Materieelbeheer voor bouwbedrijven

Centix is dé specialist op het gebied van materieelbeheer voor bouwbedrijven. Wij hebben een complete softwareoplossing met best practice template voor uw materieelbeheer. Flexibel in te richten en geschikt voor al uw materieel, gereedschap, meetmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Centix maakt de dagelijkse werkzaamheden van uw medewerkers op kantoor én op de bouwplaats makkelijker door onder andere, een gestroomlijnd bestelproces, gedetailleerde onderhouds- en inspectieplannen en doorberekenen op het project. Maak kennis met onze software en modules.

Vaklieden

Vaklieden aan het werk in de bouw

Scannen QR-code sticker om documenten, zoals keuringscertificaten, op te vragen.

Uitvoerders

Hebben op hun dashboard inzicht en bestellen materieel en gereedschap in de webshop.

Materieelbeheerders

Ontvangen de bestelling in het portaal en leggen het logistieke proces vast.

Magazijnmedewerkers

Magazijn order picker

Picken de order en bereiden het transport voor.

Vaklieden

Vaklieden aan het werk in de bouw

Scannen QR-code sticker om documenten, zoals keuringscertificaten, op te vragen.

 

Uitvoerders

Hebben op hun dashboard inzicht en bestellen materieel en gereedschap in de webshop.

Materieelbeheerders

Ontvangen de bestelling in het portaal en leggen het logistieke proces vast.

 

Magazijnmedewerkers

Magazijn order picker

Picken de order en bereiden het transport voor.

 

Centix op de bouwplaats

Met meer dan 25 jaar ervaring is Centix dé oplossing in materieelbeheer voor bouwbedrijven. Vaklieden op de bouwplaats hebben te allen tijde benodigde documenten in hun broekzak doordat ze met hun mobiele telefoon de QR-code op het materieel scannen. Zo krijgen ze binnen een handomdraai keuringscertificaten te zien. De uitvoerder heeft direct vanaf de bouwplaats zicht op welk materieel hij heeft liggen, wat gebruikt wordt en wat huurvrij gezet is. Heeft hij extra materieel of gereedschap nodig? In Centix bestelt hij eenvoudig bij de materieeldienst die meteen een picklijst binnenkrijgt en de magazijnmedewerker opdracht kan geven om de order te picken. Werkt uw materieeldienst met bloktijden? Ook deze worden genoteerd in Centix en door meteen retouren erbij aan te melden, maakt u de logistieke processen zo duurzaam mogelijk door CO2-uitstoot te beperken met zo min mogelijk verkeersbewegingen.

Dé oplossing voor uw materieelbeheer

Bij Centix begrijpen we het belang van veiligheid en efficiëntie op de bouwplaats, zeker in de huidige situatie waarin de bouwsector onder druk staat en werknemers spaarzaam zijn. Centix helpt u graag met het creëren van overzichtelijk materieelbeheer, een gestroomlijnd bestelproces en altijd werken met gekeurd gereedschap.

Registratie

Registreer gemakkelijk uw materieel met de Mobile App en de QR-code stickers. Definieer alle product eigenschappen en details.

Compleet overzicht op de bouwplaats voor bijvoorbeeld de uitvoerder over het aanwezige materieel op het project en de staat.

Gedetailleerde onderhouds- en inspectieplannen voor al uw materieel en gereedschap met standaard certificaten.

Verplaats of leen eenvoudig het materieel door naar het nieuwe project, tussen magazijn, werf, medewerker of bedrijfswagen.

Extra materieel, gereedschap of PBM’s nodig? Via de webshop kan iedereen dit gemakkelijk en snel bestellen.

Altijd en overal materieel keuren en verplaatsen met de Centix Mobile App. Maar ook ondersteuning voor voorraadbeheer, orders en retouren met Centix Logistics app.

Excel imports/ exports

Importeer gemakkelijk Excel sheets om uw materieel vast te leggen in Centix. Maar ook exporteren naar Excel of PDF is mogelijk.

Verhuurkosten

Voor het doorberekenen van huurkosten aan het project. Factureer door met uw eigen boekhoudpakket te koppelen 

Eigen branche specifieke software? Centix heeft standaard partner plugins. Maar ook een Centix open API waarmee u koppelt met bijvoorbeeld PowerBI.

Informatie opvragen

Op de bouwplaats zijn handleidingen, keuringscertificaten van materieel of gereedschap snel op te vragen door het scannen van de QR-code sticker.

Maak zelf een order aan of krijg ze automatisch vanuit de webshop, pick de order met de Logistics App en retourneer het materieel na afloop van het project. 

Ontdek wat Centix voor uw organisatie kan betekenen​

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten? Graag neem ik u mee door de mogelijkheden die Centix u te bieden heeft in een productdemonstratie. Afhankelijk van uw wensen, praat ik u in een half uur tot anderhalf uur bij zodat u een duidelijk beeld krijgt van onze complete materieelbeheer oplossing!

 

Centix Online Basis

€119,50 per maand

Onze instapconfiguratie met uitgebreide mogelijkheden en onbeperkte opslag.

Sterk in beheer, onderhoud en keuringen

Flexibel

Door de vele modules is Centix volledig op maat in te richten. Met onze licentiestructuur legt u een onbeperkt aantal objecten vast en is het aantal gelijktijdige gebruikers schaalbaar.

Apps

Met de Centix Mobile en Logistics App heeft iedereen de juiste informatie op de bouwplaats of op de werf in zijn broekzak. Het bestellen en retourneren van materieel is afgestemd op het bouwproces.

Keuren

Met de standaard onderhoud- en inspectieplannen (checklists) is het onderhouden en keuren van klein gereedschap tot groot materieel simpel. Ook kunt u plannen maken en wijzigen.

Slim

Met kant-en-klare inrichtingen voor bouwbedrijven kunt u per direct van start. Centix heeft op basis van 25 jaar ervaring een inrichting die we alleen samen hoeven te finetunen.