Centix nieuws

Centix Versie 4.3.7 is uit!

30 mei 2016

De nieuwste versie van Centix bevat weer allerlei mooie uitbreidingen en verbeteringen. Heeft u een workflowmodule? Kijk dan goed naar de release notes omdat de rechten zijn aangepast.Ook zijn de rechten van de /admin van Centix web aangepast. Daarnaast zijn er divers uitbreidingen in de contractmodule gemaakt. De complete lijst van alle veranderingen is terug te vinden bij de release notes.
Lees meer...

Object onderhoud- en inspectiehistorie

30 mei 2016

Een veel gehoorde wens van klanten was dat ze van een object de historie van de verschillende onderhoud- en inspectie beurten op volgorde van tijd willen zien. Daarom is er een nieuwe pagina geïntroduceerd welke d.m.v. een knop op het object detail gezet kan worden.

Aankondiging: werkbare dagenschema’s

12 mei 2016

In versie 4.3.7 welke wij op 23 mei uitbrengen wordt het werkbare dagenschema toegevoegd op een order. Zo kunt u per order het gewenste schema instellen. Dit wordt geïntroduceerd omdat we een trend zien dat één werkbare dagenschema onvoldoende is. Heeft u bijvoorbeeld de aankomende bouwvak een aantal klussen die doordraaien dan is het verstandig om de aankomende periode te updaten naar versie 4.3.7

Balie uitgifte en inname van gereedschap en materieel

10 mei 2016

Voor klanten welke vooral enkele stuks of kleine hoeveelheden gereedschap en materieel aan medewerkers uitgeven en innemen hebben we vanaf deze versie aparte functionaliteit om een balie uitgiftepunt te creëren. Snel, eenvoudig in de bediening en goed geregeld!

Lees meer...

Versie 4.3.6 is uit!

9 mei 2016

In de versie 4.3.4 t/m 4.3.6 is er ontwikkeld aan de ordermodule, het visueel tonen van informatie op de website, rechten-, beveiliging-, veiligheid- en accountbeheer voor de website. Daarnaast zijn er weer vele verbeteringen in onze Android App aangebracht. Wij adviseren om snel te updaten en gebruik te maken van alle mooie nieuwe mogelijkheden van Centix Kijk bij de release notes voor alle wijzingen.
Lees meer...

Rapport - locatie object OI Samenvatting

6 mei 2016

Er is een nieuw rapport gepubliceerd met daarop onderhouds- en inspectie gegevens voor een bepaalde locatie. Het rapport toont bovenin een visueel gedeelte met een cirkel- en een staafdiagram en daaronder een totalisatie voor de uit te voeren onderhoud- en inspecties op een object.

Lees meer...

OI-geldigheidsdatum behoud bij afkeur

3 mei 2016

Tot de versie Centix 4.3.6 werd bij afkeur van een object-OI zowel de OI-geldigheidsdatum als het resultaat aangepast. De OI-geldigheidsdatum werd op de huidige datum gezet en het resultaat op afgekeurd. Er zijn echter OI-plannen waarbij ingesteld wordt dat er binnen een bepaald datumbereik bij de berekening voor een volgende OI-geldigheidsdatum gerekend wordt met de vorige OI-geldigheidsdatum in plaats met de huidige datum. Daarvoor is het bij afkeur aanpassen van de OI-geldigheidsdatum een probleem. Daarom is nu besloten om bij afkeur alleen nog maar het resultaat en niet meer de OI-geldigheidsdatum aan te passen. Het object krijgt een status afgekeurd en kleurt daarom rood maar de OI-geldigheidsdatum blijft staan.

Lees meer...

Nieuwsbrief maart 2016

10 maart 2016

De nieuwsbrief van maart 2016 met daarin o.a. autonummering - aanpassing objectnummering m.b.t. relatie-object-nummering. Merken en types aanpassen via de website:Al geruime tijd was het een wens van klanten om merken en types van objecten via de website aan te kunnen maken.

Lees meer...

Versie 4.3.3 is uit!

7 maart 2016

De nieuwste update van Centix staat in het teken van het eenvoudig verplaatsen van gereedschappen, materieel e.d. Er zijn diverse nieuwe formulieren geïntroduceerd om het verplaatsen nog eenvoudiger en efficiënter te maken. Ook is er functionaliteit beschikbaar gesteld om gemakkelijk batches met stickers te kunnen printen omdat steeds meer klanten overgaan op QR-code stickers met daarbij hoogwaardige stickers. Deze stickers kunnen via Centix aangeschaft worden. Daarnaast is een belangrijk punt van deze update dat het aanmaken van merken en types op de website via een beheersbare manier mogelijk is. Natuurlijk zijn er ook diverse andere verbeteringen en wijzigingen doorgevoerd.

