Materieelbeheer voor grond- weg en waterbouw

Materieelbeheersoftware van Centix wordt veel gebruikt in de grond- weg- en waterbouw. De Centix software wordt vaak gekoppeld aan ERP software pakketten zoals Metacom en SAP. Bij dergelijke koppelingen wordt over het algemeen al het onderhoud en inspecties tot in detail uitgevoerd met Centix. Het ‘kleine’ materieel wordt verhuurd via Centix en het ‘grote’ materieel wordt verhuurd of geboekt via exploitatie in de ERP oplossing. Vaak gehoord is dat Centix tot in detail voor de materieeldienst gemaakt is en behoefte afdekt welke niet haalbaar is met de ERP oplossing.

Met simpele QR-code stickers vragen uw medewerkers informatie zoals handleidingen en keurcertificaten snel en eenvoudig op. Maar ook het melden van een storing en het inzien van de reeds gemelde storingen is met Centix gemakkelijk. Door gebruik te maken van diverse Centix Apps kunnen logistieke, werkplaats en andere acties direct tijdens het werk bijgehouden worden.

Met Centix hebben alle betrokkenen real-time informatie en de juiste tool in handen voor alle materieel relateerde taken.

In korte tijd is aannemingsbedrijf Ploegam uitgegroeid tot een onderneming van formaat, met niet alleen meer mensen, maar ook aanzienlijk meer materieel. Om het materieelbeheer in goede banen te leiden en overzicht te creëren van het volledige assortiment, schakelde de bouwer uit Oss Centix in.

Richard van Ploegam:
Met Centix hebben we nu een duidelijk beeld van onze onderhoudshistorie en krijg je automatisch een melding als een materieelstuk gekeurd moet worden.”

Materieelbeheer in de praktijk

Centix heeft aantoonbare ervaring bij zowel grote als kleinere GWW bedrijven. Naast onze standaard functionaliteit bieden we klanten ook specifieke oplossingen op het gebied van schip, en pijplijnmanagement en andere operationele systemen.

 

Door de inzet van Centix is het mogelijk om snel te schakelen vanaf aanvraag tot inzet. Door de moderne apps en connectiviteitsmogelijkheden werkt Centix eenvoudig van het ‘simpel’ aanvragen van werkkleding tot het voorbereiden van een miljoenenklus.

Met de mogelijkheden in Centix kan er gemakkelijk verschil gemaakt worden in bijvoorbeeld onderhoud- en inspecties op relatief ‘gemakkelijk’ te beheren elektrische gereedschappen tot vergaande integratie met groot materieel met sensorring en (automatische) storingsmelding.

Dé oplossing voor uw materieelbeheer

Met Centix beheert u succesvol uw vloot, van droog- en of rollend materieel tot klein materieel en gereedschap over welke werkterreinen het ook verspreid is. Gebruik gemakkelijke Apps en moderne technologie om de uptime te maximaliseren, kosten te besparen en gemakkelijk te plannen en beheren.

Registratie

Registreer gemakkelijk uw materieel met de Centix Mobile App en de QR-code stickers. Maar ook voor het identificeren van materieel.

De materieelbeheerder heeft een compleet overzicht van waar het drijvend of rijdend materieel uitstaat en wat de staat is.

Gedetailleerde onderhouds- en inspectieplannen voor al uw materieel en arbeidsmiddelen met standaard certificaten.

Verplaats of leen eenvoudig het materieel door naar het nieuwe project, tussen magazijn, werf, medewerker of bedrijfswagen.

Extra materieel, handgereedschap of kleding nodig? Via de webshop kan iedereen gemakkelijk en snel bestellen.

Geen papieren werkbonnen meer maar digitale werkbonnen. Plan uw werknemers in met het overzichtelijke planbord en stuur ze op pad met de Centix Werkbon App.

Altijd en overal materieel keuren en verplaatsen met de Centix Mobile App. Maar ook ondersteuning voor voorraadbeheer, orders en retouren met Centix Logistics app.

Urenregistratie

Onze apps denken met uw werknemers mee om snel en eenvoudig directe en indirecte uren op basis van start/stop tijden te registreren. 

Excel imports/ exports

Importeer gemakkelijk Excel sheets om uw materieel vast te leggen in Centix. Maar ook exporteren naar Excel of PDF is mogelijk.

Plan uw materieel en medewerkers in op project en krijg overzicht van de inzetbaarheid, stilstand en capaciteit.

Voor het doorberekenen van huurkosten aan het project. Factureer door met uw eigen boekhoudpakket te koppelen 

Ontdek wat Centix voor uw organisatie kan betekenen

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten? Graag neem ik u mee door de mogelijkheden die Centix u te bieden heeft in een productdemonstratie. Afhankelijk van uw wensen, praat ik u in een half uur tot anderhalf uur bij zodat u een duidelijk beeld krijgt van onze complete materieelbeheer oplossing!

 

Centix Online Basis

€119,50 per maand

Onze instapconfiguratie met uitgebreide mogelijkheden en onbeperkte opslag.

Sterk in beheer, onderhoud en keuringen

Flexibel

Specifiek voor de grond- weg en waterbouw. Door de vele modules is Centix op maat in te richten en bruikbaar van kleine tot grote onderneming.

Apps

Met de Centix Mobile en Logistics App heeft iedereen de juiste informatie op de bouwplaats of op de werf. Het bestellen en retourneren van materieel is afgestemd op het bouwproces.

Keuren

Met de uitgebreide modules in onderhoud- en inspectieplannen is het onderhouden en keuren van klein gereedschap tot groot materieel simpel te doen.

Slim

Met kant-en-klare inrichtingen voor GWW bedrijven kunt u per direct van start. Centix heeft op basis van 25 jaar ervaring een inrichting die we alleen samen hoeven te finetunen.