMS-systeem dat specifiek is ontworpen om bedrijven te ondersteunen bij het stroomlijnen van hun onderhoudsprocessen.

Deze bedrijven gingen u voor met Centix als CMMS systeem

Benieuwd hoe u Centix in kan zetten als CMMS systeem?

Probeer dan nu Centix 30 dagen gratis en vrijblijvend. Zo komt u erachter wat Centix Online kan betekenen voor uw organisatie.

Voordelen van Centix als CMMS systeem

Eenvoudig in gebruik

Centix biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface die gemakkelijk te begrijpen is, zelfs voor gebruikers zonder technische achtergrond. Hierdoor kunnen teams snel aan de slag gaan met het systeem zonder uitgebreide training.

Centix kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw organisatie. U kunt workflows, formulieren, velden en rapporten aanpassen om te voldoen aan uw unieke processen en vereisten.

Met Centix heeft u altijd direct toegang tot actuele informatie over uw onderhoudsactiviteiten. Dit stelt u in staat om snel beslissingen te nemen, problemen op te lossen en uw middelen efficiënt te beheren.

Centix ondersteunt het plannen en uitvoeren van preventief onderhoud. Het stelt u in staat om taken in te plannen op basis van tijd, gebruik, meterstanden of conditie, waardoor u proactief problemen kunt voorkomen en de levensduur van uw assets kunt verlengen.

Asset management software

Werkorderbeheer

Met Centix kunt u werkorders aanmaken, toewijzen en volgen. U kunt prioriteiten stellen, benodigde middelen toewijzen en de voortgang van de werkzaamheden in real-time volgen. Dit helpt u om uw onderhoudsprocessen te stroomlijnen en de doorlooptijd van werkorders te verkorten.

Centix biedt uitgebreid assetbeheer, waarmee u uw assets kunt registreren, classificeren en volgen gedurende hun levenscyclus. U kunt belangrijke informatie bijhouden, zoals handleidingen, garanties, onderhoudsgeschiedenis en reservedelen, om een volledig overzicht te hebben van uw assets.

Voorraadbeheer

Met Centix kunt u uw voorraad beheren en inzicht krijgen in de beschikbaarheid van reservedelen. U kunt bestellingen plaatsen, leveringen bijhouden en de voorraadniveaus optimaliseren om stilstandtijd te minimaliseren.

Rapportages en analyses

Centix biedt uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden om inzicht te krijgen in uw onderhoudsprestaties. U kunt aangepaste rapporten genereren, KPI’s volgen en trends identificeren om uw onderhoudsstrategieën voortdurend te verbeteren.

Kortom, Centix biedt een gebruiksvriendelijk, aanpasbaar en uitgebreid CMMS systeem dat uw organisatie helpt om efficiënter en effectiever onderhoudsbeheer uit te voeren, wat leidt tot lagere kosten, verminderde stilstandtijd en verbeterde prestaties van assets.

Liever een persoonlijke productdemonstratie?

Dat kan! In 45 minuten demonstreren wij Centix en beantwoorden direct al uw vragen.