Kijk in de release notes voor de complete lijst

Autonummering – aanpassing objectnummering m.b.t. relatie-object-nummering

7 maart 2016

Op 18 februari 2016 was er een inspirerende gebruikersmiddag met als titel: Effectief onderhouden en inspecteren van arbeidsmiddelen met Centix. Tijdens deze middag werd er door diverse klanten de nummering van objecten (gereedschappen / materieelstukken) per klant als gesprekspunt ingebracht.

Lees meer...

Merken en types aanpassen via de website

4 maart 2016

Al geruime tijd was het een wens van klanten om merken en types van objecten via de website aan te kunnen maken. Echter zaten daar qua beheersbaarheid nogal wat haken en ogen aan. Dit omdat de meeste Centix klanten de eindgebruikers merken en types willen laten aanmaken.
Lees meer...

Einde support SQL 2005

2 maart 2016

Op 12 april 2016 eindigt Microsoft de support van de SQL 2005 server. Er komen vanaf dat moment geen updates meer uit voor dit database platform (ook niet bij veiligheidsissues) en er is geen support meer. Veel Centix klanten hebben in het verleden gebruik gemaakt van SQL 2005. Bij Centix wordt SQL 2005 formeel al enige tijd niet meer ondersteund maar sommige klanten maken er nog wel gebruik van. Wij raden u aan om te controleren of u geen SQL 2005 meer gebruikt en als dat nog wel het geval is de database server te vervangen voor minimaal een SQL 2008-R2 versie.

Lees meer...

Gebruikersdag - Effectief onderhouden en inspecteren van arbeidsmiddelen met Centix

18 februari 2016

Op 18 februari heeft er een gebruikersmiddag voor het effectief onderhouden en inspecteren van arbeidsmiddelen met Centix plaats gevonden.
Lees meer...

Nieuwsbrief januari 2016

25 januari 2016

De nieuwsbrief van januari 2016 met daarin o.a. de uitnodiging voor de gratis gebruikersmiddag: effectief onderhouden en inspecteren van arbeidsmiddelen met Centix.
Lees meer...

Komende gebruikersmiddag - Effectief onderhouden en inspecteren van arbeidsmiddelen met Centix

25 januari 2016

Op donderdag 18 februari a.s. houden wij een gratis bijeenkomst voor inspectiebedrijven die grote aantallen kleine inspecties bij de klant uitvoeren. We laten zien hoe u gecombineerd met een tablet en eventuele meetmiddelen inspecties kunt uitvoeren
Lees meer...

Versie 4.3.1 is uit!

22 januari 2016

In deze nieuwste Centix update is de verhuurmodule herzien en uitgebreid. Gebruikt u de verhuurmodule van Centix? Dan heeft u als het goed is van ons de afgelopen tijd diverse emails gehad en heeft u misschien wel de gebruikersbijeenkomst van 21 januari 2016 bezocht. Daarnaast zijn er natuurlijk weer genoeg andere wijzigingen doorgevoerd. U kunt ze allemaal terug vinden in de release notes.
Lees meer...

Wijzigingen verhuur module

15 januari 2016

Vanaf de introductie van Centix4 was het mogelijk om verhuurartikelen voor een dag, week, maand, kwartaal of jaar aan te maken. Als er sprake was dat hetzelfde artikel voor zowel dag- als bijvoorbeeld
Lees meer...

Nieuwsbrief december 2015

26 december 2015

De nieuwsbrief van december 2015.
Lees meer...

Geautomatiseerd purchase / inkoopnummers aanvragen

13 januari 2015

In het service en verhuurwerk komt het regelmatig voor dat eerst het werk uitgevoerd wordt en er dan pas bekend is wat de kosten zijn welke in rekening gebracht dienen te worden.
Lees meer...

Handleiding objectnummer reeks

4 december 2015

Een nieuwe handleiding over de objectnummer module. Hierin wordt de werking uitgelegd van de objectnummer module in combinatie met het reserveren van objectnummer reeks.
Lees meer...

Handleiding labelprinter en plakinstructie labels

2 december 2015

Een nieuwe handleiding over het gebruik van de labelprinter en de plakinstructie labels.
Lees meer...

Nieuwsbrief november 2015

26 november 2015

De nieuwsbrief van november 2015.
Lees meer...

Versie 4.3.0 is uit!

