Service en onderhoud voor technische groothandels

Van verkoopkans tot de aansturing van de service organisatie. Centix wordt ingezet om bijvoorbeeld modificaties en klantwensen bij verkoop in goede banen te leiden. Hierbij valt te denken aan assemblage, keuren, certificeren en specifieke klantwensen zoals registratie van machines en gereedschap in een klantsysteem. 

Als het product geïnstalleerd dient te worden kan door het gebruik van de werkbon App een monteur op pad gestuurd worden. Nadat de levering heeft plaats gevonden kan Centix een ‘verkoopkans voor service’ bewerkstelligen. 

Onder druk staande marges is een veel gehoorde klacht van technische groothandels. Het Online bestellen tijdperk heeft op sommige punten ook zijn keerzijde. Door een uitstekende service organisatie en aanvullende diensten kan de band met de klant tot een partnership leiden waarbij de verkoopmarge op nieuwe producten minder belangrijk wordt.

Previous slide
Next slide

Door het geleverde product van de klant met een QR-code te registeren kunt u zien wie de gebruiker is waardoor u de klant geautomatiseerd een bericht stuurt voor onderhoud, keuring of kalibratie. Door het slim koppelen van serviceformulieren en verbruiksmaterialen e.d. aan een QR-code blijft u dicht bij de klant en heeft u terugkerende handel!

Tip van Centix: heeft u wel eens gedacht aan lease, full service of verhuur? Centix helpt u graag op weg met een passende automatisering.

Beheer gemakkelijk uw verkoop en serviceprocessen

In het verkoop- en serviceproces zijn registratie, beheer, onderhoud, informatie en service belangrijk aspecten om veilig te kunnen werken en de maximale kwaliteit aan uw klanten te leveren. Met Centix Online Basis, verkoop– en workflowmanagement modules organiseert u eenvoudig het gehele proces van orders, werkplaats tot service afhandeling.

Gemakkelijk het complete overzicht van wat waar uitstaat, bij wie en wat de staat is van het gereedschap of materieel.

Met de webshop kunnen uw klanten eenvoudig materieel bestellen en krijgt u de order binnen. Het picken kan beginnen!

Eenvoudig en snel het materieel keuren met standaard checklisten. Gemakkelijk uitlezen van meetinstrumenten.

Maak gemakkelijk een offerte aanvraag aan en zet deze om tot orders. Na opdracht maakt u de picklist aan voor het magazijn.

Onderhoudsbeheer

Geen papieren picklijsten meer maar digitale picklijsten. Compleet overzicht van de voorraad en direct de mogelijkheid tot het keuren van materieel.

Met de werkbon app kunnen werkbonnen worden beheert, materiaal en uren worden geregistreerd, navigeren naar volgende klant en inspecties worden uitgevoerd.

De digitale werkbon is leidend voor de servicemelding, plannen en afhandelen door de monteur. Voor het vastleggen van uren, materiaal of zelfs conversaties met de klant.

Verhoog uw productiviteit door real-time inzicht in de inzetplanning en projectplanning gekoppeld aan de inspecteurs in het veld. 

Uren registratie

De apps denken met uw inspecteur mee om snel en eenvoudig directe en indirecte uren op basis van start/stop tijden te registreren. 

Gereedschapbeheer

Onderdelen- en voorraadbeheer

Registreer de onderdelen per object en beheer de voorraad in uw magazijnen en in de bussen van uw servicemonteurs. 

Bent u het ook zat om lijstjes en documenten te mailen naar klanten? Geef ze toegang tot hun eigen klantportaal en heb er zelf geen omkijken meer naar.

Order gereed en materieel geretourneerd? Factureer de orders gemakkelijk door te koppelen met uw eigen boekhoudpakket. We hebben standaard plug-ins beschikbaar.

Met behulp van de QR-code stickers op het object dienen uw klanten eenvoudig een servicemelding in. Hier wordt automatisch een in te plannen werkbon voor aangemaakt.

Inzet van Centix maakt technische groothandels succesvol!

