Gereedschapbeheer voor installatiebedrijven

Al jaren wordt Centix bij vele installatiebedrijven ingezet voor gereedschap- en middelenbeheer. In totaal worden er in Centix online meer dan 7 miljoen objecten beheerd. Centix kent tal van handige opties om bijvoorbeeld snel en efficiënt te keuren,  geautomatiseerd gereedschap op te roepen voor een keuring en snel te verplaatsen of door te lenen via een eenvoudige Mobile App.

Daarnaast wordt Centix ingezet voor het onderhoud en service proces van installatie- en/of machinedelen. Met Centix maakt u eenvoudig service- of storingsformulieren aan. Uw klant kan deze met behulp van een QR-code aanroepen en een storing doorgeven. Met behulp van een API is het ook mogelijk in Centix volledig geautomatiseerd meldingen te verwerken komend uit IOT/ sensoring van de installaties en machines. Zo leidt bijvoorbeeld een sensorsignaal van de luchtbehandeling op het dak van een gebouw tot een hoge prioriteitswerkorder.

Previous slide
Next slide

Heeft u service contracten met uw klanten? Centix heeft een uitgebreide service contractenmodule. En uw monteurs kunnen door de Centix Werkorder App op pad gestuurd worden.

Beheer van gereedschap tot een efficiënte service afdeling

Het registreren en verplaatsen van gereedschap op locatie, medewerker, voertuig op project is gemakkelijk met Centix te beheren. Voor de service organisatie wordt Centix veelal gebruikt om werkzaamheden van de buitendienst monteur te organiseren. Met behulp van werkbonnen worden de monteurs aangestuurd en kunnen zij uren, materialen en overige informatie registreren.   

Gereedschapbeheer

De gereedschapsbeheerder heeft een compleet overzicht van waar het materiaal uitstaat en wat de status is. Er kan eenvoudig gereedschap verplaatst worden tussen magazijn, medewerker, voertuig of projecten. Met de Centix Mobile app werkt u altijd en overal, en kunt u zelfs keuringen uitvoeren.

Serviceorganisatie

De werkbon staat centraal in de serviceorganisatie. Het planbord geeft overzicht van de ingeplande werkbonnen, waarna de monteur met de Centix Work Order App op pad gaat. Met de app kunnen werkbonnen worden afgehandeld, materiaal en uren worden toegevoegd en inspecties worden uitgevoerd.

Servicemelding

Met behulp van van de QR-code stickers op installaties kunnen deze gemakkelijk geïdentificeerd worden. Maar ook kunnen uw klanten eenvoudig een storing indienen met de Centix Mobile App. Hiervan wordt een werkbon aangemaakt waarna de monteur op pad kan!

Met een eigen portaal makkelijk en snel bij de juiste informatie voor iedereen!

Door uw klanten toegang te geven tot het klantportaal kunnen zij eenvoudig bij hun eigen middelen, de certificaten en bijbehorende informatie. Met gebruik van QR-code stickers kunnen klanten en  medewerkers gemakkelijk bij de juiste informatie komen. In een handomdraai kunt u een storing melden, een certificaat of een handleiding inzien of gereedschap, installatie of machine onderhouden en keuren.

Eigen webshop voor het bestellen van gereedschap, BPM’s of kleding?

De webshop van Centix werkt eenvoudig en ziet er ook nog eens gelikt uit. Met een flexibele editor kunt u zowel de productpagina als de webshop naar uw  eigen wensen indelen en kunnen uw medewerkers voor benodigdheden voor zowel projecten als zichzelf bestellen. De afwikkeling  van deze orders kan efficiënt worden gedaan met de Centix Logistics App.

Centix bij installatiebedrijven in de praktijk

Previous slide
Next slide

Centix bij installatiebedrijven in de praktijk

Centix heeft veel klanten in de elektro- en installatietechniek. Al deze bedrijven zijn tevreden over onze software. De meeste klanten registreren en beheren met Centix hun materieel. Daarnaast voldoet de software om de keuringsregistratie van gereedschap uit te voeren. Ook voorziet Centix in het vastleggen van gereedschap op locatie. Hierbij valt te denken aan een magazijn, bus of project. 

 

Centix is makkelijk te koppelen aan meetinstrumenten. Hierdoor kan er direct worden ingelezen en resultaten van de meting worden verwerkt. Centix Online is uit te breiden met modules tot een pakket op maat zodat het voor elke branche toepasbaar is! 

Het factureren van projecten, het keuren en verhuren van gereedschap of het aansturen van monteurs wordt kinderspel. Plan gauw een demo in met één van onze experts.

Maak van uw monteur geen administrateur

In uw serviceproces staat de monteur voorop! Het is het belangrijk om met zo min mogelijk administratieve handelingen het werk efficiënt te kunnen uitvoeren. Maar tegenwoordig verwachten klanten ook dat er uitgebreid wordt gerapporteerd welke werkzaamheden zijn uitgevoerd en waarom. Dit lijkt tegenstrijdig, maar met Centix kan het! 

Centix Work Order App

Met de Centix Work Order app beheert u de gehele flow van plannen tot afhandelen met behulp van de werkbonnen. De monteur of inspecteur heeft met behulp van deze app een complete tool om zijn werk te organiseren en uren en materiaalgebruik te noteren. 

Ontdek wat Centix voor uw organisatie kan betekenen

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten? Graag neem ik u mee door de mogelijkheden die Centix u te bieden heeft in een productdemonstratie. Afhankelijk van uw wensen, praat ik u in een half uur tot anderhalf uur bij zodat u een duidelijk beeld krijgt van onze complete gereedschapsbeheeroplossing voor de installatiebranche!

Centix Online Basis

€119,50 per maand

Onze instapconfiguratie met uitgebreide mogelijkheden en onbeperkte opslag.

Sterk in onderhoud, keuringen en logistiek

Flexibel

Door de vele modules is Centix op maat in te richten en bruikbaar voor kleine tot grote spelers op de markt.

Apps

Met de Centix Werkbon App hebben monteurs altijd de juiste informatie. De app is simpel te gebruiken voor meerdere functies.

Keuren

Onze software komt standaard met vele onderhoud- en inspectieplannen. Dit maakt onderhouden en keuren van alle soorten gereedschap gemakkelijk. Onze app is geschikt voor online en offline gebruik.

Slim

Door gebruik van QR-code stickers kunnen uw klanten servicemeldingen indienen. Maar ook met IOT oplossingen zoals sensoring ondersteunt Centix u bij het beheren van uw services.