25 november 2015

De nieuwste Centix update gaat van de 4.2- naar de 4.3-serie. We wijzigen de serie omdat we een wijziging in de ondersteunde besturingssystemen hebben doorgevoerd. In de volgende alinea vindt u meer uitleg. Daarnaast kunt u in de 4.3.0 versie een aantal zeer efficiënte verbeteringen terugvinden zoals het aanpassen van OI- objectschema’s voor meerdere regels in één keer. Ook hebben we veel geïnvesteerd in uitbreidingen op de webomgeving. Op de websites kunt u bij de release notes alle wijzigingen terugvinden. Een aandachtspunt bij het updaten zijn de rapporten waar OI-gegevens van een object in voorkomen. We hebben namelijk enkele velden verwijderd uit de Centix structuur. Voor meer informatie of hulp kunt u altijd terecht bij onze supportafdeling.
Lees meer...

Seriematig aanpassen van OI-planschema’s

24 november 2015

Vanuit het planschema-objectinspectiewerkblad is er in de 4.3.0 versie functionaliteit geïntroduceerd om de OI-planschema’s voor meerdere regels in één keer gegevens aan te passen.
Lees meer...

White paper - Waarom unieke object- en locatienummering

18 november 2015

De afgelopen jaren worden de Centix systemen steeds breder ingezet. Daar waar vroeger de gegevens door een select groepje gebruikers gebruikt werd, zijn er tegenwoordig vele belanghebbenden die in verschillende rollen gegevens opvragen en eventueel bewerken.
Lees meer...

4.3.0 - Nu echt einde Windows 2003 ondersteuning!

13 november 2015

Ruim anderhalf jaar geleden zijn wij gestopt met het ondersteunen van Windows 2003 voor de Centix omgeving. De Centix webapplicaties werkte vanaf dat moment al niet meer op Windows 2003 maar met het uitbrengen van de versie 4.3.0 werkt Centix Office ook niet meer op Windows 2003. Dit komt doordat Centix gebruik gaat maken van het Microsoft Framework 4.5 en dit framework wordt niet ondersteund op het besturingssysteem Windows 2003. Centix 4.3.0 zal dinsdag 24 november 2015 uitgebracht worden.
Bekijk de systeemeisen

Versie 4.2.14 is uit!

9 november 2015

De versie 4.2.14 bevat veel uitbreidingen, verbeteringen en de overzichten in de web pagina’s hebben een restyle gehad. In de release notes kunt u terug vinden of een update zinvol voor u is. Ook kunt u natuurlijk een inlogcode voor de demo omgeving aanvragen om de wijzigingen in de webinterface te bekijken.
Lees meer...

OI plan heftafel

6 november 2015

Het OI-plan voor de heftafel bevat vragen en één meting. Het plan wordt door de meeste organisaties jaarlijks uitgevoerd op een heftafel. Het plan is onderverdeeld in verschillende groepen.
Lees meer...

Certificaat rapport aangepast

4 november 2015

Er zijn diverse wijzigingen in de opmaak doorgevoerd. Ook zijn er enkele functionele wijzigingen i.v.m. nieuwe testapparatuur van o.a. GMC (Base 10) doorgevoerd.
Voorbeeld

Nieuwsbrief oktober 2015

29 oktober 2015

In deze nieuwsbrief wordt ingegaan op het automatisch identificeren van materieel, gereedschap en personen. Er wordt ingegaan op het nut van regelmatig updaten en Centix Online.
Lees meer...

Er zijn weer meetinstrumenten toegevoegd aan Centix!

22 oktober 2015

We hebben in samenwerking met GMC Instruments de volgende meetinstrumenten toegevoegd:
- Profitest Intro
- Profitest Mxtra
- Profitest MTech
- Profitest MTech+
Lees meer...

Versie 4.2.13 is uit!

15 oktober 2015

Onze ontwikkelafdeling heeft weer zijn best gedaan. Check de release notes om te bekijken wat de nieuwste versie te bieden heeft.
Lees meer...

Rapportages via het objectdetail

8 oktober 2015

Vanaf de 4.2.13 is het mogelijk om via het objectdetail rapportages op te nemen. Via een link (bijvoorbeeld een knop) welke u via het CMS beschikbaar stelt kunt u een specifiek rapport aanroepen welke u geheel naar eigen wens kunt definiëren.
Lees meer...

Linschotenloop 2015

25 september 2015

Al jaren sponsort Centix de Linschotenloop; een groot hardloop- en wandelevenement in de regio waar Centix gevestigd is. Dit doen we door de website (in een Centix omgeving) te onderhouden en te hosten in één van onze datacentra.
Lees meer...

Gepersonaliseerde landingspagina's

15 september 2015

Bijna elke organisatie heeft het wel; een top drie klanten die super speciaal zijn! Klanten waar net een beetje meer voor moet worden gedaan. Centix speelt in op die behoefte en u kunt uw website speciaal voor die klanten pimpen.
Lees meer...