Inspectiesoftware voor inspectie- en keuringsbedrijven

Door het flexibele en uitgebreide inspectiemodel is Centix zeer geschikt voor het keuren van gereedschap, materieel, machines en installaties. Voor inspectie- en keuringsbedrijven heeft Centix een best practice inrichting én standaard checklijsten, waardoor het starten met Centix wel heel eenvoudig wordt. Klaar met de fysieke inspectie? De inspecteur ziet ter plekke gelijk of hij wat vergeten is en het rapport of certificaat wordt direct aangemaakt. Hierdoor heeft u geen naslagwerk meer! 

Afhankelijk van het type inspectie kan het bijvoorbeeld handig zijn om een QR-code sticker te plakken zodat bij de volgende inspectie tijd (en dus geld) wordt bespaart. Uw vraagt via de QR-code gemakkelijk eventuele keurrapporten en certificaten op.

Toepassingen met Centix

Voor diverse vakgebieden zijn er extra koppelingen met specifieke meetapparatuur zoals op het gebied van de NEN 3140 voor apparatenkeuringen, manometers, momentsleutels, gasdetectie en luchtbeschermingsapparatuur. Ook voor kalibratiebedrijven/laboratoria zijn er specifieke koppelingen met bijvoorbeeld Fluke MET/CAL of MET/TEAM beschikbaar. Dit type bedrijven maken meestal ook gebruik van de workflow modules voor de planning en administratie afhandeling.

Extra uitdagingen omdat de te testen omgeving bijvoorbeeld Atex, erg vochtig, met zuren of zouten, wel of geen Internet hebben? Neem contact op met ons! Door de loop van de jaren hebben we vele bedrijven en instanties geholpen met de juiste hardware en oplossingen!

Centix is door rechten zo in te regelen dat er bijvoorbeeld gewerkt kan worden met ‘externe’ partijen waar bijvoorbeeld werk uitbesteed wordt. Door de uitgebreide koppelmogelijkheden en import- en exportfunctionaliteit kunnen gegevens gemakkelijk uitgewisseld worden met bijvoorbeeld klanten, verzekeraars en andere belanghebbenden.

Drinkwaterbedrijf Dunea en keuringsbedrijf CE-ESTER werken samen met én in Centix

Om het materieelbeheer te stroomlijnen, gebruikt Dunea de software van Centix. Voor de jaarlijkse keuringen werkt Dunea samen met extern keuringsbedrijf CE-ESTER, dat ook in Centix werkt. CE-ESTER krijgt als gebruiker toegang tot de Centix-omgeving van Dunea en voert hierin de keuringen uit. Michel Steggerda (CE-ESTER): “Sommige klanten willen de regie in eigen handen houden. Door samen goede afspraken te maken, voeren wij keuringen uit in de Centix-omgeving van de klant. Bedrijven die op gebied van materieelbeheer geheel ontzorgd willen worden, brengen wij onder bij ons in het klantportaal van Centix.”

Maak van uw inspecteur geen administrateur

In uw dienstverlening staat de klant voorop! U wilt dat uw klant zo min mogelijk omkijken heeft naar de staat van zijn objecten. Maar ook voor uw inspecteurs is het van belang om met zo min mogelijk administratieve handelingen het werk efficiënt te kunnen uitvoeren. Veel gebruikte functionaliteiten door keurings- en inspectiebedrijven worden hieronder toegelicht. 

Altijd en overal kunnen keuren met de Centix Mobile en Centix Werkbon App. Zowel online als offline beschikbaar en beschikbaar voor IOS en Android.

In Centix hebben we voor de meest voorkomende keuringen standaard onderhoud- en inspectieplannen. Snel en simpel afvinken van de inspectie met Centix Mobile.

Voer eenvoudig NEN 3140 keuringen uit. Na het uitlezen van het meetinstrument stelt Centix direct een rapport met metingen op. 

Keurcertificaten

Na de inspectrie creëert Centix automatisch een certificaat. Inspectie/revisie, opbouw historie, foto’s, bijlagen. Naast standaard certificaten zijn maatwerk certificaten ook mogelijk.