Het aanmelden van verstoringen en bestellen van verbruiksmaterialen kunnen we vergemakkelijken voor de klant door een QR-code te plaatsen en serviceformulieren of een mooi productpagina in elkaar te zetten. Dit soort flexibele formulieren en details kunnen met behulp van widgets compleet voor uw omgeving gefinetuned worden.

Voor de aansturing van de buitendienst monteurs is er het planbord, werkbonnen een uitstekende Werkbon App. Voor de werkplaats zijn er mogelijkheden vanaf aanmelding van onderhoud en verstoring, ontvangst maar ook het verdere proces met eventuele inkopen en ontvangst van onderdelen tot de facturatie naar de klant. Centix biedt complete oplossingen welke ook goed te koppelen is met bijvoorbeeld boekhoud oplossingen.

Natuurlijk is dit alles voor alle belanghebbenden inzichtelijk in een portaal waar bijvoorbeeld de klant moeiteloos handleidingen, instructiefilmpjes en certificaten kan opvragen en uw monteurs keuringen en onderhoud kunnen uitvoeren.

Samenwerking Centix & technische groothandel Primex: Meer doen met dezelfde mensen!

Voor Primex is Centix niet alleen een efficiëntiemiddel; het stelt hen ook in staat om meer te doen met dezelfde middelen, waardoor ze hun groeiambities kunnen waarmaken. De overstap naar Centix Online heeft niet alleen efficiëntie gebracht, maar vooral ook gebruikersgemak. Dankzij de QR-code en het systeem van Centix zijn keuringsgegevens en certificaten nu direct online beschikbaar, waardoor papierwerk tot het verleden behoort. Tim zegt: “Als iemand vraagt: Hoe doen jullie dat? Dan roepen we meteen ‘Centix!’”

Ontdek wat Centix voor uw organisatie kan betekenen

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten? Graag neem ik u mee door de mogelijkheden die Centix u te bieden heeft in een productdemonstratie. Afhankelijk van uw wensen, praat ik u in een half uur tot anderhalf uur bij zodat u een duidelijk beeld krijgt van onze complete beheeroplossing voor technische groothandels!

 

Centix Apps voor keuren, service- en orderproces

Centix Mobile App

Met Centix Mobile kun je assets zoals gereedschap, materieel, machines en installaties onderhouden, door bijvoorbeeld onderhoud en inspecties uit te voeren. Ook is mogelijk om de assets te verplaatsingen en historie op te vragen. Het is de App die door uw gehele organisatie en uw klanten gebruikt kan worden.

Centix Work Order App

Met de Centix Work Order app beheert u de gehele flow van plannen tot afhandelen met behulp van de werkbonnen. De monteur of inspecteur heeft met behulp van deze app een complete tool om zijn werk te organiseren en uren en materiaalgebruik te noteren. 

Centix Logistics App

De Logistics app maakt deel uit van de order modules en wordt gebruikt door magazijn-, werf en transportmedewerkers. De App ondersteund orders aanmaken, order picking en retourneren. Maar ook het inspecteren van materieel en gereedschap en registreren van reparaties- of reinigingsacties.

Centix Online Basis

€119,50 per maand

Onze instapconfiguratie met uitgebreide mogelijkheden en onbeperkte opslag.

Van magazijn, werkplaats tot bij de klant

Flexibel

Door de vele modules is Centix op maat in te richten en bruikbaar voor kleine tot grote bedrijven. Ingezet voor werkplaatsoftware, het order proces en serviceproces.

Apps

Met de Centix Mobile App beschikt iedereen over de juiste informatie. Met de Centix Work Order App beheert u het hele service proces van uw klanten.

Onderhoud & service

Met de vele modules is onderhoud en service eenvoudig in te plannen. Plan de werkbon in, beheers uw workflows en met de Work Order App kunnen de servicemonteurs deze gemakkelijk afhandelen.

Slim

Met een kant-en-klare indeling voor technische groothandels kunt u snel van start. Centix heeft op basis van 25 jaar ervaring een indeling die u zelf alleen hoeft af te stemmen.