Centix is trotse sponsor van Montfoort S.V. ‘19 MO20-1

Het voetbalseizoen is weer begonnen. Dat betekent dat het trainingspak, tenue en de voetbalschoenen weer uit de kast worden gehaald. Afgelopen zaterdag ging Centix bij Montfoort S.V. ‘19 langs om te kijken naar de voetbalwedstrijd van MO20-1 (meiden onder de twintig). Bij aankomst op de sportclub zagen de meiden er op en top uit in hun door Centix gesponsorde trainingspakken. De meiden beginnen het voetbalseizoen goed met een 10-1 winst. Wij spraken MO20-1 coach Edgar Vendrig over de verwachtingen voor de rest van het voetbalseizoen en het belang van sponsoring.

Centix sponsort Montfoorts meidenteam

Centix vindt het belangrijk om te investeren in de ‘jeugd’. Wij geloven namelijk dat investeren in de jeugd gelijkstaat aan investeren in de toekomst. Zowel in- als extern wordt hier aan gewerkt. Intern doen we dit door jonge mensen een kans en ruimte te geven om zichzelf te ontwikkelen. Extern doen we dit in de vorm van sponsoring. Wij sponsoren dan ook met trots het MO20-1 elftal. Dit doen wij door trainingspakken beschikbaar te stellen. Waarom specifiek dit meidenteam? Dat is simpel. Centix medewerker Patrick van Oostrum is persoonlijk betrokken bij het MO20-1 elftal. Zo speelt zijn dochter in dit team en was hij voorheen trainer van het meidenelftal.

 

Verder willen we met het sponsoren van de trainingspakken onze naamsbekendheid onder de jeugd vergroten. Door positieve herinneringen achter te laten, hopen we dat zij bij het zoeken van een stage of baan na hun studie aan Centix zullen denken.

In contact met Centix

Edgar: “We hebben een hele korte lijn met Centix. Via Patrick, medewerker van Centix en de vader van één van onze speelsters, zijn wij met Centix in contact gekomen. Dat is alweer zo’n vier jaar geleden. Toen heeft John (Product Owner van Centix) ook al eens trainingspakken gesponsord. De trainingspakken waren inmiddels te klein en dat betekende dat het tijd was voor nieuwe. Via Patrick hebben we daarom John weer benaderd.”

Het belang van sponsoring

Sponsoren zijn voor voetbalclubs van onschatbare waarde. Edgar beaamt dit: “Voetbalclubs en teams kunnen niet zonder sponsoren. Zonder sponsoring kun je heel veel dingen niet doen als club zijnde. Sponsoring is dus echt een noodzaak en een meerwaarde.” Montfoort S.V. ‘19 kent veel bedrijven die door middel van sponsoring een bijdrage leveren aan de voetbalclub. De sponsoren van Montfoort S.V. ’19 zijn (bijna) allemaal bedrijven die lokaal betrokken zijn. Of het nu gaat om bedrijven die gevestigd zijn in Montfoort of bedrijven waarvan de eigenaren/medewerkers afkomstig zijn uit Montfoort.

 

Het meidenteam heeft twee teamsponsoren, Centix en Tegelzettersbedrijf R. van Putten die de trainingstenues beschikbaar heeft gesteld. Over de sponsoring van de trainingspakken zegt Edgar het volgende: “Een trainingspak is in de basis een luxe. De trainingspakken geven een stukje representativiteit. Daarnaast denk ik dat de trainingspakken ook bijdragen aan een stukje teamgevoel, dat je met zijn allen in hetzelfde aankomt en een eenheid vormt.”

"Wij zijn enorm blij met de trainingspakken."

MO20-1 bedankt Centix

Het Montfoortse meidenteam is ontzettend blij met de gesponsorde trainingspakken en wilde John daarom persoonlijk bedanken. Vier jaar geleden kon door de coronapandemie het bedanken van Centix niet doorgaan. “Toen we vier jaar geleden de trainingspakken gesponsord kregen, was het in coronatijd. We hebben Centix dus nooit goed kunnen bedanken.”

 

Nu er opnieuw trainingspakken zijn gesponsord, wilde het team het goed aanpakken. Coach Edgar nodigde John daarom uit om te komen kijken bij de eerste officiële wedstrijd van de meiden. “Wij vinden als je zoiets krijgt, dat je altijd dankbaar moet zijn en je dankbaarheid moet laten zien.” Na een bedankwoord van Edgar ontving John van de teamcaptain een mooie bos bloemen.

Verwachtingen voor het voetbalseizoen

De eerste officiële wedstrijd begon goed voor de meiden van MO20-1. Met een 10-1 winst openden zij het voetbalseizoen. “De verwachtingen voor dit seizoen zijn goed. We liggen op koers.”

 

Tegenwoordig spelen de meiden fasen voetbal, bestaande uit vier fasen. De eerste fase bestaat uit zeven wedstrijden. Na deze zeven wedstrijden wordt er door de KNVB geselecteerd. De bovenste teams gaan door naar een klasse hoger en de onderste teams zakken naar een lagere klasse. “Ons doel is om elke fase een stapje omhoog te gaan. Vanuit de eerste klasse ga je door naar de hoofdklasse. Deze klasse hopen we in de tweede fase te spelen. We hebben de ambitie om uiteindelijk vanuit de hoofdklasse naar de divisie te gaan. Dat is voor het meidenvoetbal hier in Montfoort iets wat nog nooit gespeeld is.”

 

Wij wensen de meiden van MO20-1 heel veel succes voor dit voetbalseizoen!

Voor meer informatie over Montfoort S.V. ’19: Bezoek de website van de voetbalvereniging.