Bent u het ook zat om lijstjes en documenten te mailen naar klanten? Geef ze toegang tot hun eigen klantportaal en heb er zelf geen omkijken meer naar.

Verhoog uw productiviteit door real-time inzicht in de inzetplanning en projectplanning gekoppeld aan de inspecteurs in het veld. 

Zet de aangenomen werkzaamheden om in werkbonnen voor uw inspecteurs. Alle informatie op één centraal punt.

Urenregistratie

De apps denken met uw inspecteur mee om snel en eenvoudig directe en indirecte uren op basis van start/stop tijden te registreren. 

Keuren in de praktijk

Keur zowel visueel als NEN 3140. Snel en eenvoudig met de keursoftware van Centix. Centix kent de best practice aanpak om simpel en conform de wet- en regelgeving zowel de visuele- als elektrische keuring te doorlopen.

Identificeer de te keuren objecten of maak nieuwe objecten aan met QR-code stickers. Scan deze gemakkelijk met de Centix Mobile App en voer het visuele deel van de keuring uit. Vervolgens voert u de elektrische meting uit met uw apparatentester. Op het eind van de dag synchroniseert u de Centix Mobile App en leest u uw apparatentester uit.

IvS Keuringen en Services: "Met Centix zijn keuringen en onderhoud van mijn klanten altijd op orde"

IvS Keuringen en Service gebruikt Centix vanaf dag één, toen het bedrijf nog STARO heette. Het bedrijf registreert met Centix keuringen van elektrische arbeidsmiddelen voor inmiddels 700 klanten. “Bij een controle of inspectie kunnen we direct inzicht bieden in de onderhoudshistorie en keuringen. Klanten vinden het erg fijn dat ze kunnen inloggen om bij alle gegevens te kunnen, inclusief keuringscertificaten.”  Ivo is zeer te spreken over de samenwerking met Centix. “Wat mij het meeste aanspreekt, is dat Centix het pakket constant innoveert.”

Beheren van assets

Materieel- en objectbeheer

Onderhoud en inspecties

Gereedschapbeheer

Ontdek wat Centix voor uw organisatie kan betekenen​

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten? Graag neem ik u mee door de mogelijkheden die Centix u te bieden heeft in een productdemonstratie. Afhankelijk van uw wensen, praat ik u in een half uur tot anderhalf uur bij zodat u een duidelijk beeld krijgt van onze complete oplossing voor de inspectie- en keuringsbranche!

 

Centix Apps voor inspectie- en keuringsbedrijven

Centix Mobile

Met Centix Mobile kunt u assets zoals gereedschap, materieel, machines en installaties onderhouden, door bijvoorbeeld onderhoud en inspecties uit te voeren. Ook is het mogelijk verplaatsingen en historie van assets op te vragen. Het is de App die door uw gehele organisatie en klanten gebruikt kan worden.

Centix Mobile inspectie

Centix Work Order

Met de Centix Work Order app beheert u de gehele flow van plannen tot het afhandelen met behulp van de werkbonnen. De monteur of inspecteur heeft met behulp van deze app een complete tool om zijn werk te organiseren en kan zijn uren en materiaalgebruik te noteren.
Werkbon Mobile App

Centix Online Basis

€119,50 per maand

Onze instapconfiguratie met uitgebreide mogelijkheden en onbeperkte opslag.

Sterk in onderhoud, keuringen en service

Flexibel

Door de vele modules is Centix op maat in te richten en bruikbaar van kleine tot grote bedrijven.

Apps

Met de Centix Mobile en Centix Werkbon app is de juiste info altijd op locatie. Van het aanmaken van een werkbon tot het afhandelen van servicemelding.

Keuren

Met vele modules in onderhoud- en inspectieplannen is het onderhouden en keuren van klein gereedschap tot groot gereedschap simpel te doen.

Slim

Met een kant-en-klare indeling voor inspectie- en keuringsbedrijven kunt u gelijk aan de slag. Centix heeft op basis van 25 jaar ervaring een inrichting die u alleen hoeft af te stemmen.